Mustafa Er: "Her maçın stratejisi..."

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er, ligde kalan 6 haftaya tek tek bakacaklarını ifade ederek, "Her maçın farklı bir stratejisi, formatı olacak. Hepsine kazanma odaklı çıkacağız. Bu sene bu 6 haftalık süreçte benim istediğim; bizim, oyuncu grubumuzun, sizlerin, şehrimizin bu sorumluluğu hissetmesi ve buna göre hareket etmesi. Bunu yaparsak başarılı olmama şansımız yok" dedi.

BURSASPOR, 12 Nisan 2018 Perşembe, 16:50
Mustafa Er: "Her maçın stratejisi..."

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er, pazar günü deplasmanda oynanacak Göztepe karşılaşması öncesi basın toplantısı düzenledi. Hafta sonu çok önemli bir Göztepe maçına çıkacaklarını dile getiren Er, "Oyuncu arkadaşlarımla iki günde üç idman yaptık. Çok sağlıklı ve verimli geçtiğini söyleyebilirim. Arzuları, istekleri çok iyiydi. Biliyorsunuz biz karşılaşmalara bir gün önce gidiyorduk. Bu maçın özelinde bunu bir gün daha geri çekerek iki gün önceden gideceğiz. Daha fazla vakit geçirebilmek adına böyle bir karar aldık. İyi bir havamız, iyi bir sinerjimiz var. İnanıyordum ki şehirde de bu atmosfer oluştu. Gelen tepkiler bu yönde. İnşallah oyuncu gurubumuz da gereken özveriyi gösterip, çok iyi bir futbol ve 3 puanla dönecek. Buna inancımız tam. İnşallah hafta sonu Bursa'ya 3 puanı hediye edeceğiz" diye konuştu. 

"6 haftaya tek tek bakacağız" 
Geçen yılın ardından yeniden zor bir görev üstlendiği ile alakalı sorulan soruya Er, "Açıkçası ben öyle düşünmüyorum. Çünkü ne zaman görev gelirse hazırım. Her zaman kendimi bu yönde hazırlıyorum. Geçen seneki ile bu seneki görev farklı. Geçen sene tek maçtı. Takım ve şehir birleşti. O günkü başarı herkesin başarısıydı. İşte o sinerji oluştuğu zaman Bursaspor'un büyüklüğü de orada ortaya çıkıyor. Biz 6 haftaya tek tek bakacağız, her maçın farklı bir stratejisi, formatı olacak. Hepsine kazanma odaklı çıkacağız. Bu sene bu 6 haftalık süreçte benim istediğim; bizim, oyuncu grubumuzun, sizlerin, şehrimizin bu sorumluluğu hissetmesi ve buna göre hareket etmesi. Bunu yaparsak başarılı olmama şansımız yok. Türkiye'nin şampiyon olmuş 5 büyük takımdan biriyiz. Bu arma için mücadele etmenin ne anlama geldiğini ben de çok iyi biliyorum, oyuncu grubumuz da" şeklinde cevapladı. 

"Coşku sahaya yansırsa istediğimiz sonuçları alacağımızı düşünüyoruz" 
"Oyuncuların size geri dönüşü nasıl oldu?" şeklindeki bir soruya Er, şu cevabı verdi: 
"Geçen seneden beraber olduğumuz oyuncular var. Bu yılkilerle 9 aydır birlikte çalışıyoruz. İlişkilerimiz hep iyiydi, samimiydi, dürüst bir şekilde de devam ediyor. Geri dönüşümler gayet olumlu. Antrenmanlarda da bu hissediliyor. Bu coşku sahaya yansırsa istediğimiz sonuçları alacağımızı düşünüyoruz." 

"Biz anı yaşayacağız" 
Takımdaki sıkıntının ne olabileceği şeklindeki soru üzerine Er, "Geçmişe dönük konuşmak istemiyorum. Aslında geleceği de konuşmak istemiyorum. Biz anı yaşayacağız. En ihtiyacımız olan şey öz güven. İkinci yarıdaki performanstan dolayı oluşan bir durum bu. Bunu geri kazanmak zorundayız. Kaliteli bir takımız ama bunu sahaya yansıtamıyoruz. Sonuçlar kötü olunca o baskıyla beraber yeteneklerimizi sergileyemedik. Bizim için 6 haftada en önemli kriter coşku olacak. Coşku birinci sırada ve olmazsa olmazımız. Bu camianın içinden gelen biri olarak, taraftarımızın ne istediğini çok iyi biliyorum. Bunlara cevap verebileceğimize de inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

"Çok farklı değişiklik düşünmüyorum" 
Kadrodaki oyuncuların hepsinin değerli olduğunu vurgulayan Er, "Çok farklı değişiklik düşünmüyorum ama sürpriz bir iki değişiklik olabilir. Performans olarak istediklerimizi alamadıklarımız da belli seviyeye geldi. Mental hazırlığı da oyuncularla beraber yapıyoruz. Badu'nun sakatlığı devam ediyor. Önümüzdeki hafta idmana çıkabileceğini ön görüyoruz. John'un bir sakatlığı var, 10 gün kadar olmayacak. Bostock şu an şüpheli... Fizyoterapistlerle çalışıyor. Maç saatini bekleyeceğiz. Oynamasını çok istiyoruz ama sağlığı daha önemli. Bakacağız, artı ve eksilerini değerlendireceğiz. Alper'in bileğinde yırtık var. Bugünün özelinde Harun ve Onur'da ufak bir problem var. Sadece bugün dinlenecekler. Onun dışında çok şükür bir problemimiz yok" dedi. 

BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...
BURSA
Nefes Dağyenice Doğada misafirlerini bekliyor!
İnsanların tabiat ile buluşabilmesi için eşsiz imkanlar ve harika manzaralar sunan Nefes Dağyenic...
SPOR
A Milli Kadın Hentbol Takımı, Karadağ ve Sırbistan maçı hazırlıklarına başladı
2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanan A ...
DÜNYA
Putin: "Ukrayna'ya verilen F-16'lar nerede olursa olsun meşru hedefimiz olacak"
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın herhangi bir NATO ülkesine yönelik saldırı planı b...