Süper Lig'de 9. haftanın tahminleri!

Süper Lig'de 9. haftanın analizi.

, 20 Ekim 2017 Cuma, 16:45
Süper Lig'de 9. haftanın tahminleri!

Antalyaspor-Kasımpaşa Yeni teknik direktörü Leonardo ile henüz puanla tanışamayan Antalyaspor, artık şeytanın bacağını kırmak istiyor. Kadrosunda Nasri, Eto'o, Maicon, Menez gibi yıldızları barındırıyorlar; ancak takım olmayı henüz başaramadılar. Oldukça hücumcu bir anlayışa sahip oldukları için kalelerinde çok pozisyon verip çok gol yiyorlar. Söz konusu yıldızlardan defansif katkıyı tam olarak sağlamak da kolay değil tabii. Kasımpaşa da formsuz bir dönemden geçiyor. Tam 4 haftadır kazanamıyorlar. Antalya'nın hücum oyununa kontrataklarda Trezeguet, Neumayr gibi oyuncularla karşı koyabilirler. En az 3 golün atılacağını düşünüyorum.

Tahmin: 2,5 GOL ÜSTÜ

ORAN: 1,40

(KAZANDI)

Göztepe-Aytemiz Alanyaspor Jahovic'in, golleriyle sırtladığı Göztepe, yoluna dolu dizgin devam ediyor. Geçen hafta da deplasmanda 10 kişi kalan Antalyaspor'u devirdiler. Tamer Tuna, takımı oyun anlamında çok iyi seviyeye getirdi. Aytemiz Alanyaspor ise 2 maç üst üste gelen galibiyetin ardından deplasmanda Başakşehir'e 2-1 mağlup oldu; ancak daha iyi olan taraf onlardı. Birçok gol fırsatından faydalanamadılar. Saffet Susic, sürekli hücumu düşünen bir hoca. İki çok iyi hücum potansiyeli olan takımın karşılaşmasında da 2'den fazla gol olacağını düşünüyorum.

Tahmin: 2,5 GOL ÜSTÜ

ORAN: 1,30

(KAZANDI)

Osmanlıspor-Karabükspor Teknik direktör İrfan Buz'la ilk maçta evinde Kasımpaşa'yı 3-0 mağlup eden Osmanlıspor, geçen hafta deplasmanda Bursaspor'a takıldı. Oyunun genelinde topa hakim olsalar da, özellikle 3. golden sonra puan alacaklarına inançları kalmadı ve Bursa'dan puansız ayrıldılar. Serdar Gürler ve Chikalleshi'nin yokluğunda forma giyen Doukara'nın performansı dikkat çekti. Ligin son sırasındalar ve reaksiyon gösterme zorunlulukları var. Karabükspor ise 10 kişi kalmasına rağmen Kayserispor'u 1-0'la geçmesini bildi. Ancak gerek kadro kaliteleri gerekse oyun kaliteleri, Osmanlı'dan 3 deplasmanda puan almaya yetmez.

Tahmin: MAÇ SONUCU 1

ORAN: 1,55

(KAZANDI)

Akhisarspor-Gençlerbirliği  Akhisarspor, teknik direktör Okan Buruk önderliğinde sezon başından beri ligin en iyi oynayan takımlarından biri. Tempoları çok yüksek, sürekli dikine oynuyorlar. Son dönemde Ömer Bayram-Larsson ikilisiyle sol kanattan oldukça etkili oluyorlar. Ömer Bayram'ın adeta Chris Brunt tarzı ortalarıyla beni şaşırtıyor. Gençlerbirliği ise Beşiktaş'ı yenerek geçen haftanın sürprizine imza attı. Kadroları kısıtlı; ancak Mesut Bakkal ile savunmayı sağlam tutup kontrataklarla etkili oluyorlar. Beşiktaş galibiyetini daha çok siyah-beyazlı takımın konsantrasyon eksikliğine bağlıyorum. Babel'in oyundan atılması da büyük etken. Akhisarspor'un bu maçta Gençlerbirliği'ni devirmesi sürpriz olmaz.

Tahmin: MAÇ SONUCU 1

ORAN: 1,65

(KAYBETTİ)

Yeni Malatyaspor-Trabzonspor  Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe karşısında Kadıköy'de fırsatlar bulmasına rağmen puan alamadı. Yeni hocaları Erol Bulut ile kötü oynamıyorlar; ancak kadro kalitesi ligde kalmak için yeterli değil. Trabzonspor'da ise Ersun Yanal dönemi bitti, Rıza Çalımbay göreve getirildi. Yeni hocaların ilk maçlarında takımlar her zaman olumlu anlamda reaksiyon verir. Trabzonspor, kadro kalitesi anlamında Malatya'nın çok daha üzerinde. Bu maçı sağlam savunma yapıp kazanacaklarını düşünüyorum.

Tahmin: MAÇ SONUCU 2

ORAN: 1,95

(KAYBETTİ)

Sivasspor-Bursaspor  Sivasspor, kısıtlı kadrosuna rağmen önemli işler başarıyor. Bunda teknik direktör Samet Aybaba'nın katkısı büyük. Deplasmanda 3-2 kazandıkları Kasımpaşa mücadelesinde de oldukça ofansif oynadılar ve hak ederek kazandılar. Yeri geldiğinde forveti förtleyip uzun toplarla dikine oynayıp etkili oluyorlar. Bursaspor'da ise Paul Le Guen rüzgarı esiyor. Fransız hoca, Osmanlıspor karşısında 5'li savunmaya dönerek herkesi şaşırttı. Büyük risk alıp kazandı ve takdir topladı. Topa sahipken Barış ve Aziz ileri çıkınca 3'lü savunmaya dönüldü. Osmanlı karşısında akan oyunda çok etkili olamaladılar ama 10 kişiyken kazanmak önemliydi. Le Guen'in sahaya hangi formasyon ile çıkacağı önemli; ancak savunmasında sıkıntılar yaşayan, hücumda ise Batalla gibi bir değeri olan Bursaspor'un gol yemesi de atması da sürpiz olmaz. Sivasspor'un da ön alandaki formunu göz önünde bulundurursak bu karşılaşmanın da gollü geçeceğini düşünenlerdenim.

TAHMİN: 2,5 GOL ÜSTÜ

ORAN: 1,50

(KAYBETTİ

Kayserispor-Konyaspor  Kayserispor, Bursaspor galibiyetindin ardından deplasmanda Karabük'e mağlup oldu. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra 3 pozisyon buldular; ancak bunları değerlendiremediler. İçeride oldukça sert takım görüntüsündeler. Konyaspor ise perşembe akşamı evinde Salzburg'a mağlup oldu. İdeal 11'leri ile sahadaydılar. Bu maç öncesi rotasyon gelebilir, zira takım bir hayli yıprandı. Yorgun Konyaspor'un, Kayseri deplasmanında işi zor.

Tahmin: MAÇ SONUCU 1

ORAN 1,70

(KAZANDI)

Galatasaray-Fenerbahçe: Ligin belki de sonucu en çok merak edilen maçı, oldukça keyifli geçecek gibi duruyor. Galatasaray, Avrupa seviyesinde bir takım. Fizik olarak çok güçlüler, kadro kalitesi anlamında da ligin Beşiktaş'la birlikte en iyisi durumunda. Konya deplasmanında da iyi oynayarak kazandılar. Fenerbahçe ise Yeni Malatyaspor mücadelesini 3-1 geçmesini bildi; ancak zayıf rakibine kalesinde birçok pozisyon verdi. Eğer çok olağanüstü bir durum olmazsa, Galatasaray'ın kazanamaması sürpriz olur.

Tahmin: MAÇ SONUCU 1

ORAN: 1,70

(KAYBETTİ)

Beşiktaş-Başakşehir: Ligin zirvesini ilgilendiren kritik mücadelede iki takımın form durumarını kıyaslarsak ligde Başakşehir, Avrupa'da ise Beşiktaş öne çıkıyor. Monaco'dan büyük bir zaferle dönen siyah-beyazlılar, ligde de 3 puan alıp kötü gidişata 'dur' demek amacında. Hoffenheim karşısında 3-1 mağlup olan Başakşehir ise o karşılaşmaya büyük ölçüde yedeklerle çıktı. Beşiktaş maçını ne kadar önemsedikleri ortada. Abdullah Avcı, yine orta sahada Atiba-Oğuzhan pas bağlantısını şok preslerle kesmeyi deneyebilir. Şenol Güneş'in de buna karşı bir 'B' planı üretmesi gerekecektir. İki takımdan da gol bekliyorum, zevkli bir mücadele olur.

TAHMİN: KARŞILIKLI GOL VAR

ORAN: 1,30

SAMET ÇAYIR / GÜNDEM BURSA

BURSA
BURULAŞ'ın yeni genel müdürü Fahrettin Beşli oldu
BURULAŞ'ın yeni genel müdürü Fahrettin Beşli oldu
SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Ekonomik ilişki hacmini 60 milyara çıkarmayı hedefliyoruz''
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanl...
BURSA
Osmangazi'de metruk bina yıkımları hız kazandı
Osmangazi Belediyesi, vatandaşların can güvenliğini tehdit eden ve sosyal riskler oluşturan metru...
BURSA
Yetenekli ikizlerden ilk resim sergisi
Bursa'daki ikiz kardeşler resim yapmaya olan meraklarını okullarında açtıkları ilk kişisel sergil...
BURSA
Başkan Bozbey'in A Takımı şekilleniyor
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belediye içerisindeki yönetim kademesinde yeni ...
BURSA
Minikler bayram coşkusunu Başkan Özdemir ile paylaştı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Nilüfer Belediyesi'ni ziyaret eden minikl...