İzahı yok!

Samet Çayır 19 Ağustos 2018 Pazar, 14:32

2018 Dünya Kupası, tüm ligleri olduğu gibi Süper Lig'i de oldukça olumsuz etkiledi. Transferler gecikti, kadrolar henüz oturmadı. Bunun üzerine bir de dövizde dalgalanma yaşanınca, neredeyse hiçbir Süper Lig kulübü kadrosunu hazır hale getiremedi. Bursaspor da bu kulüplerin başında geliyor.

Önce Samet Aybaba'nın hafta içindeki yorumuyla başlayalım. Hoca, "Yüksek tempoda oynayacağız" dedi ama ilk yarım saat Kayserispor topu istediği gibi çevirdi. Bir ara maçın Kadir Has Stadı'nda oynandığını düşünmedim değil. İlk bölgede Kayserili oyunculara özgürlük tanınırken, ikinci bölgede Badji-Aytaç öncülüğünde baskı uygulandı. Top Kayserispor'da olmasına rağmen Bursaspor, rakip oyunculara özellikle savunmada pek göz açtırmadı. Zaten ilk yarıda Kayserispor'un şut çekememesi de bunun bir göstergesiydi. Defansif anlamdaki bu başarıyı takdir etmek gerek.

İZAHI YOK!

Gelelim maçın kırılma anına... 21. dakikada Barış'ın müthiş pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Stancu, ne yaptığını kendi de anlamadı. Orada kim olsa Lima'ya pası atardı fakat Lima da uzun sürede ofsayttaydı. Lima'nın yanlış pozisyon alması Stancu'yu da etkiledi. Bununla birlikte sağ ayaklı futbolcunun, sağ çaprazdan plase yapmak yerine ayak üstüyle vurması daha normal bir durum. Üzerindeki baskı ve stres de elbette Stancu'nun bu berbat vuruşu yapmasında bir etkendi. Ne olursa olsun, hem Stancu'nun hem de Yusuf Erdoğan'ın, böyle kritik bir anda o golleri kaçırmalarının hiçbir izahı yok. 

FORMAYI 'KAPACAK' MI?

Dün belki maçın da önüne geçen olay, genç Burak Kapacak'ın sağ bekte olağanüstü bir performans sergilemesi oldu. 1999 doğumlu Burak'a Samet hoca güveniyor. Hücuma çıkışları ve ortaları Barış Yardımcı'dan çok daha kaliteli. En önemlisi de, ilk maçına rağmen yıllardır oynuyormuş gibi gözükmediydi. Gerçekten çok güçlü bir psikoloji gerektirir. Bu da Burak'ta var demek ki. Samet hoca onun için büyük şans, inşallah iyi değerlendirir.

Bursaspor, mevcut kadrosuyla deplasman oyununu daha iyi oynayabileceğini gösterdi. Aytaç-Badji ikilisi çok iyi sertlik sağlıyor; fakat Furkan tek başına oyun kurucu görevini üstlenemiyor. Bakalım Saivet o bölgede üretkenlik problemini giderebilecek mi?