Yeni bir plan gerek

Samet Çayır 10 Aralık 2018 Pazartesi, 22:09

Sezon başından beri çoğu maçta gol sıkıntısı yaşayan Bursaspor, Diafra Sakho'nun sakatlanmasıyla birlikte bu sorunu daha da çok hissetmeye başladı. Umut Nayir'in Akhisarspor maçındaki ekstra performansını saymazsak, Timsah'ın santrfor eksikliğini hissettiği de bir gerçek. Tabii ileri uç bu kadar sıkıntılı olunca, doğal olarak Samet hoca gol yollarında başka arayışlara gitti. 

Samet hocanın en çok üzerinde durduğu plan, Umut Meraş ile Latovlevici'nin birbirini çok iyi tamamladığı sol kanat hücumlarıydı. Umut Meraş; Ankaragücü maçında Ramazan Keskin'in, Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşmasında da Aytaç Kara'nın uzun pasıyla aynı bölgeden topu ağlara göndermişti. Aytemiz Alanyaspor maçında da Iasmin Latovlevici'nin, arka direkte bomboş kalıp kaydettiği gol hâlâ akıllarda. Yani Bursaspor'un son dönemdeki en büyük kozunun, Lato-Umut Meraş ikilisi olduğu apaçık ortadaydı.



SAMET AYBABA FARK EDİP YERİNİ DEĞİŞTİRDİ
Durum böyleyken Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz'ın da bu bölgeye önlem almaması imkânsıza yakındı. Sağ kanatta oynayan genç Doğukan ile sağ bek Sangare, Umut ve Lato'nun bölgesini yani Bursaspor'un sol kanadını bir an olsun boş bırakmadı. Top o Umut veya Lato'ya geldiğinde Doğukan ve Sangare, sürekli alan daraltıp onların ceza sahasına koşmasına ve orta yapmasına izin vermedi. Doğukan, o bölgeyi kapatmaktan ilk yarıda neredeyse hücuma bile çıkamadı. Bu durumu fark eden Samet Aybaba Latovlevici'yi ilk önce topa sahipken Umut Nayir'in yanına, 34. dakikadan ilk yarının bitimine kadar da sağ kanada gönderdi. Fakat bu da fayda etmedi.



LATOVLEVICI ŞUT ÇEKEMEDİ
Penaltı öncesi Vergini'nin yediği amatörce çalım, ardından yine Vergini'nin Umut Meraş'a çarpması sonucu meydana gelen penaltı, zaten hücumda üretmekte zorlanan Bursaspor'u 1-0'lık skorla iyice zora soktu. Ertuğrul'un oyun kurmak isterken kaptırdığı top sonucu Mevlüt'ün savunma arkasına sarkması da 2. golü getirince, zaten geriye düştüğünde zor duruma düşüren Bursaspor'u mental anlamda bitirdi. Antalyaspor'un, sağ kanadını çok iyi kapatması Latovlevici'yi o kadar etkisiz kıldı ki, son 3 maçta 10 şut çeken tecrübeli futbolcu, Antalya kalesine hiç şut gönderemedi.



Artık devir analiz devri, tüm takımların analiz ekipleri kuvvetli. Bu yüzden hocaların çok daha esnek olması ve çeşitli oyun planlarına sahip olması gerekiyor. Bu sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da böyle. Bakalım Samet hoca, önümüzdeki haftadan itibaren bize ne gibi farklılıklar sunacak...