Tiyatro Festivali'nde 22. yıl coşkusu

Büyükşehir Belediyesi, Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ve ASSITEJ Türkiye Merkezi iş birliğiyle bu yıl 22.'si düzenlenen 'Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali' başladı.

KÜLTÜR - SANAT, 25 Eylül 2017 Pazartesi, 14:07
Tiyatro Festivali'nde 22. yıl coşkusu

Bursa Kent Müzesi önünde yapılan törenle başlayan festival 25-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Bu yıl 9 ülkeden 17 tiyatro topluluğu katılıyor. 27 sahnede gösterilerin sergileneceği festivalde 4 ayrı atölye çalışması yapılacak.
Festivalin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, nadide kent olan Bursa'nın kültür ve sanat hayatının canlılığına dikkat çekti. Bursa'nın tiyatro anlamında Türkiye'nin en şanslı illerinden biri olduğuna dikkati çeken Karadağ, Hacivat Karagöz ile Türk gölge oyunları geleneğinin merkezi olan Bursa'da bu geleneğe yakışır şekilde 22.'si gerçekleştirilen Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'nin de Bursa'nın kültür harmanında bir simge haline geldiğini söyledi. Bu yıl festivale 9 ülkeden 17 ekip katıldığını ve festival münasebetiyle İtalya, Ukrayna, Romanya, Polonya, Fransa, Bulgaristan ve Rusya'dan gelen misafirleri Bursa'da ağırlayacaklarını söyleyen Karadağ, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Merkezi Başkanı Haluk Yüce ise, her yıl aynı heyecanla düzenlenen festivalin artık organizasyon kurulunun inisiyatifinden çıktığını, seyircilerin etki alanına girdiğini ifade etti.
Bursa'daki ilköğretim okullarından öğrencilerin katıldığı açılış töreninde, konuşmaların ardından İtalyan Faber Tiyatrosu 'Göçmen' isimli oyununu sahneledi. İtalyan grubun ardından Ayla Algan ile 'Büyüklere masallar' ile Nazlı Çevik Azazi ve 'Masal Tadında' gösterileri sergilendi.
Festivalde oyunlar Kent Müzesi Amfi Tiyatrosu, Merinos AKKM Orhangazi Salonu, Akpınar Kültür Merkezi, Adile Naşit Sahnesi, Bursa Akademik Odalar Birliği Sahnesi, Konak Kültür Merkezi, BKSTV Atölye Salonu, Ördekli Kültür Merkezi, Uğur Mumcu Sahnesi, Merinos AKKM Göç Müzesi Sahnesi'nde ve bu sahnelerin bulunduğu merkez ilçeler dışındaki 14 ilçede sergilenecek.

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...