UEDAŞ hedefini açıkladı, rakam dudak uçuklattı

Hizmet bölgesinde 2017 yılı içerisinde 230 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade eden UEDAŞ Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü, 5 yıl içerisinde 1.3 milyar liralık yatırım yapmayı hedeflediklerini söyledi.

BURSA, 28 Aralık 2017 Perşembe, 16:17
UEDAŞ hedefini açıkladı, rakam dudak uçuklattı

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerini kapsayan hizmet alanında 3 milyonu aşkın müşteriye hizmet veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin 2017 yılı çalışmaları ve 2018 yılı yatırımları masaya yatırıldı. Şirket adına değerlendirme yapan UEDAŞ Genel Müdürü Gümüşlü, 5 yıl içerisinde 1.3 milyar TL yatırım yapmaya hazırlandıklarını belirtti. Gümüşlü, 2017 yılında 230 milyon TL yatırım yaptıklarını, müşteri memnuniyetini artırmak ve hizmet kalitesini yükseltmek için var gücüyle çalıştıklarını ifade etti. Gümüşlü, Ar-Ge çalışmalarıyla elektrik kesintisi olmadan arızanın tespit edildiğini ve arızanın giderildiğini belirterek, sürdürülebilir müşteri memnuniyetinden emin olmak adına teknolojinin sunduğu imkanlardan en üst düzeyde faydalandıklarını söyledi. 2014 yılından bugüne arıza oranlarında yüzde 36'lık bir azalma meydana geldiğini açıklayan Gümüşlü, "UEDAŞ olarak, müşteri taleplerinin karşılanması için gerekli altyapıların yapılmasını ve şebekenin mevcut eksikliklerinin giderilmesini ön plana aldık. AR-GE yatırımlarını sahada uygulayarak kesintisiz elektrik ve hizmet kalitesini artırdık. Daha iyisi için yatırımlarımızı ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Gümüşlü, UEDAŞ'ın hizmet bölgesindeki yatırımlarını belirli program dahilinde yaptıklarını belirterek, şirketin önceliklerini şöyle sıraladı:
"UEDAŞ olarak, müşteri taleplerinin karşılanması için gerekli altyapıların yapılmasını ve şebekenin mevcut eksikliklerinin giderilmesini ön plana aldık. Bunun dışında teknik kayıpların azaltılması ve şebeke işletiminde ekonomik verimliliğin arttırılması gibi konularda 5-10 yıllık plan bazlı çalışmalar gerçekleştirdik. UEDAŞ'ın dört ili kapsayan hizmet bölgesine 2017 yılında toplam 230 milyon TL'nin üzerinde yatırım yapıldı. Bu yatırımın 158 milyon TL'sini şebeke hatları, 50 milyon TL'sini teknoloji, 22 milyon TL'sini ise diğer yatırımlar olmak üzere gerçekleştirdik. Sadece şehir merkezlerine değil, en ücra köylere kadar ulaşarak vatandaşımızın taleplerini karşıladık."

Arıza sayıları azaldı
UEDAŞ Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü, 2012 yılından bu yana kademeli olarak arıza sayılarında azalma yaşandığına değinerek, ""Bölgemizin tümünde orta gerilim seviyesinde toplam arıza sayısı 2012 yılında 37 bin 947 iken, bu oran 2017 yılına gelindiğinde tam yüzde 36 azalarak 13 bin 799'a geriledi. Bunun yanı sıra abone sayılarımızda da 2014 yılına göre 200 binin üzerinde bir artış sağladık. Arıza sayıları düşerken abone sayılarımız ciddi oranda artış gösterdi. 2014 yılında başlayan Coğrafi Bilgi Sistemleri projesinin 2. etabı olan alçak gerilim safhasının 2017 yılında tamamlandı. Bu sayede kullanıcılarımıza planlı kesintileri önceden ve mevcut kesintileri anında bilgilendirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

'Buz kırıcı' uygulamasıyla kesintiler önleniyor
Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) çalışmalarının devam ettiğini, çalışmalar neticesinde planlı kesintilerin müşterilere SMS ve e-posta ile önceden bildirimi yapılarak hizmet kalitesinin artırılmasının hedeflendiğini ifade eden Gümüşlü, "Hali hazırda 289 istasyonda faaliyetini sürdürdüğümüz ve tüm ölçüm, izleme ve kumanda faaliyetlerini 24 saat kesintisiz izleme olanağı sağlayan SCADA projesinin, bu ay içinde 77 istasyonu projelendirmek suretiyle kapsamını genişletmeye devam ediyoruz. Bu sayede arızalara erkenden müdahale imkanı yakalayarak kesintisiz hizmetin önünü açıyoruz. CBS kesinti noktasını en hızlı tespit edebilmek, müşterileri şebeke üzerinde adreslemek, teknik kayıpları azaltmak, şebekenin optimal bir şekilde enerjilendirilmesi amaçlanmaktadır. CBS ile ayrıca hatların durumunu da takip edilmektedir. Bursa'da enerji dağıtım hatlarının yüzde 74'ü havai, yüzde 26'sı yeraltı, Balıkesir'de yüzde 89'u havai, yüzde 11'i yeraltı, Çanakkale'de yüzde 90'ı havai, yüzde 10'u yeraltı, Yalova'da ise yüzde 85 havai, yüzde 15'i yeraltı hattan oluşmaktadır. AR-GE faaliyetleri kapsamında 2017 yılında geliştirdiğimiz deniz altı robotu ile Balıkesir ve Çanakkale illerine bağlı adaların enerji ihtiyacını karşılayan deniz altı kablolarının bakımını gerçekleştirerek olası büyük arızaları önlemeyi hedefledik. Bu sayede uzun ve maliyetli arızaların önüne geçmiş bulunuyoruz. Ayrıca 2017 yılında başladığımız buz kırıcı uygulaması ile yoğun buzlanma nedeniyle elektrik hatlarında meydana gelebilecek olan muhtemel arızaları da önlemiş olacağız" dedi.
Yüzde 7 enerji tüketim oranıyla Türkiye'nin 4. büyük elektrik dağıtım şirketi olan Uludağ Elektrik Dağıtım Şirketi'nin kayıp enerji miktarının, 21 dağıtım şirketinin toplam kayıp enerji miktarı oranının yüzde 2 seviyesinde olduğunu ifade eden Gümüşlü, 2017 yılında yapılan kayıp kaçak alanındaki etkin mücadele neticesinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenen hedef kayıp kaçak oranının 2,5 puan daha altında kalmayı başardığını ve kayıp kaçak oranının azlığı konusunda tüm dağıtım şirketleri içinde 1. olduklarını ifade etti.
Otomatik Sayaç Okuma ve izleme sistemleri kapsamında, 2017 yıl sonu itibari ile 32 bin adet tüketim sayacı, 12 bin genel aydınlatma ve dağıtım şirketine ait 11 bin adet transformatörün toplam 55 bin noktada kurulumunu tamamlayarak anlık izlemesini gerçekleştirdiklerini belirten Gümüşlü, "Çağrı merkezimiz ve diğer kanallardan şirketimize ulaşan ihbarların değerlendirilmesi için ölçü devre kontrol ekiplerimiz 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Müşterilerin UEDAŞ'a kolay ulaşması için geleneksel iletişim kanallarının yanı sıra sosyal medyayı da aktif şekilde kullanıyoruz. Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin kullandığımız sosyal medya kanalları. UEDAŞ Facebook Sosyal Medya Resmi Hesabı, dağıtım şirketleri arasında en yüksek takipçiye sahip. Dijital platformlarımızdan 2017 yılında toplam 5 milyon 408 bin kişiye erişim sağlandı" ifadelerini kullandı.

Ücretsiz mobil uygulama
Akıllı telefonlar için ücretsiz bir mobil uygulama kullanıma sunan UEDAŞ'ın, müşterilerin istedikleri her yerden şirkete rahatlıkla ulaşabilmesini sağladığını belirten UEDAŞ Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü, "UEDAŞ mobil uygulamasını hayata geçirerek müşteri memnuniyetini artırmayı hedefledik. Uygulamayı indiren müşteriler planlı ve anlık kesintileri görebilecekleri gibi müşteri temsilcimize bağlanarak canlı olarak destek alabilme imkanına da sahip olacaklar. UEDAŞ mobil uygulamasına bölgede görev yapan tüm muhtarlar için de 'Muhtar Bilgi Sistemi' paneli eklendi. Bu panel sayesinde muhtarların talep ve şikayetlerine en hızlı şekilde cevap verilmesini hedefliyoruz. Mobil uygulamayı şu anda 22 bin 860 kişi aktif olarak kullanıyor" dedi.
Müşteri memnuniyeti, iş sağlığı ve güvenliği başta olmak üzere 7 alanda kalite yönetim belgesi almaya hak kazandıklarını ifade eden İbrahim Gümüşlü şöyle konuştu:
"Tüm çalışanların katılımıyla 6 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirilen projenin devamında yaptığımız 3 yıllık stratejik plan kapsamında EFQM Mükemmellik Modelini uygulanabilir seviyeye getirmeyi amaçlıyoruz. Enerji Bakanlığı tarafından düzenlenen muhtar memnuniyet anketinde şirketimiz 9 puan üzerinden 7.32 puanla 4. seçildi. 2018 yılını müşteri memnuniyet yılı ilan ettik. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. UEDAŞ bölgesinde sadece elektrik hizmeti vermiyoruz. Müşterilere onların ihtiyaçları konusunda da destek oluyoruz. Sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleriyle yaşadıkları topluma ve çevreye katkıda bulunduk. 2017 yılında, 'Kardeşim Üşümesin' projesiyle Bursa'nın dağ köylerinde belirlenen 9 okulun ihtiyaç sahibi öğrencilerinin kışlık ihtiyaçlarını karşıladık. 5 yıldır kesintisiz olarak sürdürdüğümüz projeyle birlikte bugüne kadar toplamda 5 bin öğrencinin kışlık ihtiyaçlarını karşılayarak onların ısınmasına katkı sağladık. Bunun yanı sıra, 'Bi kitap, daha aydınlık bi hayat' projesi kapsamında kitap ihtiyacı olan köy okullarına vatandaşlarımızla birlikte yardım eli uzattık. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz, "Şehrin Işıkları" fotoğraf yarışması ve UEDAŞ'ın tiyatro ve koro topluluklarıyla kültür sanat faaliyetlerini desteklemeye devam ediyoruz."
Türkiye'nin 4. büyük dağıtım şirketi olarak sektördeki pazar payı yüzde 9 olarak öne çıkan UEDAŞ, 4 ilde, 55 ilçede, 2 bin 221 mahallede ve 636 köyde toplamda 35 bin 501 kilometrekare alanda faaliyetlerini sürdürüyor.

BURSA
Osmangazi zabıtasından pide gramajı denetimi
Ramazan ayında ilçede faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetimlerini sıklaştıran Osmangazi Bel...
BURSA
NOSAB'dan eşitlik politikası
Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tüm çalışanlarına adil ve eşit çalışma ortamını sağlamak ...
BURSA
Şadi Özdemir: Kentsel Dönüşüm Bölgesel yapılmalı
Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, İMSİAD'ı ziyaret etti. Kentsel dönüşüm çalışmalarını ...
EKONOMİ
Sosyla Güvenlik Başuzmanı açıkladı! "1 milyondan fazla EYT'li daha emekli olabilir"
Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK'lı çalışanların yararlandığ...
BURSA
Bursa'da kopan elektrik kablosu mahalleliyi ayağa kaldırdı
Bursa'da kopan elektrik kablosu mahalleliyi ayağa kaldırdı. O anlar kameraya yansıdı.
EKONOMİ
Aylık ortalama iş gücü maliyeti 11 bin 602 TL oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2022 yılına ait İşgücü Maliyeti İstatistiklerini açıkladı. 2022 ...