Paul Le Guen: Sow ilk 11 için yeterli değil"

Bursaspor Kulübü Teknik Direktörü Paul Le Guen, Özlüce Tesisleri'nde yapılan Kasımpaşa maçı hazırlıkları öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

BURSASPOR, 05 Nisan 2018 Perşembe, 16:42
Paul Le Guen: Sow ilk 11 için yeterli değil"

Uzun zamandır basın önüne çıkmayan Paul Le Guen, bu konuyla ilgili, "Ben iyiyim bu konuda bir sıkıntı yaşamadım. Basından gelen teklifleri hiç reddetmedim. İşim gereği olan durumlarla başa çıkabiliyorum. Sizlerle olmaktan mutluyum ve bir sorun yok" dedi.

Takımın genel durumuyla ilgili konuşan Fransız çalıştırıcı, "Takım olarak daha iyi bir lig konumunda olabilirdik. Bu konuda bir hayal kırıklığı olabilir. Sezon içinde bazı sıkıntılar yaşamış olabiliriz evet ama benim umudum devam ediyor. Ligde rahat bir konuma gelince daha iddialı söylemlerde bulunabiliriz" diye konuştu.

Yeni transfer Bostock'un son maçta sakat olduğunu belirten Le Guen, "Bostock'un Antalyaspor maçı kadrosuna yazılıp yazılmadığı konusunda bir bilgim yok. Bana gelen bilgi o karşılaşmada oynayabilecek durumda değildi. Kadroda benim açından yoktu. Kulübede takım arkadaşları ile oturarak orada olması bu gerçeklerin üstünü örtemez. Biz onun sakatlığı nedeniyle oynayamayacağını net olarak biliyorduk. Kadroyu ben yapıyorum evet ama kadroda olmayan bir oyuncunun nerede oturacağı kulübe veya tribün tamamen bir detay. Bostock takımla idmanlara katılamadı her ne kadar düz koşulara başlasa da bir ritim eksikliği yaşayacağını biliyoruz. Yarın kendisi hakkında net bir rapor gelecek ancak dediğim gibi oyun ritmi konusunda sıkıntılar olacağı için son duruma ben karar vereceğim" sözlerini sarf etti.

Batalla'nın eksikliğiyle ilgili de bir değerlendirmede bulunan tecrübeli hoca, "Pablo bizim için dev bir oyuncu ve cezası nedeniyle bizimle olamayacak. Takımın yanında olacaktır. Pazar günü de takımla birlikte olacaktır ama yokluğu büyük bir eksiklik. Benim görevim bir teknik adam olarak en iyi kadroya çıkartmaktır. Bir oyuncunun ünü, geçmişi ve kalitesi kadroya girmesi için bir kriterdir. Ama Moussa Sow'un, fiziki kriterleri nedeniyle Bursaspor'un ilk 11'de oynayacak durumda olmadığını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Le Guen, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Beklenti sezon başında büyüktü ancak bu kadro elinden gelenin en iyisini yapan oyuncular ve bu maçta hepsi elinden geleni yapacaktır. Mutlaka eleştiri olacaktır ama bunların hepsini göğüslemeye hazırım. Taraftarımız takıma destek olmaya devam etmeliler."

BURSASPOR
Diyarbakırspor-Bursaspor maçının günü değişti
Bursaspor Kulübü, 28 Nisan Pazar günü oynanması gereken Diyarbekirspor maçının güvenlik sebebiyle...
MAGAZİN
Nuri Alço'nun kalp pili operasyonu başarıyla tamamlandı
Eskişehir'deki tedavisinin ardından Ankara'ya sevk edilen Nuri Alço'ya kalp pili takıldı. Nuri Al...
DÜNYA
Tahran'da yüzlerce kişi İsrail saldırısını protesto etti
İran'da yüzlerce kişi İsrail'in İsfahan'a yönelik saldırısını Tahran sokaklarında protesto etti.
SİYASET
Dışişleri Bakanlığı: "(İsrail-İran) Tüm tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlar...
Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran olaylarına ilişkin, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol...
GÜNDEM
Aileler okula akın etti! 48 öğrenci tavuklu pilavdan zehirlendi
Aydın'ın Efeler ilçesinde bir okulda yedikleri tavuklu pilavdan sonra rahatsızlanarak hastaneye b...
BURSA
Bursa'da define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazda...