Samet Aybaba gerçekleri!

Samet Çayır 05 Şubat 2018 Pazartesi, 13:06

Adanaspor'a evinde kaybeden Bursaspor'da 21 Ocak 2017'de teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun görevine son verilmiş, yeni hoca adayları için arayışlar başlamıştı. 

Basında her gün hoca adayları ortaya atılırken, yönetimde de yerli ve yabancı hoca tartışması sıcaklığını koruyordu. Yerli hoca adaylarından biri de Bursaspor'un şampiyon kadrosunun temelini atan Samet Aybaba'ydı.

Akşam saatleriydi... Dönemin Futbol Şube Sorumlusu Yüksel Çolak, o dönem takım çalıştırmayan Samet Aybaba'yı arayarak Bursaspor'da neler yapabileceğini sordu. İşin ilginç yanı bu konuşmayı başkan Ali Ay da hoparlörden dinliyordu... 

Taraflar, Ankara'da rahmetli Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın cenazesinin ardından görüşme kararı aldı. Samet hoca artık kendini Bursaspor'un yeni hocası olarak görüyordu ve son görüşmeyi yapıp, teknik heyetiyle birlikte Bursa'ya gelerek ilk idmana çıkmanın hazırlığını yapıyordu.

AYBABA'YI BEKLEYEN BÜYÜK ŞOK

Osmaniye'deki ana ocağından ayrılarak cenaze törenine katılan Samet Aybaba, daha sonra Bursaspor yöneticileriyle buluşmak için bir kafede beklemeye başladı. Yanındaki yardımcısıyla birlikte burada saatlerce bekledi Aybaba... Ancak ne arayan vardı, ne de soran. Sanki hiç konuşulmamış gibiydi... Bir telefon bile gelmeyince, mekândan ayrılmak zorunda kaldı...

Peki bu esnada Bursasporlu yöneticiler ne yapıyordu? Başkan Ali Ay ve İkinci Başkan Ali Ademoğlu, cenaze töreninden sonra kayıplara karışmıştı. Dönemin Futbol Şube Sorumlusu Yüksel Çolak ise Robert Prosinecki ile görüşmek için Azerbaycan'ın yolunu tutmuştu. Samet Aybaba hiç parayı konuşmadan takımın başına gelecekken, yaşanan maceranın ardından Mutlu Topçu, Adnan Örnek, Mustafa Er derken Bursaspor, ligin son maçında kümede kaldı. 

Gelinen bu süreçte kulüp başkanı Ali Ay, Samet Aybaba'yı takımın başında görmek isterken, yeşil-beyazlı taraftarların bir kısmının, deneyimli teknik adamı ikinci kez kulüpten içeri girmesini engellemek istemesi de kafalarda farklı soru işaretlerine de yol açmıştı. Hatta, Bursalı bir teknik adamın Samet Aybaba'nın ismi geçtikten sonra tecrübeli hocanın gelmemesi için elinden geleni yaptığı, bu konuda da çeşitli marifetlerini gösterdiği de bilinenler arasında.

"BURSASPOR'UN CANI SAĞ OLSUN"

Ankara'da saatlerce Bursaspor yöneticilerinin ağzından çıkacak bir cümleyi bekleyen Samet Aybaba'nın, 'görüşememe' sonrasında, "Bursaspor'un canı sağ olsun, bir gün nasıl olsa olacak. Geçmişte temelini attığım şampiyonluğu, bu kez kendim yaşayacağım" cümleleri de hala kulaklarımda.

Şimdi o Samet Aybaba'nın takımı, İstanbul kulüplerine kök söktürürken, Sivasspor'dan daha iyi bir kadrosu olan Bursaspor'un, hangi durumda olduğu ortada.

Samet hocaya yapılan ayıp da cabası...