Sanayi sitesinde büyük yangın!

Konya'da marangozlar sanayisi sitesinde yangın çıktı. Bir iş yerinde başlayan ve yakındaki iş yerlerine de sıçrayan yangında büyük çapta maddi zarar meydana geldi.

YAŞAM, 25 Ağustos 2018 Cumartesi, 09:15
Sanayi sitesinde büyük yangın!

Yangın, dün saat 17.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Hacı Yusuf Mescit Mahallesi'nde bulunan Mar-San Sanayi Sitesindeki bir mobilya dekorasyon fabrikasında başladı. Henüz bilinmeyen bir sebeple çıkan yangında alevler kısa sürede işyerini sardı. Yangını görenler tarafından itfaiyeye haber verilmesinin ardından çok sayıda itfaiye ekibi sanayi sitesine yönlendirildi. Patlamanın da olduğu yangında fabrikadan yükselen dumanlar gökyüzünü kapladı ve kent merkezinden de görüldü. Yangın büyüyerek bitişikteki işyerlerine de sıçradı. Yangında ahşap, kimyasal ve plastik sanayinden oluşan ürünlerin üretildiği 8 işyeri zarar gördü. Yangın söndürme çalışmalarına, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Konya 3. Ana Jet Üssü, Organize Sanayi Bölgesi, Orman Bölge Müdürlüğünden de söndürme ekipleri, TOMA'lar ve Orman Genel Müdürlüğünden gönderilen yangın söndürme helikopteri de katıldı. Polis ekipleri çevrede geniş çaplı tedbir alırken, sağlık, AFAD ve UMKE ekipleri de hazır bekledi. Yangına toplam 91 araç ile 210 personel müdahale etti. Müdahale sırasında 5 kişi de dumandan etkilenmeleri sonucu hastaneye kaldırıldı. 

"Yaklaşık 200 personel yangına müdahale ediyor" 
Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve çok sayıda yetkili de yangın mahalline gelerek bilgi aldı. Yangınla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yaklaşık 200 personelle yangına müdahale edildiğini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbranim Altay, ''Yangının zor kısmındayız. Yangının neden çıktığını söylemek şu an mümkün değil. Saat 17.01'de itfaiyemize ihbar geliyor. İlk itfaiyemiz 17.08'de burada oluyor ve yangına müdahale ediyor. Sonrasında 30'a yakın itfaiye aracı ve 200 personel yangına müdahale ediyor. Bununla birlikte polisin TOMA'ları, belediyelerin arazözleri, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nın 2 aracı ile Orman Bakanlığı'na bağlı helikopter de havadan müdahale etti'' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan arayarak bilgi aldı 
Yangında can kaybının olmadığını ve 5 kişinin dumandan etkilendiğini belirten Başkan Altay, ''Can kaybı yok. 5 kardeşimiz dumandan etkilendi. Yangın kısmen de olsa kontrol altına alındı. Sayın Cumhurbaşkanımız da biraz önce aradı ve konu hakkında bilgi aldı. Yanıcı maddelerden oluşan bir alan. Kapıların kapalı ve plastik hammadde deposunun olması müdahaleyi zorlaştırdı. Şu ana kadar 8 iş yerinde büyük hasar var'' dedi. 

Kontrol altına alınan yangın, söndürüldü.

BURSA
Contitech işçilerinden 'keyfi işten çıkarma' eylemi
Bir arkadaşlarının iş sözleşmesindeki müeyyideler yerine keyfi uygulama sonucu işten çıkarıldığın...
BURSA
Kafa kafaya çarpıştılar: 4 yaralı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde kafa kafaya çarpışan 2 otomobilde 4 kişi yaralandı.
BURSA
NKT'nin çocuk oyunu 23 Nisan'da ücretsiz
Nilüfer Kent Tiyatrosu tarafından sahne taşınan 'O taraf bu taraf şu taraf' adlı çocuk oyunu 21-2...
BURSA
Bursa'da polis uyuşturucuya göz açtırmıyor
Bursa'da polisin şüphe üzerine durdurduğu araçta 13 paket halinde satışa hazır metamfetamin ele g...
DÜNYA
Elon Musk: "Roketleri birbirimize değil, yıldızlara göndermeliyiz"
Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in CEO'su Elon Musk, İsrail'in İran'a gerçekleştirdiği saldırısı...
BURSA
Bursa'da "Aranan Şahıslara" şafak vakti operasyon: 113 şüpheli yakalandı! Deldiği duvardan kaçmay...
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro Amirliği koordinesinde şafak...