Yeni şeyler söylemek lazım...

Samet Çayır 04 Haziran 2017 Pazar, 12:32

Tarihinin en kritik maçına, teknik direktörsüz çıkmak büyük bir riskti Bursaspor için. Hoca tercihlerinde üst üste o kadar yanlışlar yapıldı ki, 1 maçlığına teknik adam getirmeyi cesaret edemedi yönetim. İyi ki de cesaret edemedi, zira yine yanlış bir tercih yapılabilir ve Bursaspor küme düşebilirdi. Mustafa Er ve Ganchev hocayı, büyük sorumluluk alıp doğru hamelelerle takımı ligde tuttukları için tebrik etmek gerek ilk önce.

Aslında daha ilk yarıdan işi bitirebilirdi Trabzon'da Bursaspor. Ev sahibi ekibin kafasında sezonu tamamlamış olması, yeşil-beyazlı futbolcular için büyük bir fırsattı ancak bunu ilk 45 dakikada kötü final pasları ve her zamanki gibi son vuruşlardaki beceriksizlikler yüzünden değerlendiremediler. Bu maçın hayati nitelikte olması da bu son vuruşlarda oyunculara psikolojik anlamda bir hayli olumsuz yansıdı.
 
BELKİ DE O GOL KÜMEDE TUTTU
Olcay-Okay ikilisi olmadığında ortaya bir oyun planı çıkarmakta zorlanan Trabzonspor, Bursaspor karşısında da bunun sıkıntısını yaşadı. Sol kanattaki Castillo savunmasına yardıma gelmeyince ilk yarıda John, birçok kez boş alan buldu. Aziz Behich'in bindirmelerine de Yusuf Yazıcı-Pereira ikilisi karşı koyamayınca, Bursaspor kanatlardan rakip kaleye gitmekte zorlanmadı. Fakat isabetsiz ortalar, tıpkı sezonun tamamında olduğu gibi golün gelmesine engel oldu ilk yarıda.

Çaykur Rizespor'un Alanyaspor karşısında ilk devrenin sonunda 1-0 öne geçmesi, belki garip gelecek ama Bursaspor'u dün kümede tutan etkenlerden biriydi. Soyunma odasında Rize'den gelen skor, takımın mecburen 2. yarıda risk almaya itti. İlk yarıda kontrollü oynamaya çalışan Bursaspor, bir de Trabzon karşısında 1-0 geriye düşünce gemileri yaktı ve risk alarak kaliteli ayaklarıyla kâbustan uyandı.
 
STANCU KALİTESİ
Gollerde Jorquera, Batalla, Stancu ve oyuna sonradan giren Sercan'ın katkısı büyüktü. Ancak Stancu'ya bir parantez açmak lazım. 2. golde kaleye sırtını dönmesi, sakinliğini koruyup Batalla'yı görmesi onun oyun görüşünün ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Rumen golcünün bugüne kadar sol kanata mahkum edilmesi gerçekten skandaldı. 
Bursaspor, binlerce kilometre uzaklıktaki Trabzon'a gelen taraftarının büyük katkısıyla kritik maçtan alnının akıyla çıktı. Şimdi önümüzdeki sezon aynı şeyleri yaşamamak için hesap ve muhasebe zamanı. Ancak bu ikisi yetmez, bu kadar yanlıştan sonra komple bir yenilik gerek kulüpte. Aslında Mevlana'nın bu sözleri, camianın geleceğine ışık tutar gibi:
"Dünle beraber gitti cancağızım. Ne kadar söz varsa düne ait, şimdi yeni şeyler söylemek lazım."