Yapay zekalı ikizinize hazır olun!

Microsoft yöneticileri Brad Smith ve Harry Shum, yapay zeka üzerine yazdıkları kitapta, geleceğe dair ilginç fikirler ortaya attılar.

TEKNOLOJİ, 07 Şubat 2018 Çarşamba, 11:53
Yapay zekalı ikizinize hazır olun!

Teknoloji dünyasında son dönemin en büyük tartışma konularından biri yapay zeka. Kimileri yapay zekanın insanlık için ölümcül bir risk oluşturduğunu ve kontrol edilmesi gerektiğini, konuyla ilgilenen bazı çevreler ise büyük fırsat olduğunu savunuyor.

YÜZDE 100 İNSANA BENZEYEN YAPAY ZEKA

Yapay zekaya dair bir kitap yazan iki Microsoft yöneticisi, yapay zekanın ilerleyen yıllarda insanların karakteristik özelliklerinin yüzde yüzünü kopyalayabileceğini ve kullanıcıların önümüzdeki 20 yıl içinde yapay zekaya sahip robot ikizleri olacağını iddia etti.

Kitapta yer alan savlara göre, yapay zeka kullanıcıların ikizi gibi olacak, kullanıcının tüm özelliklerine hayatına hakim olacak onlar gibi düşünecek ve olaylara tıpkı onların vereceği tepkileri verecek.

"KORUMA MEKANİZMASI OLMALI"

Ancak, yapay zeka konusunda ciddi bir koruma mekanizması kurulmasının bir gereklilik olduğunun altını çizen Brad Smith ve Harry Shum, bu sayede makinelerin insan ve toplumun iyiliğine karşı hareket etmesinin engellenmesi gerektiğini belirtiyor.

YAPAY ZEKAYA KARŞI UYARMIŞLARDI

Benzer bir uyarı sıklıkla Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk ve ünlü İngiliz Fizikçi Stephen Hawking tarafından da dile getirilmişti. 

Teknolojik ilerlemenin bir sonucu olarak yapay zekanın insanoğluna hükmedeceği kehanetini defalarca farklı platformlarda dile getiren Musk, bunun çözümünün insanların da yapay zeka gibi bir beyin yapısına sahip olmasından geçtiğini daha önce defalarca dile getirmişti.

ELON MUSK'IN PROJESİ: NEURALINK

Musk, insanların yapay zeka gibi bir beyin yapısına sahip olmasını mümkün kılmak adına 'Neuralink' isimli şirket kurarak araştırmalarına geçtiğimiz yıl start vermişti. 

Daha önce ABD basınında yer alan iddiaları doğrulayan Musk'ın bu projesinin nihai amacının insanların doğrudan beyinlerindeki yapay sinir ağları ile bilgisayar ve diğer elektronik cihazları yönlendirebilecek bir teknoloji geliştirmek olduğunu duyurmuştu. 

Musk'ın iddiasına göre, şirket 4 yıl içinde hedefe ulaşmak için yoğun bir mesai harcıyor. Yine Musk'ın konu ile ilgili açıklamasına bakılırsa bu teknoloji hayatımıza girdiğinde beyin hasarları, lezyona da daha kolay çözümler bulunacak. 

Musk'ın en ilgi çeken iddiası ise bu teknolojinin bilim kurgu filmlerini aratmayacak telepatinin de önünü açacağı iddiası.

EKONOMİ
Sosyla Güvenlik Başuzmanı açıkladı! "1 milyondan fazla EYT'li daha emekli olabilir"
Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK'lı çalışanların yararlandığ...
BURSA
Bursa'da kopan elektrik kablosu mahalleliyi ayağa kaldırdı
Bursa'da kopan elektrik kablosu mahalleliyi ayağa kaldırdı. O anlar kameraya yansıdı.
EKONOMİ
Aylık ortalama iş gücü maliyeti 11 bin 602 TL oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2022 yılına ait İşgücü Maliyeti İstatistiklerini açıkladı. 2022 ...
EKONOMİ
Serbest piyasada döviz fiyatları
Dolar 32,3110 liradan, euro ise 34,9690 liradan güne başladı.
SİYASET
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden "Bakan Şimşek" açıklaması
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Bakan Şimşek, '1,...
SPOR
Kupa Voley'de şampiyon Halkbank
Bursa'da düzenlenen 2024 Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley'de Halkbank şampiyon oldu.