RTÜK kanallara ceza yağdırdı! 'Kızılcık Şerbeti' dizisi en üst sınırdan...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, bazı televizyon kanallarına cezai yaptırım kararı aldı. RTÜK, din ve kadına şiddet sahnelerinden dolayı gelen şikayetlerin ardından Show TV, 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan idari para cezasına çarptırıldı.

YAŞAM, 22 Mart 2023 Çarşamba, 17:39
RTÜK kanallara ceza yağdırdı! 'Kızılcık Şerbeti' dizisi en üst sınırdan...

İzlenme raporlarını görüşmek üzere toplanan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bazı televizyon kanallarına cezai yaptırım uyguladı. Toplantıda gündeme alınan dosyalar karara bağlandı.

KIZILCIK ŞERBETİ'NE EN ÜST SINIRDAN CEZA

Evrim Alasya, Sıla Türkoğlu, Barış Kılıç, Ceren Karakoç, Müjde Uzman, Doğukan Güngör, Sibel Taşçıoğlu ve Settar Tanrıöğen'in başrolünü paylaştığı Kızılcık Şerbeti'ndeki kadın istismarı ve şiddet sahneleri yaptırıma uğradı. Show TV'nin "Kızılcık Şerbeti" dizisi sebebiyle Üst Kurul, SHOW TV'ye 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.

HALK TV'YE 5 KEZ YAYIN DURDURMA CEZASI

Halk TV'de yayınlanan "Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar" programında sunucunun cezaevinde bulunan ve terör suçundan yargılanan kişilere ilişkin sözleri yayıncılık ilkesi ihlali olarak görülerek, Halk TV'ye 5 kez yayın durdurma ve en üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uygulandı. Halk TV'nin gündemdeki diğer dosyası ise, "Kayda Geçsin" isimli program oldu. Deprem bölgesinden yayına bağlanan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez'in konuşmaları kanala müeyyide getirdi. Çömez'in " İskenderun'da hastanede bebek yoğun bakımı da dahil, küçük bebekler dahil, yaşlı insanlar dahil, oksijen olmadığı için, elektrik olmadığı için hayatını kaybettiklerini bana orada çalışan doktor arkadaşlarım söyledi" şeklindeki ifadeleri 6112 sayılı Yasa'nın ihlali olarak değerlendiren Üst Kurul, Halk TV'ye idari para cezası verdi.

TELE 1'E İDARİ PARA CEZASI

Kanalın "18 Dakika" programında sunucu Merdan Yanardağ'ın, "Artık Türkiye'de gericiliği, siyasal İslamcılığı temsil eden AK Parti'dir. Demokratik güçlerin dışına düşen parti AK Parti'dir. Irkçı-faşizan bir parti ile işbirliği yapan AK Parti'dir" şeklindeki sözleri Tele 1'e yaptırım olarak döndü. Türkiye'deki demokratik yaşamın legal organı olan bir siyasi partinin iftira ve hakaretamiz bir üslupla karalanmasını eleştiri sınırlarını aşmak olarak değerlendiren Üst Kurul, Yasa'nın 8. maddesinde geçen "Yayıncılık ilkeleri, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez" hükmünü ihlal eden Tele 1 hakkında idari para cezası kararı verdi.

CELAL ŞENGÖR'ÜN KÜFRÜNDEN DOLAYI HABERTÜRK'E CEZA

"Orta Sayfa" programı nedeniyle FOX televizyonuna idari para cezası müeyyidesi uygulandı. Habertürk'te yayınlanan "Teke Tek Bilim" programında Celal Şengör'ün yayında dile getirdiği küfür sebebiyle RTÜK, yayıncı kanal hakkında idari para cezası kararı aldı.

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...