Yeşimliler muhtemel depremi AFAD tırında deneyimledi

Afetlerin önlenmesi, zararlarının azaltılması, afetlere müdahale edilmesi ve afet sonrası iyileştirme faaliyetlerinin planlanması adına çalışmalar yürüten Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) ait Deprem Simülasyon Tırı, Yeşim Grup Bursa Fabrikası'nı ziyaret etti.

YAŞAM, 14 Haziran 2022 Salı, 12:21
Yeşimliler muhtemel depremi AFAD tırında deneyimledi

Afetlerin önlenmesi, zararlarının azaltılması, afetlere müdahale edilmesi ve afet sonrası iyileştirme faaliyetlerinin planlanması adına çalışmalar yürüten Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) ait Deprem Simülasyon Tırı, Yeşim Grup Bursa Fabrikası'nı ziyaret etti.
13 Haziran'da Yeşim Sosyal Uygunluk Müdürlüğü tarafından tam günlük bir program şeklinde düzenlenen organizasyon çerçevesinde fabrika alanındaki yerini alan Deprem Simülasyon Tırı, Yeşim çalışanlarına muhtemel bir depremi önceden deneyimleme şansı sundu. Yeşimliler, 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ ili Sivrice ilçesinde meydana gelen ve 20.4 saniye süren 6.8 büyüklüğündeki depremi yeniden yaşamadan önce AFAD yetkililerinden bilgi alarak, deprem anında nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğrendi.
AFAD uzmanları verdikleri eğitimde deprem anında önce sakin kalmak gerektiğini ifade ederek, önceden her alan için düşünülen ve sağlam olduğundan emin olunan bir cismin yanında "çök, kapan, tutun" pozisyonu almak gerektiğini belirtti. Olabildiğince hedef küçülterek enseyi ve boynu kapatmak gerektiğine işaret eden uzmanlar, sarsıntı bitene kadar bu şekilde kalmak gerektiğine ve sarsıntı bittiğinde aile bireyleriyle toplanıp evi boşaltmak üzere hızla hareket etmek gerektiğine değindi. Uzmanlar, daha önce evin çıkış kapısına yakın bir noktaya koyulan afet çantasını alarak ve evdeki tüm vanaları kapatarak evi boşaltmak gerektiğini, sonrasında toplanma alanlarına giderek yetkililerden gelecek yönlendirmeleri beklemeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

BURSA
Karacabey Boğazı'nda deniz suyu kalitesi artacak
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin BUSKİ marifetiyle Karacabey Boğazı'ndaki su kalitesinin artırılma...
DÜNYA
Mescid-i Aksa'da cuma namazında 125 bin Müslüman saf tuttu
İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdürürken, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki Filistinli...
SPOR
Süper Lig'de 31. haftanın hakemleri açıklandı
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler açıklandı.
BURSA
Mudanya sporda da öncü olacak
Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, ilçeye kazandıracakları tes...
BURSA
Bursa'daki villada dehşet! Bir kişi öldü, yaralı bahçıvan alevler içinde kaldı
Bursa'da Uludağ'ın eteklerindeki İnkaya Mahallesi'nde bir villada yangın ve patlama yaşandı. Bir ...
BURSA
AK Parti ve CHP adayları iftarında bir araya geldi
Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı ...