YGS'ye gireceklere 5 önemli uyarı!

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş, YGS'ye gireceklere 5 önemli uyarıda bulundu.

EĞİTİM, 07 Mart 2017 Salı, 12:04
YGS'ye gireceklere 5 önemli uyarı!

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş, 12 Mart 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek YGS öncesinde son hatırlatmalarda bulundu. ÖSYM sitesinde adaylar için YGS Sınav Giriş Belgelerinin yayınlandığını hatırlatan Tözeniş, adayların sınava giderken giriş belgelerinin çıktıları ile geçerli bir kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, pasaport) yanında bulundurmaları gerektiğini söyledi.

Fotoğraflar eski olmamalı!

Bu yılın en çok merak edilen konulardan birinin de yeni kimlik belgeleri olduğunu belirten Tözeniş, adayların var olan kimlik belgelerinde sınav görevlilerin tanıyabilecekleri şekilde çok eski olmayan fotoğraflarının olması gerektiğini kaydetti.

Trafiği düşünerek yola çıkın!

Bu yıl yapılan önemli değişikliklerden birinin de adayların sınav başlamadan 15 dakika öncesinde sınav binalarına alınmayacağı olduğunu hatırlatan Tözeniş, adayların sınava gireceği yerde 1 saat öncesinde olmalarında yarar olduğunu söyledi. Tözeniş özellikle büyükşehirlerde trafiği de düşünürsek bir gün öncesinde sınav yerlerini görmeye gitmelerinin de adaylarda kaygıyı azaltacağını belirtti.

150 ve 180 barajına dikkat!

Bu yıl açıklanan sayılara göre YGS ye başvuran öğrenci sayısının 2 milyon 265 bin 902, 2016 ya göre 87 bin 339 kişilik bir artış olduğunu ifade eden Tözeniş, adayların YGS barajını geçmek için 150 puan almaları gerektiğini dile getirerek şunları söyledi:

"150 barajını geçen öğrenciler 2 yıllık ön lisans programlarını tercih edebilecekler. YGS 'de 180 barajını geçen öğrenciler LYS'lere girme hakkına sahip olacaklar. Ayrıca ilgili puan türünde 180 barajını geçen adaylar YGS ile öğrenci alan 4 yıllık lisans programlarını da tercih etme hakkına sahip olacaklar."

Puan türü değişikliklerine dikkat!

Bu yılki değişiklerden birinin de önceki yıllarda YGS ile öğrenci alan bölümlerde yapılan puan türü değişiklikleri olduğunu kaydeden Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş, İlahiyat bölümleri YGS-5'ten TS-1'e; Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği YGS-1'den MF-1'e; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği YGS-6'dan TM-2'ye; Kimya Öğretmenliği YGS-2'den MF-3'e; Okul Öncesi Öğretmenliği YGS-5'ten TS-1'e; Özel Eğitim Öğretmenliği YGS-4'ten TS-1 puan türüne geçtiğini söyledi.

Bol soru çözün ama kendinizi yormayın!

"Bu bölümleri düşünen adayların YGS'den sonra ilgili puan türlerinde LYS'lere girip tercih yapabilmek için 180 barajını geçmeleri gerekmekte" diyen Tözeniş, şu tavsiyelerde bulundu: "YGS'ye sayılı günler kala yeni konular öğrenmek yerine bildiğiniz konular üzerinden çalışmalarınızı planlayın. Bol soru çözün. Geçmiş yıllarda gerçekleşmiş olan YGS sorularını çözün. Sınavdan bir gün önce de soru çözümü yapabilirsiniz ama kendinizi çok yormamaya, açık hava yürüyüşleri yaparak rahat bir gün geçirmeye çalışın."

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...