Nilüfer'e Alman usulü tesis

Alman evsel atık su arıtma sistemlerinin bir örneği Nilüfer'de kurulacak.

BURSA, 03 Mart 2017 Cuma, 12:30
Nilüfer'e Alman usulü tesis

Alman evsel atık su arıtma sistemlerinin bir örneği Nilüfer'de kurulacak. Türkiye şartlarına uydurulacak olan sistem Alman ve Türk firmaları iş birliğiyle hayata geçirilecek. Proje kapsamında eğitimler de gerçekleştirilecek.

Alman hükümetinin desteklediği, "Alman evsel atık su arıtma sistemlerinin Türkiye şartlarına uydurulması - Bir adet örnek tesisin Nilüfer Belediyesi için kurulması ve ilgililere teknoloji hususunda eğitim verilmesi" projesi için çalışmalar başladı. Proje ile ilgili Floteks Yönetim Kurulu Başkanı Celal Beysel, Alman Bergmann firmasından Lars Bergmann ve Greenlife firmasından Friedhelm Neumann Nilüfer Belediyesi'ni ziyaret ederek yetkililerle görüştü.
Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde gerçekleşen görüşmeye Nilüfer Belediye Başkan Vekili Fırat Emiroğlu, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Nazlı Yazgan, Yalçın Işıkyıldız, Adil Kayaoğlu ve Ahmet Çakıcı ile danışmanlar ve ilgili birim müdürleri katıldı.
Evsel atık su arıtma sistemini, Floteks A.Ş., Almanya'da kayıtlı olan Bergmann, Vita 34 ve Greenlife firmalarının oluşturduğu konsorsiyum, Alman Ticari İşbirliği ve Geliştirme Bakanlığı'nın (BMZ) verdiği yetki ile çalışan Alman Geliştirme Organizasyonu olan SEQUA'nın deveoPPP.de programı ve "CLEARnet" projesi çerçevesinde hibe desteği ile yapacak.
Görüşmede 500 kişilik evsel atık su arıtma sisteminin, Nilüfer Belediyesi'nin belirlenecek bir tesisinde kurulmasına yönelik detaylar ele alındı. Firma yetkilileri, Başkan Vekili Fırat Emiroğlu, ilgili başkan yardımcıları ve danışmanlarına "CLEARnet" projesi hakkında bilgi verdi. Strateji Geliştirme Müdürlüğü Nilüfer İnovasyon Merkezi'nde öğleden sonra gerçekleştirilen görüşmelerde de  ilgili teknik müdürlüklerle proje detayları ele alındı  ve saha incelemeleri gerçekleştirildi.
Projenin kapsamında Almanya'dan gelecek uzman eğitmenler tarafından bir dizi eğitim gerçekleştirilecek.Nilüfer Belediyesi'nden konu ile ilgili çalışanların yanı sıra meslek okullarında eğitim alan öğrenciler ve ilgili akademisyenler de evsel atık su arıtma tesisleri hakkında eğitim alacak.

GÜNDEM
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
DÜNYA
Wizz Air, insan dışkısından üretilen jet yakıtı için 1 milyar dolarlık anlaşma imzaladı
Macar havayolu şirketi Wizz Air, insan dışkısından üretilen sürdürülebilir jet yakıtı satın almak...
EKONOMİ
Tarım ve balıkçılık sektöründe üreticiye destek başvuruları başladı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD III. Dönemi 1. Başvuru Çağrı İlanı içi...
BURSA
Bursalılar türkülerle coştu
Bursa Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Nisan ayı solo ...
EKONOMİ
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
Merkez Bankası toplam rezervleri 5 Nisan ile biten haftada 3 milyar 745 milyon milyon dolar arttı.
BURSASPOR
Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder: "Hata lüksümüz yok"
Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, 25 Nisan Perşembe günü yapılacak olan Divan Kurulu T...