Yıldırım'da alt yapı seferberliği

Yıldırım Belediyesi, asfalt, parke ve bordür çalışmalarıyla 2017 yılında alt yapı hamlesi başlatırken, bünyesindeki beton, parke ve bordür üretim tesisiyle kendi ihtiyacını sağladı.

BURSA, 15 Ocak 2018 Pazartesi, 14:25
Yıldırım'da alt yapı seferberliği

Alt yapı hizmetleriyle ilçeye değer katan Yıldırım Belediyesi, 2017 yılında yürüttüğü asfalt serimi, parke ve bordür uygulamalarıyla önemli çalışmalara imza attı. Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, geride kalan yılda 48 ton 858 kilogram kaplama ve 47 ton 236 kilogram yama olmak üzere toplam 96 ton 64 kilogram asfalt döktü. İlçede kaldırımların bakım ve onarımlarını da yapan Yıldırım Belediyesi, 2017 yılında 23 bin 333 metrekare parke taşı, 10 bin 415 metre bordür ve 2 bin 703 metrekare engelli taşı uygulaması gerçekleştirirken, bin 437 adet ızgara, bin 915 adet baca ve 3 bin 165 metre drenaj hattını Yıldırım'a kazandırdı.


Öte yandan geride kalan yılda bünyesindeki beton, parke ve bordür üretim tesisi ile 24 bin 203 metrekare parke taşı, 19 bin 470 adet bordür, 16 bin 950 adet bahçe bordürü ve 9 bin 218 adet şev taşı üreten Yıldırım Belediyesi, kendi ihtiyacını karşılayarak önemli tasarruf sağladı.
Geleceğin Yıldırım'ını modern şehircilik kriterlerine uygun olarak düzenlemeyi sürdürdüklerini vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yollardaki bakım ve onarımın yanı sıra asfalt serim çalışmalarımızla modern ulaşım imkânını hemşehrilerimize sunuyoruz. Asfaltlama çalışmalarının yanı sıra parke ve bordür uygulamalarıyla cadde ve sokaklarımızı kullanışlı bir hale getirdik. Bunu yaparken görme engelli kardeşlerimizi unutmadan ulaşımda kendileri için kolaylık sağlayan engelli taşı uygulaması gerçekleştirerek kaldırımları onlar için daha uygun şekle dönüştürdük. Ulaşım meselesi olmayan, rahat ve güvenilir yaya ve araç yolları şehrimize değer katacak. Geçmiş dönemde yaptığımız çalışmalara hız vererek gelecek yıllarda da altyapı hamlemizi sürdüreceğiz" dedi.
Edebali, Beton, parke ve bordür üretim tesisinin yanı sıra asfalt üretim tesisi ile kendi ihtiyacını karşılayan bir belediye olarak önemli tasarruf kaydettiklerini hatırlattı.

BURSA
BURULAŞ'ın yeni genel müdürü Fahrettin Beşli oldu
BURULAŞ'ın yeni genel müdürü Fahrettin Beşli oldu
SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Ekonomik ilişki hacmini 60 milyara çıkarmayı hedefliyoruz''
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanl...
BURSA
Osmangazi'de metruk bina yıkımları hız kazandı
Osmangazi Belediyesi, vatandaşların can güvenliğini tehdit eden ve sosyal riskler oluşturan metru...
BURSA
Yetenekli ikizlerden ilk resim sergisi
Bursa'daki ikiz kardeşler resim yapmaya olan meraklarını okullarında açtıkları ilk kişisel sergil...
BURSA
Başkan Bozbey'in A Takımı şekilleniyor
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belediye içerisindeki yönetim kademesinde yeni ...
BURSA
Minikler bayram coşkusunu Başkan Özdemir ile paylaştı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Nilüfer Belediyesi'ni ziyaret eden minikl...