Nilüfer'in projesine Macaristan'da büyük ilgi

Nilüfer Belediyesi tarafından hayata geçirilen Olgun Gençlik Merkezi, Macaristan'da düzenlenen "Yıllık Sağlıklı Kentler İş toplantısı"nda ilgi çeken projeler arasında yer aldı.

BURSA, 07 Mart 2017 Salı, 11:52
Nilüfer'in projesine Macaristan'da büyük ilgi

Nilüfer Belediyesi'nin 55 yaş ve üstü vatandaşların sosyal faaliyetlerde bulunması için Altınşehir Mahallesi'nde hizmete sunduğu Olgun Gençlik Merkezi, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı tarafından düzenlenen Yıllık Sağlıklı Kentler İş Toplantısı'nda örnek proje olarak anlatıldı. Sağlıklı Kentler Birliği'ne bağlı belediyelerin iştirakiyle 1-3 Mart tarihleri arasında Macaristan'ın Pecs şehrinde düzenlenen konferansta Nilüfer Belediyesi'ni, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri Nilgün Berk, Ali Uçar, Nilüfer Belediyesi Sağlıklı Kentler Birliği Koordinatörü Necla Yörüklü, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Olgun Gençlik Merkezi Sorumlusu Serkan Serbest ve Özel Kalem Müdürlüğü Dış İlişkiler Bürosu'ndan Salih Özdemir temsil etti. Konferansın açılış konuşmasını yapan Pecs Belediye Başkanı Zsolt Pava, yerel yönetimlerin, vatandaşların sağlığını ve refahını korumak, geliştirmek için büyük sorumlulukları olduğunu belirtti. Pava, yapılan paylaşım ve ortak çabaların politikacıları, daha aktif aktörler haline getireceğine olan inancını da dile getirdi.

Sağlıklı Kentler Birliği üyesi olan Nilüfer Belediyesi heyeti de "Sağlıklı Yaşlanma" temasıyla "Olgun Gençlik Merkezi"nin tanıtımını yaptı. Yörüklü, "Olgun Gençlik Merkezi projemizin hedefi, hayatın en olgun ve güzel çağında sağlıklı yaşlanmayı ruhen ve fiziken sağlayabilmektir. Bizler her yaşta mutlu ve sağlıklı bir toplum olmak istiyoruz" dedi.

BURSA
BURULAŞ'ın yeni genel müdürü Fahrettin Beşli oldu
BURULAŞ'ın yeni genel müdürü Fahrettin Beşli oldu
SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Ekonomik ilişki hacmini 60 milyara çıkarmayı hedefliyoruz''
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanl...
BURSA
Osmangazi'de metruk bina yıkımları hız kazandı
Osmangazi Belediyesi, vatandaşların can güvenliğini tehdit eden ve sosyal riskler oluşturan metru...
BURSA
Yetenekli ikizlerden ilk resim sergisi
Bursa'daki ikiz kardeşler resim yapmaya olan meraklarını okullarında açtıkları ilk kişisel sergil...
BURSA
Başkan Bozbey'in A Takımı şekilleniyor
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belediye içerisindeki yönetim kademesinde yeni ...
BURSA
Minikler bayram coşkusunu Başkan Özdemir ile paylaştı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Nilüfer Belediyesi'ni ziyaret eden minikl...