Ölü sayısı 20'ye yükseldi!

Afganistan'ın başkenti Kabil'de dün Cumhurbaşkanının yakın arkadaşı Emrullah Salih'e yönelik düzenlenen bombalı saldırıda ölü sayısı 20'ye, yaralı sayısı ise 50'ye yükseldi.

DÜNYA, 29 Temmuz 2019 Pazartesi, 15:16
Ölü sayısı 20'ye yükseldi!

Afganistan'da resmi yetkililer başkent Kabil'de Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Emrullah Salih'e yönelik düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 20'ye, yaralı sayısının ise 50'ye yükseldiğini bildirdi.
Taliban'la barış görüşmelerinde ABD tarafını yöneten kıdemli Afgan-Amerikan diplomatlarından Zalmay Khalilzad, Pazar günkü saldırıyı kınadı ve faillerin adalete teslim edilmesi gerektiğini söyledi. Khalilzad Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Amrullah Saleh'in siyasi parti ofislerine yapılan saldırı net bir terör eylemi" dedi.
Şu ana kadar hiçbir grup, 28 Eylül'de yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin resmi kampanya başlangıcında gerçekleştirilen saldırının sorumluluğunu üstlenmedi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasrat Rahimi dün yaptığı açıklamada, başkent Kabil'de Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Emrullah Salih'e yönelik bir saldırı düzenlendiğini, saldırıda önce bomba yüklü aracın patlatıldığını ardından da etrafa ateş açıldığını bildirmişti. Rahimi, saldırganların sonrasında 'Yeşil Akımı Partisi'nin bürosuna girdiğini de ifade etmişti. Sözcü Rahimi, büroya düzenlenen saldırıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Salih'in şarapnel parçasıyla yaralandığını duyurmuştu.

Saldırıdan sonra açıklama yapan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, "Kardeşim, Afganistan halkının gerçek evladı ve seçim ekibimdeki ilk yardımcı adayım, Emrullah Salih, vatan hainlerinin tesise düzenlediği saldırıdan sağ salim kurtuldu. Saldırının başarısız olması nedeniyle rahatladık ve her şeye gücü yetene şükrettik" açıklamasında bulunmuştu.  

EKONOMİ
Sosyla Güvenlik Başuzmanı açıkladı! "1 milyondan fazla EYT'li daha emekli olabilir"
Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK'lı çalışanların yararlandığ...
BURSA
Bursa'da kopan elektrik kablosu mahalleliyi ayağa kaldırdı
Bursa'da kopan elektrik kablosu mahalleliyi ayağa kaldırdı. O anlar kameraya yansıdı.
EKONOMİ
Aylık ortalama iş gücü maliyeti 11 bin 602 TL oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2022 yılına ait İşgücü Maliyeti İstatistiklerini açıkladı. 2022 ...
EKONOMİ
Serbest piyasada döviz fiyatları
Dolar 32,3110 liradan, euro ise 34,9690 liradan güne başladı.
SİYASET
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden "Bakan Şimşek" açıklaması
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Bakan Şimşek, '1,...
SPOR
Kupa Voley'de şampiyon Halkbank
Bursa'da düzenlenen 2024 Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley'de Halkbank şampiyon oldu.