Yıldırımlı kadınlar iş sahibi oluyor

Yıldırım Belediyesi'nin meslek edindirme kurslarını tamamlayarak işletme sahibi olan kadın girişimci Elif Gül'ün ilk müşterisi Başkan İsmail Hakkı Edebali oldu. 

EKONOMİ, 27 Şubat 2017 Pazartesi, 17:40
Yıldırımlı kadınlar iş sahibi oluyor

Yıldırım Belediyesi'nin meslek edindirme kurslarını tamamlayarak işletme sahibi olan kadın girişimci Elif Gül'ün ilk müşterisi Başkan İsmail Hakkı Edebali oldu. 
Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) bünyesindeki hediyelik eşya, ahşap yakma ve boyama kurslarını tamamlayan Elif Gül, hobi olarak başladığı kursların sonunda işletme sahibi oldu. Erikli Mahallesi'nde Yıldırımlılara hizmet verecek 'Elif Hediyelik Eşya Dekoratif Hobi Market', Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin katıldığı törenle açıldı. Edebali, "Açılan her bir işyeri, ekonomik kalkınmanın ve refahın müjdecisidir. Kadınlarımızın kendi ayakları üstünde durmasını istiyoruz. Belediyemiz bünyesinde hizmet veren meslek edindirme kurslarına katılarak ahşap oymacılığı, ahşap yakma ve hediyelik eşya konularında eğitimler alan Elif hanım, aldığı eğitimlerle kendisini geliştirerek girişimcilik ruhuyla KOSGEB'e başvurmuş ve kendisine bir ekmek kapısı açma cesareti göstermiş. Kadınlarımızın istihdam ve işletme sahibi olma konusunda kendi ayakları üzerinde durabilecek bir azmi ve başarıyı ortaya koyması bizler için büyük önem taşıyor. YIL-MEK bünyesinde 59 branşta 12 bin 500 kursiyer eğitim alırken, onların içinden sıyrılarak Elif hanımın öğrendiklerini kendi işyerine taşıması tam anlamıyla bir başarı hikayesidir. Bizim arzumuz hem kurslarımızda kendilerini geliştiren kadınlarımızın hem de tüm kadınların aynı başarıyı örnek almasıdır" diye konuştu.
Elif Gül ise, "15 yıllık bankacılık geçmişinin ardından Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda hobi olarak başladığım eğitimlerin ışığında kendi işyerimi açtım. Çevremde ve kurslarda gördüğüm çok becerikli ve hayal gücü yüksek hanımları var. Onların da kurslar yardımı ile kendilerine istihdam sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.
 

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...