"Merhaba ben Pablo, uçak bileti iptal"

Samet Çayır 03 Mart 2018 Cumartesi, 13:03

Dünyanın tüm liglerinde, oyuncularınız ne kadar kaliteli olursa olsun, en az rakip kadar mücadele etmezseniz, kazanma ihtimaliniz de en az %30 azalır. Kayserispor karşısında Bursaspor, belki de sezonun en mücadeleci oyununu oynadı. Rakibin tehlikeli ayakları olan Deniz Türüç ve Ryan Mendes'e hem alan daraltıp hem pres uygulayarak adeta nefes aldırmadılar. 

BATALLA DEĞİL DE GROZAV OLSAYDI?

Paul Le Guen'in Shehu'yu 'çapa' rolünde kullanması, oldukça olumlu bir hamleydi. Nitekim 21 kez ikili mücadeleye giren Shehu, 15 kez ikili mücadele kazanarak bu alanda dün akşam sahanın lideri oldu. 4 kez top kaparak bu alanda da Batalla ile liderliği paylaşan Shehu, %78,6 pas isabet oranıyla da göz doldurdu. Bostock ve Batalla'nın yanında, 'Kulağı çekilen' Kembo da hırsının yanına kalitesini de koyunca, Bursaspor geçtiğimiz maçlara göre hücumda biraz daha etkin görüntü. Bal yapmayan arı olan Stancu da tam bir santrfor golüyle hayati bir galibiyeti getirdi. Fakat golden ziyade, Batalla'nın mükemmel asistini ön plana çıkarmak gerek. O pozisyonda topla buluşan Batalla değil de Grozav olsaydı, şu anda Paul Le Guen belki de Fransa uçağında olacaktı. Yani bir anlamda bileti, Pablo iptal ettirdi.

ANORMAL FARKLILIK

Bir önceki iç saha maçında (Yeni Malatyaspor) rakip yarı alanda yeterince çoğalamamış, kenar ortalarda ceza sahası içinde sadece 1-2 oyuncu bulundurabilmiş bir Bursaspor vardı. Dün akşamki karşılaşmada ise kenar ortalarda ceza sahası içinde sürekli 4-5 oyuncu bulundu. Galatasaray deplasmanındaki tarihin en kötü futbolu düşünüldüğünde, bir haftada ne değişti de mücadele isteği bu kadar arttı diye düşünmeden edemiyor insan. Bu farklılık normal değil, maalesef anormal...

Şunu da gözardı etmemek gerek; oyuncuların mücadeleyi %100'e çıkardıkları bir maçta Bursaspor'un, rakip kalede daha fazla net pozisyon bulması gerekiyordu. Futbolcular elinden geleni yapmasına rağmen hala beklenen oyun oynanamıyorsa, taktiksel anlamda eksiklikler vardır demektir. Bu da Paul Le Guen'e yazar.

Divan'da "Sosyal medya takımı olumsuz etkiliyor, bu olumsuz havayı dağıtmamız gerek" diyen başkan Ali Ay'a, en azından kongreye kadar destek çıkmak gerek artık. Evet, çok hataları var ancak şu anda biraz sabır ve kontrol gerek.