Nilüfer'de hizmet yağmuru

Nilüfer Belediyesi tarafından Üçevler Mahallesi'ne yaptırılan halı sahanın yanı sıra Merkez Camii şadırvanı törenle açıldı.

BURSA, 09 Şubat 2018 Cuma, 17:10
Nilüfer'de hizmet yağmuru

Nilüfer Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan halı saha ile Üçevler Merkez Camii abdesthane ve şadırvanı düzenlenen törenle açıldı. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı. Bozbey, "Göreve geldiğimizden buyana Nilüfer'i sporun, sanatın, bilimin kenti yapmak için çaba gösteriyoruz. Bu hedefimizde hayata geçirdiğimiz projelerle ilerliyoruz. Sadece tesis ve hizmetlerle değil, Nilüfer Belediyespor Kulübü bünyesindeki branşlarımızdaki binlerce lisanslı sporcularımızın başarılarıyla da spora damga vurmaya devam ediyoruz. Bizim arzumuz, sporun her dalını desteklerken, özellikle mahallelerimizde spor yapan çocuk ve gençlerin sayısının artırmaktır. 'Ben Türk gençliğinin spor yaparak güçlü olmasını isterim' diyen Atatürk, spora verdiği önemi gözler önüne sermiştir. Üçevler'deki halı sahamız Nilüfer Amatör Spor Kulübü Derneği'nin de bir üyesi olan Üçevler Spor Kulübü'nün hizmetinde olacaktır" dedi.


Bu yöndeki çalışmaların tüm mahallelerdeki spor kulüpleri için eşit şekilde yapıldığının altını çizen Başkan Bozbey, "Aynı zamanda her mahallemize halı saha hedefimizi de tamamlamak üzereyiz. 64 mahallemizin 54'ünde halı sahalarımız tamamlandı" açıklamasını yaptı.
Üçevler Mahallesi'ne olan hizmetlerin devam edeceğini vurgulayan Başkan Bozbey, "Bu alanda otopark, pazaryeri, spor aletleri, çocuk oyun gruplarının yer alacağı bir düzenleme planlıyoruz. Mahallemize okul ve aile sağlığı merkezi kazandırmak için de çalışma yapıyoruz.
Mahallemizin daha da kalkınması için canla başla çalışıyoruz. Kadınlar, gençler ve çocuklar için el sanatları ve sosyal faaliyet atölyelerinin yapılacağı 175 metrekarelik prefabrik binanın üretimi tamamlandı. Yarın beton atılacak. Bir ay içinde montajı yapılacak" diye konuştu.
Mustafa Bozbey, ayrıca 2018'de iki adet daha futbol sahasını daha hizmete sunarak, amatör spor kulüplerinin maçlarını Nilüfer'de oynamalarına imkan sağlayacaklarını söyledi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse de yapılan hizmetin memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Büyükşehir ve ilçe belediyeleri yaptıkları bu tür hizmetlerle Bursa'da sporun daha geniş kitlelere ulaşmasına aracı oluyor. Geleceğimiz olan çocuklarımızın bu tür tesislerde yetişmesi, ilerisi içinde büyük umut olacaktır. Başkan Bozbey ve emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve beraberindekiler halı sahanın açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Üçevler Gençlik Spor Kulübü'nün minik öğrencilerinin mücadele ettiği maçın başlama vuruşunu Başkan Bozbey ve protokol mensupları yaptı.


Halı saha açılışının ardından ikinci durak Üçevler Merkez Camii oldu. Cami çevre düzenlemesi, abdesthane ve şadırvan törenle hizmete açıldı. Başkan Bozbey burada yaptığı konuşmada kurum olarak halkın ibadetini en iyi şekilde yapabilmesini çok önemsediklerini söyledi. ibadethanelere de Nilüfer Belediyesi olarak destek vermeye devam edeceklerini kaydeden Bozbey, "Özgürlüğün, demokrasinin, katılımcılığın, eşitlik ve vicdanın, en önemlisi sosyal belediyeciliğin örneklerini hizmetlerimize yansıtıyoruz. Bize ulaşan, desteğimizi isteyen her kesime, kimseyi ötekileştirmeden cevap vermeye çalışıyoruz. Ne olursa olsun, "önce insan" diyen, insanı bütün hizmetlerinin odağına alan bir kurumuz. Bu anlayışımız doğrultusunda, Nilüferlilerin, doğumunda, düğününde, defninde yanındayız. Bursa'da ilk kez cenaze hizmetlerini ücretsiz sunan belediye biziz. 2017 yılında camilerimizin yapısal ve çevre düzenleme ihtiyaçları için önemli ölçüde kaynak harcadık. Buraya yaptığımız düzenleme ve ek hizmet üniteleri mahallemize hayırlı olsun. Burada yapacağımız dualarımızın, birlik beraberliğimiz, barışımız, kardeşliğimiz ve ülkemizin güzel geleceği için olmasını diliyorum" dedi.


Makamını Üçevler'e taşıdı
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 'Başkan Burada' projesi kapsamında makamını bu hafta Üçevler Mahallesi'ne taşıdı. Muhtar Musa Yılmaz ile görüşen Başkan Bozbey talep ve önerilere de kulak verdi. Muhtar Yılmaz Başkan Bozbey'e mahallesine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Üçevler Mahallesi'nin sürekli gelişen bir bölge olduğunu ifade eden Bozbey, "Burası büyük bir mahalle. Kadınlarımız ve gençlere hitap edecek, sanat ve eğitime yönelik faaliyetlerin yapılacağı binamızı tamamlayacağız. Burada genel ihtiyaç okul. Kamulaştırma için gereken talepleri yapıyoruz. Burada okul yetersiz. Bunun çözümü için elimizden geleni yapacağız. Daha önce yapılan hizmetlerimize bölge halkı sahip çıkıyor. Bu anlamda halkımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

SPOR
Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçlarının programı açıklandı
Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçlarının programı belli oldu.
DÜNYA
Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 ...
GÜNDEM
180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama
Mersin polisinin, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından ar...
BURSA
Bursa dahil 20 ilde FETÖ'ye yönelik "Kıskaç-11" operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen "Kı...
GÜNDEM
YSK: "Oy sayımında iftar molası olmayacak"
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın yaptığı Ramazan ayı nedeniyle o...
BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...