Uludağ Üniversitesi'nde başarı hikayesini anlattı

İnegöl Genç İş Adamları Derneği (İGİAD) tarafından düzenlenen "Tecrübe Alıyoruz" konulu toplantının bu ayki konuğu olan Avrupa'nın en iyi otomobil tasarımcısı Erbakan Malkoç, Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi öğrencileri ile tecrübelerini paylaştı. 

BURSA, 18 Mayıs 2017 Perşembe, 14:49
Uludağ Üniversitesi'nde başarı hikayesini anlattı

İGİAD ile İnegöl İşletme Fakültesi İşletme Topluluğu iş birliğiyle tertiplenen "Bir Girişimcilik ve Başarı Hikayesi" konulu söyleşiye çok sayıda öğrenci katıldı. Erbakan Malkoç, Ardahan'da 11 çocuklu bir ailenin ferdi olarak dünyaya geldiğini ve ilkokul çağında anne ve babasını kaybedip yetim kalınca soluğu İstanbul'da ağabeyinin yanında aldığını anlattı. Tamirci çırağı olarak başladığı iş hayatında devlet başkanları, krallar, ünlü iş adamları, futbolcular, şarkıcılar ve daha nice kişiye özel tasarımlar ile "teknolojiyi en iyi kullanan firma" ödülünü almaya hak kazanan Erbakan Malkoç, ilkokuldan sonra okuma hayalini kaybettiğini, onun yerine tamirci çırağı olma hayalini kurmaya başladığını ifade etti.
Hayatının en zor zamanlarında bile karamsar olmadığını anlatan Malkoç, "Gençlere bakıyorum da, o kadar çok mazeretleri var ki. İlerlememek için tutunacağımız o kadar çok bahanemiz var, anlaşılır gibi değil. Mazeret yalandır. Başarılı olmak istiyorsanız ön yargılarınızdan ve mazeretlerinizden kurtulmak zorundasınız" dedi. 
Trenlerde dayak yiyerek aşağı atıldığını söyleyen Malkoç, "Bizim yaşımızdaki çocuklar okul sıralarında okurken, biz hayat mücadelesi veriyorduk. Boynuma aküleri bağlar, yırtık gömlekle kar altında ustamın peşinde gezerdim. Hayatım boyunca kimse bana inanmadı. Yaradan öyle bir yetenek verdi ki herkesi mahcup ettim. İlkokul mezunuyum, ama şimdi üniversitelerde girişimcilik ve liderlik dersi veriyorum. Gençlerden öyle övgüler alıyorum ki, bu hazzı hiçbir şey yaşatamaz bana. Gençler kendilerine inansın. Asla iki tavşan kovalamasınlar, ikisini de kaçırırlar. Hayallerimi bırakmadım. Gençler de hayallerinin peşini bırakmasın" diye konuştu.
Avrupanın en iyisi
Otomobil üzerine 300'ün üzerinde buluşu olduğunu, 3 binin üzerinde de dünya genelinde patenti olduğunu kaydeden Malkoç, Avrupa'nın en iyi otomobil tasarımcısı ödülünü aldığını, ayrıca '2014 Avrupa rekabet kalite ödülünün de sahibi olduğunu vurguladı.
Gençlere ülkelerine sahip çıkmalarını öğütleyen Malkoç, "İnanç, ırk ve memleket milliyetçiliklerini hayatımdan çıkardım, sizlere de çıkarmanızı tavsiye ediyorum. Maksadımız vatana değer katmak olmalıdır. Hayatta başarılı olmak için hayal kurun, yola çıkın, ama hiçbir engele takılmayın ve çok çalışın. Hayatınızdan 'cek-cak' ekli kelimeleri çıkarın, sonuç odaklı çalışın" dedi.

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...