Usta'nın plaka heyecanı

Trabzonspor Kulübü'nün 16'ncı başkanı olan Muharrem Usta, Galatasaray maçında plaka heyecanı yaşayacak. 1 yıl 100 gündür Karadeniz ekibinin başında bulanan Usta, sarı-kırmızılı takımla oynanacak olan maçla birlikte bordo-mavili takımın başında 61'nci resmi müsabakasına çıkacak.

SPOR, 16 Mart 2017 Perşembe, 17:42
Usta'nın plaka heyecanı

Trabzonspor'da 6 Aralık 2015 günü gerçekleştirilen kongrede başkanlığa seçilen Muharrem Usta, 1 yıl 100 gündür görevde bulunuyor. Sportif ve mali açıdan çöküşün yaşandığı dönemde bordo-mavili kulübün başına geçen Muharrem Usta ve yönetim kurulu, Spor Toto Süper Lig'in 25'nci haftasında 18 Mart Cumartesi günü Galatasaray ile yeni stadyumda oynanacak olan maçla birlikte Trabzonspor'un başında 61'nci resmi müsabakasına çıkarak, Trabzon'un plakası olan 61'in heyecanını yaşayacak.

En kötü sezon

2015-2016 sezonunda Süper Toto Süper Lig'in 14. haftasında Trabzonspor ile Eskişehirspor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve bordo-mavililerin 3-1'lik üstünlüğü ile sona eren maçı başkan olarak tribünden izleyen Usta, söz konusu sezonda ligde ve kupada bordo-mavililerin oynadığı 28 maçta 12 galibiyet, 2 beraberlik ve 14 mağlubiyet almıştı. Attığı 36 gole karşılık ise kalesinde 47 gol görmüştü. Bordo-mavililer söz konusu sezonda tarihinin en kötü günlerini yaşamıştı.

Trabzonspor'da diriliş heyecanı

2016-2017 sezonunda ise ligin ilk yarısında yine kabus gibi günler geçiren Trabzonspor, ilk yarıyı 13. sırada tamamladı. 2017 yılında ise Muharrem Usta ve yönetimindeki bordo-mavililer farklı bir görüntü sergileyerek yenilmezlik ünvanını sürdürdü ve bileği bükülmeyen bir takım haline geldi. Söz konusu dönemde ise Usta yönetimindeki Trabzonspor, ligde ve kupada 15 galibiyet, 8 beraberlik ve 9 mağlubiyet elde etti. Attığı 41 gole karşılık ise kalesinde 27 gol gördü.

Lig ve kupadaki toplam 60 maçın bilançosu

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta ve yönetimi döneminde bordo-mavililer Spor Toto Süper Lig'de ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı toplam 60 maçta 27 galibiyet, 10 beraberlik ve 23 mağlubiyet elde etti. Attığı 77 gole karşılık ise kalesinde 74 gol gördü. 

BURSA
Başkan Aktaş: "Biz gençlerimize güveniyoruz"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gençlerin ...
BURSA
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi
DOSAB ve DOSABSİAD tarafından bu yıl da gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeği programında bölg...
BURSA
Bursa'da arkadaşıyla konuşurken daldı, dükkana girdi
Bursa'da motosikletin üstünde arkadaşıyla konuşan vatandaş, elini gaz pedalında unutunca dükkana ...
EĞİTİM
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400'de y...
BURSA
Alinur Aktaş'tan Mustafa Bozbey'e mal varlığını açıkla çağrısı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, katıldığı bir televizyon programında mal var...
BURSA
Bursa'da yaşayan 19 yaşındaki İsmail 3 gündür kayıp!
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 19 yaşındaki İsmail Tamer isimli gençten 3 gündür haber alınamıyor....