Rusya, Suriye'den sonra Yemen'e de girecek!

İran dini lideri Hamaney'in danışmanı Ali Ekber Velayeti, Rusya'nın desteğiyle Yemen'e müdahale edeceklerini duyurdu. İki ülkenin hedefinde Lübnan da var.

GÜNDEM, 22 Şubat 2016 Pazartesi, 10:16
Rusya, Suriye'den sonra Yemen'e de girecek!
İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti Rusya ile işbirliğine devam edeceklerini ve Yemen'de deRusya desteği ile müdahale edeceklerini söyledi. İŞ BİRLİĞİ SURİYE İLE SINIRLI KALMAYACAK El-Arabiya haber sitesinin haberine göre İranradyo ve televizyonuna bağlı İranlı Gazeteciler Kulübü Ajansına açıklama yapan Velayeti "İran ve Rusya arasında daha önce görülmemiş bir işbirliği var. Bu işbirliği sadece Suriye ile sınırlı kalmayacak, Irak, Lübnan ve Yemen'de de sürecek" ifadelerini kullandı.
 rusya-suriye-den-sonra-yemen-e-de-girecek-8181880_x_7826_300
Velayeti, Rusya'nın Esad'ın düşmemesi için yaptığı hava saldırılarını da savundu. Velayeti ay başında Moskova'ya gerçekleştirdiği ziyaret esnasında gazetecilerin "İran, Rusya,Suriye ve Hizbullah arasında bir ittifak oluşturulmasının mümkün olup olmadığı" yönündeki sorusunu, "Elbette, ideal olan bu. İran bölgesel meselelerde Rusya'yla stratejik bir işbirliği yürütüyor. Böyle bir ittifak oluşturulması için gereken ön koşullar hazırlanmış durumda" diyerek cevaplamıştı. RİYAD TAHRAN ÇATIŞMASI Riyad yönetimi, Tahran'ı isyancı Husilere silah, para ve savaşçı desteği vermekle suçlarken, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi de "İran'ın ülkesinin içişlerine müdahalesinin belgeli olduğunu ve bunun yeni bir durum olmadığını" belirtmişti. YemenCumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin İran destekli Şii Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) ülkesindeki ilerleyişinin durdurulması için yaptığı çağrı üzerine, Suudi Arabistanöncülüğündeki Körfez ülkelerinden oluşan koalisyon güçleri 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen operasyon başlatmıştı. rusya-suriye-den-sonra-yemen-e-de-girecek-8181880_7939_m ESAD, RUSYA'NIN DESTEĞİYLE DİRENİŞİ KIRDI Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "övgülerin en büyüğünü hak ettiğini" iddia ettiğiSuriye'de Esad'ın yanında savaşan Rus güçlerinin, Yemen'de İran destekli Husiler'in yanında yer alması, ülkede Suriye'dekine benzer bir yıkıma hizmet edecek. İran ve Hizbullah'ın yoğun askeri desteğine rağmen sahada kaybeden Esad, 30 Eylül'den bu yana devam eden Rus hava saldırıları ve askeri desteğiyle direnişi kırabildi. Suriye'de 30 Eylül'den bugüne misket ve güdümsüz bombaları kullandığı hava saldırılarında okul, hastane ve cami gibi çok sayıda sivil yerleşim alanlarını vuran Rusya, 2 binin üzerinde sivili katlederek rejim güçlerine alan açtı. Yemen'de Suudi Arabistanliderliğindeki uluslararası koalisyonun desteğini alan Cumhurbaşkanı Hadi'ye karşı savaşan İran destekli Şii Husilerin olası bir Rusya desteği ile savaşın seyrini değiştirme ihtimali mümkün. Moskova yönetiminin, Suriye'de Esad rejimine verdiği yoğun destekten sonra Yemen'de de İran'la işbirliği yapması, 2011'den beri devam eden Suriye'deki iç savaşın benzeri bir senaryoya hizmet edebilir. (Kaynak: Yeni Şafak)
BURSA
Başkan Aktaş: "Biz gençlerimize güveniyoruz"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gençlerin ...
BURSA
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi
DOSAB ve DOSABSİAD tarafından bu yıl da gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeği programında bölg...
BURSA
Bursa'da arkadaşıyla konuşurken daldı, dükkana girdi
Bursa'da motosikletin üstünde arkadaşıyla konuşan vatandaş, elini gaz pedalında unutunca dükkana ...
EĞİTİM
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400'de y...
BURSA
Alinur Aktaş'tan Mustafa Bozbey'e mal varlığını açıkla çağrısı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, katıldığı bir televizyon programında mal var...
BURSA
Bursa'da yaşayan 19 yaşındaki İsmail 3 gündür kayıp!
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 19 yaşındaki İsmail Tamer isimli gençten 3 gündür haber alınamıyor....