Şampiyon olunca ayarımız kaçtı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursaspor şampiyon olduktan sonra ayarımız kaçtı" dedi. Altepe ayrıca Başkan Ali Ay'a sahip çıkarak, olağanüstü kongreye gerek olmadığını belirtti.

BURSASPOR, 10 Mart 2017 Cuma, 12:44
Şampiyon olunca ayarımız kaçtı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon sıkıntılı günler geçiren Bursaspor camiasına birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Altepe, yaptığı açıklamada, "Bursaspor'un başarısızlığından medet uman veya Bursaspor'un markasından istifade etmek isteyen bazı kişiler var. Gün birlik ve beraberlik günü. Herkes Bursaspor'un arkasında dursun, Bursaspor iyi bir noktaya gelsin." dedi. Yeşil-beyazlı kulübün şu an yaşadığı sıkıntının kendi içinden kaynaklandığını savunan Altepe, "Bursaspor kötü durumda" denildiğini ancak takımın bu durumda olmadığını dile getirdi. Altepe, "Biz biraz değişik bakıyoruz ve kötü durumda görüyoruz. Bursaspor'un puan cetvelindeki yerine baktım, tarihteki ortalamasını aldım. Bursaspor şu an tarihteki ortalamasının altında değil. Eğer bu haftaki maçı alırsa çok daha üzerine çıkmış olacak." diye konuştu. 

"Fabrika ayarları bozuldu" 

Recep Altepe, Bursaspor'un yaşadığı şampiyonluğun ardından taraftarın sürekli başarı beklentisi içinde bulunduğunun altını çizerek, şunları kaydetti: "Şampiyon olduktan sonra bizim fabrika ayarları bozuldu. Zannediliyor ki Bursaspor her yıl şampiyon olacak. Biz bu ligin en iyi takımı olarak şampiyon olmadık. Bizim takımımızın hedefi o sene dördüncülüktü, şampiyon olduk. O sezon biz söylerken kimse inanmamıştı. O takımla şampiyon olabildik. Yine bu takımla da çok şey yaparız ama önemli olan başka kulüplerde oynayamayan futbolcunun burada oynayabilmesi. O futbolcunun orada bulamadığı havayı burada, bu ortamda bulabilmesi. Bu olumsuz havanın oluşturulmaması, lüzumsuz streslerin oluşmaması başarıda en büyük etken. Futbol bu, yenmek de var yenilmek de. Takımımızı yenildiği zaman da alkışlamak lazım."

"Herkese moral lazım" 

Yeşil-beyazlı takımın, şampiyon olduğu sezonda yenildiğinde bile taraftarlarca alkışlandığına dikkati çeken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şöyle devam etti: "Kayseri'de 3-0 yenildik ama takım alkışlandı. O takım daha sonra İstanbul'da Beşiktaş'ı, Fenerbahçe'yi yendi ve şampiyon olduk. Bu çocuklar da etten kemikten. Motive edilirse o sporcular çok büyük işler başarır. Şu an Bursaspor'un elindeki futbolcuların hepsi kafaya oynar. Bize bunları oynatabilecek yer lazım, ortam lazım. Şampiyon kadrodaki oyuncuları bir düşünün. Trabzon'a gidiyorduk, orada bize 'Hüseyin Çimşir, Mustafa Keçeli bu mu?' diyorlardı. Beşiktaş maçına gidiyorduk, 'Ali Tandoğan bizde hiç böyle oynamamış.' diyorlardı. Demek ki burada ortam vardı. O ortamı kurarsanız bu çocuklar da yapar. Burada belki ufak tefek biraz aksaklıklar oldu. Teknik direktörümüz transfer istememiş. Bursaspor her şekilde 2-3 oyuncu alabilirdi ama Başakşehir transfer yaptı. İyi mi oldu, o da ayrı bir şey. Önemli olan elindeki kadroyu en iyi şekilde değerlendirebilmek, kullanabilmek. Herkese moral lazım."

"Biz o dualarla, temennilerle şampiyon olduk" 

"Gün birlik ve beraberlik günü." diyen Altepe, sözlerini şöyle tamamladı: "Herkes Bursaspor'un arkasında dursun, Bursaspor iyi bir noktaya gelsin. Kulüp başkanı açıkladı, 'Bu yıl bütçeyi dengeleyeceğiz.' dedi. O zaman bütçeyi dengeleyeceksek bu yıl çok fazla bir şey beklemeyelim. Çok bir şey bekleyen varsa, morali bozuluyorsa o maça gelmesin veya gelen de moral, destek versin. Bizim burada yenemeyeceğimiz takım yok. Çıksın şu takım motive olsun, güzel mücadele etsin bütün takımları yener. İyi oynayan, iyi oynadığı tüm maçları kazanır. Yeter ki bunu oynatalım. Bu ortamı sağlayalım. Herkes destek versin. Herkes elinden geleni yapsın. Hiçbir şey yapmıyorsa güzel temennilerde bulunsun, dua etsin. Biz o dualarla, temennilerle şampiyon olduk. Yoksa çok büyük paralarla şampiyon olmadık." 

Kaynak: Olay

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...