Nilüfer Halk Dansları Topluluğu'na övgü

Başkan Mustafa Bozbey'i makamında ziyaret eden Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Nilüfer Halk Dansları Topluluğu'nun, uluslararası alanda başarıların altına imza atarak Türkiye'nin  tanıtımına önemli katkıda bulunduğunu söyledi.

BURSA, 09 Mart 2017 Perşembe, 14:40
Nilüfer Halk Dansları Topluluğu'na övgü

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Gürhan Ozanoğlu ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Halk Evi'nde gerçekleşen ziyarette Nilüfer Halk Dansları Topluluğu Sanat Yönetmenleri de hazır bulundu. Nilüfer Halk Dansları Topluluğu'nun önemli başarıların altına imza attığını kaydeden Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Gürhan Ozanoğlu, "Nilüfer Belediyesi'nin kültür sanat alanında yaptığı çalışmaları yakından takip ediyorum ve çok başarılı buluyorum. Nilüfer Halk Dansları Topluluğu, uluslararası alanda başarıların altına imza atarak ülkemizin tanıtımına önemli katkıda bulunuyor" dedi.

Nilüfer Belediyesi ile ortak projelere imza atabileceklerini ifade eden Ozanoğlu, "Ulusal ve uluslararası alanda düzenlediğiniz etkinliklerde federasyon olarak size destek verebiliriz. Bunun yanında federasyon takvimimizde yer alan etkinliklerden birini iş birliği yaparak Nilüfer'de gerçekleştirebiliriz. Federasyon olarak amacımız  tarihte var olan halk oyunlarımızı bulabildiğimiz en eski haliyle kayıt altına almak, gelecek kuşaklara aktarmak. Bunun için 45 yaş ve üzeri ustalardan oluşan toplulukların da yer aldığı 'Mahalli dal' dediğimiz yarışma düzenliyoruz. Asıl amacımız yarışma değil. Etkinlikleri kayıt altına alarak iç dinamiği ortaya çıkarmak. Uluslararası alandaki başarılarımız da ülkemizin zengin kültürünün sonuçlarıdır.

Önemli olan siz değerli yöneticilerin ve devlet kademelerinin buna dört elle sarılması, destek olması ve sahiplenmesi. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, kültürü, sporu ve tarihi barındıran bir federasyon" şeklinde konuştu.

Türkiye'deki zenginliği dünyaya tanıtmanın önemine değinen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, "Zengin bir kültürümüz var bizim. Öyle bir ülkedeyiz ki iki köy arasında bile kültürel farklılıklar var. Örneğin Özlüce'de oynanan oyunla Alaaddinbey'de oynanan oyun başka. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin böyle. Bursa, bugün folklorik ve kültürel anlamda inanılmaz bir değere sahip. Belki bu değerin sadece yüzde 10'unu sergileyebiliyoruz. Dağ yöresi, İnegöl, Yenişehir, Mustafakemalpaşa'da çok farklı renkler var. Ancak 80 yıl önce oynanan oyunlarla günümüzdeki oyunlar arasında farklılıklar var. Bunlar farklılıklarda göçün getirdiği kültürel etkileşimden kaynaklı. O lezzeti sunabilmek için de araştırmacı bir yapı oluşturmak lazım. Federasyonla yapacağımız iş birliği ile takviminizde yer alan bir etkinliği Nilüfer'de düzenleyebiliriz" dedi.

BURSA
Nilüfer'de Frankofon Film Festivali başladı
Nilüfer Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Frankofon Film Festivali, Kanad...
SPOR
Galatasaray'da seçim tarihi belli oldu
Galatasaray Spor Kulübü, olağan seçimli genel kurul toplantısının 18 Mayıs Cumartesi günü saat 10...
GÜNDEM
Para vermeyen annesini benzin dökerek yaktı!
Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek ke...
GÜNDEM
Husumetlisini günlerce takip edip pusuya yattı: Minibüse bindiği esnada silahla vurdu
Küçükçekmece'de kimliği belirsiz bir şahıs, husumetli olduğu şahsı günlerce takip ederek pusuya y...
BURSA
Bursa'da düğün konvoyunda zincirleme kaza
Bursa'da düğün konvoyunda 3 aracın karıştığı kazada 6 kişi yaralandı.
DÜNYA
Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesin...