Youtube'a o saldırmış! Kimliği belli oldu

Popüler video paylaşım sitesi YouTube'un ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki genel merkezine gerçekleştirilen silahlı saldırının faili, Güney Kaliforniya'da ikamet eden İran asıllı Nasim Aghdam olarak belirlendi.

DÜNYA, 04 Nisan 2018 Çarşamba, 09:49
Youtube'a o saldırmış! Kimliği belli oldu

Güney Kaliforniya'da ikamet eden ve YouTube genel merkezine silahlı saldırı gerçekleştiren İran asıllı Nasim Aghdam'ın YouTube'u hedef alan sitesinde firmayı sansür ile suçladığı ve Youtube'a yüklemiş olduğu videoların maddi değerinin firma tarafından düşürüldüğü bilgisi yer alıyor. İki güvenlik yetkilisi tarafından Aghdam'ın saldırı sırasında herhangi bir kimlik taşımadığı ve YouTube'da herhangi bir kişi ile bağlantısının olmadığını açıkladı. Aghdam'ın web sitesinde birçok ünlü youtuber olarak bilinen içerik oluşturucunun videosu da yer alıyor.

Sitede yer alan videolarda YouTube'un kullanıcıların reklam gelirlerinden faydalanmasını sağlayan sistemi 20 Şubat'ta değiştirmesi ve binden az takipçisi olan ve 4 bin saatin altında seyredilen videolardan reklam ödemelerini çekmesi eleştiriliyor. Aghdam'ın ana İngilizce kanalının 15 bin takipçisi olmasına rağmen görüldüğü kadarı ile birçok videosu reklam geliri için yeterli kıstasa ulaşmıyor. Aghdam'ın web sitesinde yer alan yazısında "Dikkat! Diktatörler her ülkede var fakat farklı taktiklerle. Sadece kısa sürede elde edilecek kişisel karlarla ilgileniyorlar ve bu amaca ulaşmak için basit insanları kandırıyor, gerçekleri saklıyor, bilimi çarpıtıyor ve halk akıl ve beden sağlığı dahil her şeyi riske atıyor. Özgürlük adına insanları programlanmış robotlara dönüştürüyor" ifadeleri dikkat çekti.

Aghdam'ın sitesinde Adolf Hitler'in "Yalanı büyük yapın, basit yapın, sürekli söyleyin ve sonunda herkes inanır" sözünün de yer aldığı görüldü. Bütün bu bilgilerin ışığında yetkililer Aghdam'ın saldırısının parasal sebeplerden gerçekleştiğini belirtiyor.

Öte yandan YouTube, Nasim Aghdam'a ait olan hesapları saldırıdan sonra kapattı. Nasim Aghdam'ın kanallarında İngilizce ve Türkçe videolar bulunuyordu.

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...