Salman açıkladı! AK Parti'de aday adaylığı süreci...

AK Parti'de belediye başkanlığı aday adaylığı süreci sona erdi. Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, bütün aday adaylarına AK Parti'ye gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür etti.

BURSA, 16 Kasım 2018 Cuma, 19:28
Salman açıkladı! AK Parti'de aday adaylığı süreci...

AK Parti'de, 31 Mart 2019'da yapılacak mahalli seçimler için belediye başkanlığı aday adaylığı başvuru süreci sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 12 Kasım 2018 Pazartesi günü bitecek 2019 Mahalli İdareler Seçimleri Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvuruları, 16 Kasım 2018 Cuma günü saat 17.00'ye kadar uzatılmıştı. Yoğunluktan dolayı başvuru sürecini bugüne kadar uzattıklarını belirten AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, "Başvurusunu yapan bütün aday adaylarına partimize gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür ediyoruz. Büyükşehir için 5 adayımız başvuruda bulundu. İlçelerimizde 165 adayımız vardı. Meclis üyeliğine ise 19 kişi başvuruda bulundu. Meclis üyeleriyle ilgili başvuru süreci devam ediyor. Halen başvurular devam ediyor olabilir. Bununla ilgili net sayıyı daha sonra kamuoyunla paylaşacağız. Pazar günü ise temayül yoklamasıyla aday adaylarımız teşkilatımızın karşısına çıkacaklar. Orada da teşkilatımız mevcut başkanlarla ilgili fikirlerini beyan edecekler. Görmek istedikleri farklı isimler var ise onlara da dile getirecekler" dedi. 
Temayülden sonra adayların ne zaman açıklanacağına dair net bir tarihin olmadığını belirten Salman, "Ama tekrar anket yapılması gerekebilir. Şu anda büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için Rüstem Cengiz, Mahmut İnan, Sedat Yalçın, Mustafa Öztürk ve Celil Çolak başvuru yaptı" diye konuştu. 
İlçelerde ise aday adaylığı için Osmangazi 17, Büyükorhan 15, Kestel 13, İnegöl 13, Keles 10, Mustafakemalpaşa 10,Orhangazi 10, Yıldırım 10, Harmancık 9, Gemlik 7, Gürsu 7, İznik 7, Orhaneli 7, Yenişehir 7, Mudanya 7, Nilüfer 5 ve Karacabey 2 olarak açıklandı. 

BURSA
Lokantada korkutan yangın
Bursa'nın İnegöl ilçesinde et lokantasında çıkan yangın mahallelileri korkuttu. Kömürlüğe de sıçr...
BURSA
Yaralı leyleğe jandarma şefkati
Bursa'nın Mudanya ilçesinde devriye atan jandarma ekipleri sol ayağından yaralı leyleği fark etti...
BURSASPOR
Diyarbakırspor-Bursaspor maçının günü değişti
Bursaspor Kulübü, 28 Nisan Pazar günü oynanması gereken Diyarbekirspor maçının güvenlik sebebiyle...
MAGAZİN
Nuri Alço'nun kalp pili operasyonu başarıyla tamamlandı
Eskişehir'deki tedavisinin ardından Ankara'ya sevk edilen Nuri Alço'ya kalp pili takıldı. Nuri Al...
DÜNYA
Tahran'da yüzlerce kişi İsrail saldırısını protesto etti
İran'da yüzlerce kişi İsrail'in İsfahan'a yönelik saldırısını Tahran sokaklarında protesto etti.
SİYASET
Dışişleri Bakanlığı: "(İsrail-İran) Tüm tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlar...
Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran olaylarına ilişkin, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol...