Terörist Ahlam Albashır'ın emniyetteki ilk ifadesi ortaya çıktı

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin gözaltında bulunan PKK/YPG'li terörist Ahlam Albashir'in ortaya çıkan emniyetteki ifadesine ulaşıldı.

GÜNDEM, 17 Kasım 2022 Perşembe, 15:42
Terörist Ahlam Albashır'ın emniyetteki ilk ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde bu sabah adliyeye sevk edilen terörist Ahlam Albashir, emniyette verdiği yeni ifadesine ulaşıldı. Önceki ifadesinde örgütle ilk olarak 2017'de temas kurduğunu ve YPG/PYD üyesi Ahmed A. ile tanıştıktan sonra başladığını aktaran Albashir, "Ahmed A. ile sevgili olduk. Daha sonra Ahmed, Cerablus'a gitti ben de gittim. Ardından bana görevler teklif etti. Daha sonra Ahmed'le irtibatımız koptu. Ancak örgütle irtibatımız kopmadı" demişti.

Eylemde yer alan hücrenin kilit isminin emniyette verdiği ifadelerin bir kısmına daha ulaşıldı. PKK/YPG üyesi Albashir'in yeni ortaya çıkan ifadesinde kullandığı "Suriye'deki 'Hacı' kod adlı teröriste İstiklal Caddesinden fotoğraflı takip olayının gerçek olmadığı, bunu kendini kurtarmak için söylediği bir yalan olduğunu anlattığı ortaya çıktı.

Saldırgan terörist, iş adamı olarak sandığı PKK/YPG'de istihbarat biriminde sözde 'komutanı' olan Hasan C. tarafından 'Gacı' kod adlı örgüt yöneticisiyle tanıştığını, Hacı'nın da 2022 yılının Temmuz ayında Cerablus'a görevlendirdiğini, ancak bu görevi kabul etmediğini, bunun üzerine Hacı'nın kendisine Bilal Hassan ile Türkiye'ye gideceğini söylediğini, bu teklifi kabul ettiğini anlattığı öğrenildi. Temmuz ayında Hacı kod adlı PKK/YPG sorumlusu tarafından kendisine 400 TL para ve iki telefon verdiğini, İdlip'te Bilal Hassan'a teslim edildiğini ve onunla birlikte 27 Temmuz'da Hatay'a geldiğini söylediği belirtildi. Hatay'dan da İstanbul'a geldiği ve Bilal'in kendisine Türklerden nefret ettiğini söylediği öğrenildi.

Hatay'dan İstanbul'a 'doblo' tipi bir araçla geldiklerini, burada Ferhat Habeş adlı kişinin evinde karı-koca süsüyle 'Bilal Hassan' ile beraber geldiklerini anlattı. Bilal Hassan'ın evden dışarıya hiç çıkmadığını anlatan Albashir, olaydan 11 gün önce Taksim'e gittiğini söyledi.

Albashir: "Pazar günü Bilal Hassan, Yasir (Yasir El-Korali) ile beraber yola çıktık. Taksim'e geldik, Bilal bana beyaz poşet ve kahverengi sırt çantasını verdi, sen git, ben geliyorum" diye ifade verdi.

Terörist, emniyetteki işlemlerinde, "Ben bir mağazanın önüne geldiğimde telefonuma kendime ait fotoğrafım gelince korktum, paniğe kapıldım. Şüphelinin ifadesinde "çantalarla otururken, kalktım bir mağazaya gittim. Bana Hacı bana bir fotoğraf attı. Seni izliyoruz çantaların yanına git' dedi. Ben çantaların yanına gittim, korktum çantayı bırakıp Taksim'e doğru yürüdüm" dedi. Ancak Emniyet ve istihbarat birimlerince yapılan çalışmada, kadının fotoğrafının çekilmediği, ifadesinde bunu kendisini kurtarmak için söylediği ortaya çıktı. Polisin araştırmalarında bombacı kadının hiç yerinden kalkmadığı, İstiklal Caddesi'nde ikinci bir kişi olmadığı belirlendi.

Saldırıyı yapan Ahlam Albashir, olaydan sonra bir taksiye binip Esenler'e gittiğini, burada Ahmet Jaskar'la buluşup Küçükçekmece'ye gittiklerini söyledi. Ahmet Jaskar'ın elindeki telefonu kırdığını söylediği öğrenildi.

Öte yandan saldırganın 4 ay boyunca Esenler'den hiç çıkmadığı, "Uyuyan Hücre" olarak eylem talimatı aldıkları öğrenildi.

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...