Trump, Meksika sınırına asker gönderiyor

ABD Yurtiçi Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump ve Meksika sınırındaki eyaletlerin valilerinin ABD-Meksika sınırına asker gönderdiğini söyledi.

DÜNYA, 05 Nisan 2018 Perşembe, 11:47
Trump, Meksika sınırına asker gönderiyor

ABD Yurtiçi Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen'in yaptığı açıklamaya göre, ABD Başkanı Donald Trump ve Meksika'ya siniri olan eyaletlerin valileri ABD-Meksika sınırına Ulusal Muhafız güçlerini yerleştirmek için harekete geçti. 
Nielsen sınırdaki kaçak göçmen trafiğini kastederek, "Tehdit gerçek" ifadelerini kullandı ve Trump'ın ilgili tasarıyı imzaladığını duyurdu. Nielsen yaptığı basın açıklamasında, "Çok basitçe söylemek istiyorum. Sınır güvenliği, yurt güvenliğidir, ulusal güvenliktir" diye söze başlayan Nielsen, Trump'ın, "Egemen uluslar sınırlarını koruyamazsa egemen ulus olmaktan çıkarlar" sözlerini hatırlattı. Alınan tüm önlemlere rağmen her geçen gün sınırdaki kanun dışı aktivitelerin arttığını belirten Nielsen, "Hali hazırda yürürlükte olan sınır kanunları ABD halkını hayal kırıklığına uğrattı. Suçluları ödüllendiriyor, cezalandırmıyor. Ve bu ulusal ekonomimizi etkiliyor" dedi. 


Trump, sosyal medyada yayınladığı bir mesajda, "Sınır yasalarımız zayıf. Demokratlar yolumuzda duruyor. Bugün etkili önlemler alacağız" demişti. Trump yaptığı açıklamada ayrıca "İşleri askeri olarak yapacağız. Duvarımız oluncaya ve düzgün bir güvenlik sağlanıncaya kadar sınırımızı asker ile koruyacağız" dedi 
Seçimler sırasında söz vermiş olduğu, "Duvar" konusunda bir türlü istediği maddi desteği bulamayan Trump'ın konuya askeri çözüm getirmeye çalıştığı biliniyor. 
ABD Federal yasaları askeri personelin ABD sınırları içerisinde kongre tarafından özel izin olmadıkça güvenlik gücü olarak kullanılmasına izin vermiyor. Ancak geçen 12 yıl içerisinde ABD başkanları tarafından iki kez Ulusal Muhafızlar sınır güvenliğini artırmak ve desteklemek için görevlendirilmişti. 


Nielsen'in açıklamasına göre Trump Ulusal Muhafızları eski ABD Başkanı George W Bush'un görevlendirdiği gibi ABD gümrük ve sınır güvenliği personeline destek için görevlendirecek. 2010 yılında eski Başkan Barack Obama da bin 200 Ulusal Muhafız personelini sınır güvenliği için görevlendirmişti. 

BURSA
Emniyet hız sınırı aşan sürücülere 81 bin lira ceza kesti
Mudanya ilçesinde yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye, 81 bin lira cezai işlem uygulandı.
BURSA
Bursa'da silah ve mermiyle şantaj yapan gazeteciye hapis
Bursa'da 4 sene önce haber yapmama karşılığı iş adamlarından silah ve mermi göstererek şantajla p...
BURSA
Bursaspor, deplasmanda 1 maç seyircisiz oynama cezası aldı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Esenler Erokspor maçında yaşananlardan dolayı Bursaspor'a dep...
BURSA
Bursa'daki yanan sandalye fabrikası havadan görüntülendi
Bursa'nın İnegöl ilçesinde alevlere teslim olan sandalye fabrika dron ile görüntülendi. Olay yeri...
GÜNDEM
İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem
İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
GÜNDEM
Dilan ve Engin Polat çiftine bir suçtan tahliye kararı
Kara para aklama suçundan tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkınd...