WhatsApp kullanıcılarına büyük şok!

WhatsApp'ta birinin grup konuşmalarına katılmasına izin verebilecek arka kapı açığa çıkarıldı. Bu hatanın ardından kullanıcıların konuşmalarının güvenliği konusu tekrardan gündeme geldi.

TEKNOLOJİ, 15 Ocak 2018 Pazartesi, 12:29
WhatsApp kullanıcılarına büyük şok!

Bulunan açık sayesinde WhatsApp gruplarında yazılanlar fark edilmeden başkaları tarafından okunabiliyor. Amanya'nın Ruhr Üniversitesi'nden güvenlik uzmanları, WhatsApp sunucularını denetleyen herkesin (örneğin hükümet tarafından yönlendirilen bir çalışan gibi) güvenlik süreçlerini taklit edebildiğini, gruplara yeni üyeler ekleyebildiğini ve özel konuşmaları görebildiğini açığa çıkardı.

WhatsApp sunucularını kontrol eden kişiler bu yöntemle gizlice grup konuşmalarını takip edebiliyor. WhatsApp kullananlar, yeni bir üye gruba katıldığında bir bildirimle bunu biliyor. Ancak bu olmazsa herhangi biri fark edilmeden sohbetleri sessiz şekilde izleyebiliyor.

Araştırmacılar, sunucunun mesajların gönderildiği yoldan geçmesini sağlayarak üyelerin bu bildirimi almayacağını ya da yeni gelen kişinin farkında olmayacağını söyledi. Hata, uygulamayı güvenli bir şekilde iletişim için kullanan dünyadaki pek çok kişinin mahremiyeti üzerine endişeler oluşturuyor.

Facebook'a ait olan WhatsApp, kullanıcıları için uçtan uca şifreleme yoluyla güvenliği arttırdığını iddia ediyor. Bu hatanın ardından kullanıcıların konuşmalarının güvenliği konusu tekrardan gündeme geldi.WhatsApp, grup mesajlarında gizli bir üyenin bulunmasının imkânsız olduğunu ve bu kusurun, kullanıcılar arasındaki mesajların dışarıdan bakmaya çalışanlardan uzak tutulduğunu iddia eden uçtan uca şifrelemeyi etkilemediğini söyledi. WhatsApp sözcüsü "Bu soruna dikkatle baktık" dedi ve ekledi: "WhatsApp grubuna yeni insanlar eklendiğinde mevcut üyelere haber veriliyor. Bu nedenle grup mesajları gizli bir kullanıcıya gönderilemiyor. Uygulamalarımızın gizliliği ve güvenliği WhatsApp için inanılmaz derecede önemlidir. Bu yüzden çok az bilgi topluyoruz ve WhatsApp'da gönderilen tüm iletiler uçtan uca şifreleniyor."

SAĞLIK
Uzmanı uyardı! Covid aşısı olmayanlar için kalp krizi riski artıyor
Denizli Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nde görev yapan Uzman Doktor İbrahim Oğuz, 20 milyon ...
BURSA
Bursa'da markette bir kişiyi bıçaklayarak öldüren zanlı adliyeye sevk edildi
Bursa'da, markette çıkan tartışmayı ayırırken bıçaklanan kişinin ölümüne sebep olan zanlı, Asayiş...
GÜNDEM
PKK/KCK-PYD/YPG üyeliği bulunan zanlı Bulgaristan'a kaçarken yakalandı
Kırklareli'de Bulgaristan'a geçmeye çalışan ve PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütüne üye olma suçundan h...
BURSA
23 Nisan coşkusu Nil Karaibrahimgil ile taçlandı
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde dü...
EKONOMİ
Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada
Türkiye yıllık 25 milyon tonluk üretimiyle dünyada dördüncü ülke konumunda yer aldı.
BURSA
Oktay Yılmaz; Bursa için elbirliğiyle çalışacağız
Yıldırım Belediye Başkanlığı'na ikinci defa seçilen Oktay Yılmaz, önümüzdeki 5 yıllık dönemin hem...