Sağlık dünyası Bursa'da buluştu

Özel Medicabil Hastanesi tarafından 5. Medicabil Bilimsel Etkinlikleri kapsamında uluslararası katılımla düzenlenen Yalın Hastane Kongresi, sağlık dünyasını Bursa'da buluşturdu.

SAĞLIK, 24 Mart 2017 Cuma, 14:45
Sağlık dünyası Bursa'da buluştu

400'e yakın yerli ve yabancı katılımcı ve konuşmacıyla Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki bir otelde geçekleştirilen Kongre'ye, Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, Yalın Sağlık Enstitüsü Başkanı Duygu Soydan, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Kaizen Enstitü Türkiye Genel Koordinatörü Dr. Muhsin Güneşlik ile yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda sağlık profesyoneli katıldı.

"Sağlıkta istenilen memnuniyete yalın yaklaşımla ulaşılabilir"
Ev sahibi olarak kongrenin açılışında konuşan Medicabil Yalın Sağlık Enstitüsü Başkanı Duygu Soydan, "Ulusal ve uluslararası alanda sağlık kurumlarının daha kaliteli hizmet verme zorunluluğu, bu hizmeti alanların talebi doğrultusunda bir gereklilik haline getirmiştir. Sağlık çalışanları ve hizmet alanlar için arzu edilen memnuniyete ulaşılmasının yolunun yalın yaklaşım olduğu bir gerçektir" dedi.

Dr. Akan: "Yeni uygulamalara öncülük ediyoruz"
Bursa'nın sağlıkta yeni uygulamalara öncülük ediyor olmasının gurur verici olduğunu dile getiren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, "Türkiye artık sağlıkta reformlar yapan bir ülke durumunda. Son 15 yılda önemli çalışmalara imza atıldı. Önceden yatak sorununu konuşuyorduk. Şimdilerde ise sağlık hizmetlerinde yeni uygulamalara öncülük ediyoruz. Sağlıkta niteliğin daha da artırılması için çalışıyoruz. Ben sağlık alanında verimliliğin artmasında kamu ve özel sektörün önemli payı olduğunu düşünüyorum. Bu sayede belirli bir kaliteyi yakaladık. Bunları daha da artırma hedefindeyiz" diye konuştu.

Prof. Dr. Aşkın: "Sistem iyi kurgulanmalı"
Bursa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın da, sağlıkta yeni modellerin yakından takip edildiğini ifade etti. Sağlık alanında sistemin iyi kurgulanması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Aşkın, "Eğer sistem iyi kurgulanmaz ve kişilere bağlı yürürse, sıkıntılı süreçler ortaya çıkabilir. Ben yalın hastane uygulamasının bu ve benzeri sıkıntıları ortadan kaldıran aynı zamanda da iyileştirmeler yapılmasını sağlayan bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Sağlık hizmetinde hep daha iyiye ulaşmayı hedefliyor ve bu bağlamda da yalın hastane uygulamasının büyük önem arz ettiğini dile getiriyoruz" dedi. 5. Medicabil Bilimsel Etkinlikleri kapsamındaki Yalın Hastane Kongresi'nin ilk gününde, 'Kalite ve Akreditasyonun Yalın Sağlığa Katkısı', 'Yalın Sağlık Uygulamasının Kamu Hastanelerinde Geleceği', 'Kaizen Global'in ve Kaizen Türkiye'nin Yalın Sağlığa Katkıları', 'Hastanede Yalın Süreçler' başlıklı dört farklı panel gerçekleştirildi.

BURSA
Bursa'da KOBİ OSB için alanlar hazır
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlen...
BURSA
Bursa'da bu mahallede yüz yıllardır davul çalınmıyor! Davul çalan kendini başka ilçede buluyor
Bursa'da yüzyıllardır davul çalanların davulunun patladığı, 'tokat yediği', aklını kaybettiği ve ...
DÜNYA
AB Konseyi, Ukrayna'ya 5 milyar euroluk ek askeri desteği onayladı
Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Avrupa Barış Fonu kanalıyla Ukrayna'ya 5 milyar euro ilave askeri de...
SAĞLIK
Göz torbalarını artık taşımayın
Ünlülerin göz doktoru olarak tanınan Op. Dr. Tuncay Sezgin, yüze yorgunluk ifadesi veren ve yaşlı...
SAĞLIK
Bahara karnınızı gererek girin!
Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Mutlu, yaklaşan bahar mevsimi öncesi dönemsel olarak ...
EĞİTİM
Başkan Eren'den gençlere altın öğütler
Mudanya Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide gençlerle buluşan Yarına Şans Ver Kulübü (YASAV) Ba...