Rasim Ozan için karar verildi!

Eski Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e hakaret ettiği ve iftira attığı iddiasıyla yargılanan Rasim Ozan Kütahyalı, "Benim Fatih Terim'in FETÖ'cü olduğuna dair herhangi bir iddiam yoktur. Ben bunun aksine şahitlik edebilirim" dedi. Mahkeme, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Kütahyalı'nın beraatine hükmetti.

GÜNDEM, 21 Eylül 2017 Perşembe, 20:00
Rasim Ozan için karar verildi!

Eski Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e karşı "iftira" ve "hakaret" suçlarını işlediği iddiasıyla hakkında dava açılan Rasim Ozan Kütahyalı hakim karşısına çıktı. İstanbul 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, geçtiğimiz celse hakkında zorla getirme kararı çıkarılan gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı avukatıyla birlikte katıldı. Şikayetçi Fatih Terim'i ise avukatı Rezan Epözdemir temsil etti.

Aylık gelirinin 20 bin TL olduğunu kaydeden sanık Kütahyalı, ifadesinde dava konusu köşe yazısında Fatih Terim'e hakaret etmediğini söyledi. Yazıda sadece sorular olduğunu belirten Kütahyalı, "Bu sorular hem Fatih Terim'e hem de Türkiye Futbol Federasyonunadır. Yazıda adı geçen İsmail Demiriz 2015 sonuna kadar TFF'de çalışmaya devam etti. Demiriz şu an FETÖ'den tutuklu. Kendisi gazetelerde Terim'in yardımcısı olarak gözüküyordu. Bunların hiçbiri tekzip edilmedi. Buna dayanarak yazdım. Terim'e karşı hiçbir husumetim yoktur. Hatta yazın Selahattin Aydoğdu ile yaşadığı konuyu bütün köşe yazarları kaleme aldı. Zaten kötü bir olaydı, husumet varmış gibi anlaşılmasın diye yazmadım" dedi.

İsmail Demiriz'in iş akdinin Fatih Terim'in işe başlamasından sonra feshedilmediğini belirten Kütahyalı, "İsmail Demiriz Ekim 2014'de taltif edilmiş. Ekim 2015'de görevine son verilmiş. Yani 17-25 Aralık darbe teşebbüsünden sonra da görevine devam etmiştir. Kaldı ki İsmail Demiriz'in FETÖ'cü olduğu bilinmektedir. Benim Fatih Terim'in FETÖ'cü olduğuna dair herhangi bir iddiam yoktur. Ben bunun aksine şahitlik edebilirim. Yazımda sadece İsmail Demiriz'in görevde kalmasını sorgulamıştım, beraatimi istiyorum" diye konuştu.
Davayı karara bağlayan mahkeme, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle sanık Kütahyalı'nın beraatine hükmetti.

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, Ağustos 2016'da "Türk Futbolu ve FETÖ" başlıklı bir yazı yazmıştı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bu yazıda kendisine "iftira" ve "hakaret" edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Kütahyalı hakkında 6 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. 

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...