Putin'den Joe Biden' yönelik flaş açıklama! 'Katil' polemiği bir kez daha gündeme geldi

Yıllardır gerilimli ilişkileriyle bilinen ABD-Rusya, geçtiğimiz aylarda liderlerinin girdiği polemikle bir kez daha dünya siyasi arenasında ilgileri üzerine çekmişti. ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında çok ağır ifadeler kullanmış, Putin'in katil olduğunu ve ABD seçimlerine müdahale ettiği için bedel ödeyeceğini söylemişti.

DÜNYA, 12 Haziran 2021 Cumartesi, 19:15
Putin'den Joe Biden' yönelik flaş açıklama! 'Katil' polemiği bir kez daha gündeme geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 16 Haziran'da İsviçre'nin Cenevre kentinde ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştireceği görüşme öncesi Amerikan televizyon kanalı NBC'den Keir Simmons'a röportaj verdi. Putin, hem Biden hem de kendisiyle ilgili önemli mesajlar verdi.

Biden ile yapacağı görüşmeden umutlu olduğunu söyleyen Putin, "Benim büyük umudum, evet, bazı avantajlar, bazı dezavantajlar var. Ancak görevdeki ABD Başkanı'nın herhangi bir dürtü temelli, düşünmeden hareket eden bir tavrı olmayacak" ifadelerini kullandı

TRUMP'TAN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

Rusya lideri Putin, önceki ABD Başkanı Donald Trump için övgü dolu ifadeler kullanarak, "Eski ABD Başkanı Trump'ın olağanüstü bir birey, yetenekli bir birey olduğuna inanıyorum. Renkli bir insan. Onu sevebilirsiniz ya da sevmeyebilirsiniz. Ama o klasik Amerikan ekolünden gelmedi" dedi.

"BIDEN'IN SÖZLERİNE HİÇ ALINMADIM"

ABD'li gazeteci Kair Simmons'ın, ABD Başkanı Joe Biden'ın kendisine yönelik "katil" ifadesine yönelik sorusunu yanıtlayan Putin, "Çalışmalarım sırasında birçok nedenlerden ötürü farklı nitelikteki şiddetli saldırılarla karşılaşıyorum. Bu saldırılara alıştım. Bunlara alınmıyorum. Uluslararası arenada çalıştığımız ortaklarımızla tartışırız. Gelin ve damat değiliz. Birbirimize aşk ve sadakat yemini etmiyoruz. Biz ortağız ve bazı durumlarda birbirimizle rekabet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kein Simmons ise sorusunun cevabını tam alamadığını söyleyince Putin, "İsterseniz devam edeyim. Özellikle Kuzey Kafkasya'da terörle mücadelemiz sırasında yaşadığımız zorlu olaylarda buna benzer onlarca suçlama duydum. Ben her zaman Rus devleti ve Rus halkının çıkarları doğrultusunda hareket ediyorum" ifadeleriyle karşılık verdi.

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...