Türkiye'nin birliğini yok etmeye çalışıyorlar

Yeni Karaman ve Hürriyet mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, referandum öncesi Avrupa'da Türklere ve Türkiye'ye karşı yapılanların, Türkiye'nin gücünü ve birliğini yok etmeye yönelik planlı eylemler olduğunu söyledi.

BURSA, 16 Mart 2017 Perşembe, 14:12
Türkiye'nin birliğini yok etmeye çalışıyorlar

Düzenli olarak gerçekleştirdiği mahalle ziyaretleri kapsamında ilk olarak Yeni Karaman Mahallesi'nde esnafı ziyaret ederek istek ve önerilerini dinleyen Mustafa Dündar, daha sonra Hürriyet Mahallesi'ne geçti. Vatandaşların, referandum sürecinde Hollanda'da yaşananlara ilişkin sorularını cevaplayan Başkan Mustafa Dündar, "Bu ülke geçmişte olduğu gibi yine belli bir güce ulaştı. Hedef, bu gücü durdurmak, yok etmek. Allah'ın izniyle bu millet yeniden ayağa kalktı, bunun önüne kimse geçemez" dedi.

"Avrupa'nın hesabı başka"
Avrupa'nın hedefinin Türk Bayrağı'nı gönderden indirmek, ülkeyi bölüp parçalamak olduğunu ifade eden Dündar, "Bu millet, bayrağına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacağını kısa süre önce gösterdi. Ne yazık ki, bunu Avrupalılar anlamadı, ya da anlamak istemiyor. Tabi onların da kendilerine göre hesapları var. Almanya'da 4 milyon Türk yaşıyor. Bizi ziyaret eden heyette bulunan bir milletvekilleri, 'Sizler, hayır diyenlere karşı çıkıyorsunuz. Ancak, sonuçta sandığa gidiyorsunuz, halk ne derse olacak' dedi. "Doğru söylüyorsunuz" dedim. Altına da imzamı atarım ancak, sizler de Almanya'nın devlet televizyonunda çıkıp "Referandumda hayır diyeceksiniz" diyorsunuz. Sizin neyinize vatandaşların evet ya da hayır demesi ama bunların hesapları başka" diye konuştu.

"Bu milletin önüne kimse geçemez"
Hollanda'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın konsolosluğa girişine izin verilmemesini ve yaşananların asla kabul edilemeyeceğini ifade eden Başkan Dündar, "Ülke olarak 60 yıldır Avrupa Birliği'nin değerleri için mücadele ediyoruz, demokrasisini, insan haklarını, ifade özgürlüğü ve seyahat özgürlüğünü savunuyoruz. Peki, bizim 60 yıldır içinde yer almak istediğimiz Avrupa Birliği'nin bu değerlerine ne oldu ? Bu yapılanlar karşısında bekliyoruz ki, bir başka Avrupa ülkesi, sen yanlış yaptın desin ama maalesef hiçbir Avrupa Birliği üyesi ülke, Hollanda'ya sen ne yaptın demedi" şeklinde konuştu.

"Artık onlardan borç almıyor, borç veriyoruz"
Asıl hedefin Türk Bayrağı ve Türkiye'nin son yıllarda ulaştığı güç olduğunu söyleyen Dündar, "Çünkü biz, son 15 yılda geçmişte olduğu gibi yine belli bir güce ulaştık, hedef bu gücü durdurmak, yok etmek. Allah'ın izniyle bu millet yeniden ayağa kalktı, bunun önüne kimse geçemez. Artık onlardan borç almıyor, borç veriyoruz. Artık paramız faize, borca, şunun bunun cebine gitmiyor, vatandaşımıza harcanıyor. Bu ülkede yaşayan 80 milyon vatandaşımızın hepsi kardeştir, düşmanlık söz konusu olamaz. Bizim düşmanlarımız belli. Kendimizi düşmanlarımızdan koruyacağız. Bugün biz buraya geldik, vatandaşlarımızla buluşup dertlerini dinledik. Bize düşen bu sorunları çözmek. Bunları da bugüne kadar olduğu gibi en kısa sürede çözeceğiz. Yeter ki, birliğimizi beraberliğimizi koruyup, vatanımıza bayrağımıza sahip çıkalım" diye konuştu.

BURSA
Bursa'da rüzgar etkili oldu
Bursa'da sert eser rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar yürümekte zorluk çekerken, rüzgarı...
BURSA
Adalet Bakanı Yardımcısı Can: "Tutuklular, mahkumlar cezasını çekerken aynı zamanda da topluma ka...
Bursa Osmangazi Meydanı'nda Ürün ve El Sanatları Fuarı Adalet Bakanı Yardımcısı Razaman Can'ın ka...
BURSA
Nilüfer'de Frankofon Film Festivali başladı
Nilüfer Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Frankofon Film Festivali, Kanad...
SPOR
Galatasaray'da seçim tarihi belli oldu
Galatasaray Spor Kulübü, olağan seçimli genel kurul toplantısının 18 Mayıs Cumartesi günü saat 10...
GÜNDEM
Para vermeyen annesini benzin dökerek yaktı!
Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek ke...
GÜNDEM
Husumetlisini günlerce takip edip pusuya yattı: Minibüse bindiği esnada silahla vurdu
Küçükçekmece'de kimliği belirsiz bir şahıs, husumetli olduğu şahsı günlerce takip ederek pusuya y...