Müezzinoğlu Bursa'da açıkladı: Türkiye'de kadının...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye'de kadının iş ve çalışma hayatındaki yerini yüzde 23'lerden bugün yüzde 33'lere taşıdık. İstihdamdaki kadının yeri, yüzde 33'lere geldi. 2023'te hedefimiz, yüzde 43'lere gelebilmek" dedi.

SİYASET, 11 Mart 2017 Cumartesi, 14:57
Müezzinoğlu Bursa'da açıkladı: Türkiye'de kadının...

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) tarafından düzenlenen programda kadın çalışanlarla bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kadınıyla erkeğiyle yan yana, omuz omuza vererek, ülkeyi daha iyi noktalara taşıyacaklarını söyledi. Kadının hayatın her alanında, sağ ve sol ayak gibi erkekle birlikte ve hakkaniyetli şekilde yürüyebildiği bir sürecin yaşanacağını ifade eden Müezzinoğlu, "İktidar olduğumuz günden bugüne özellikle kız çocuklarının eğitimine önem verdik. Ayrıcalıklı destekler verdik. Kadının her geçen gün sosyal hayatta, eğitim hayatında, ticari, ekonomik ve siyasi hayatta daha güçlü olmalarıyla ilgili adım adım bir mesafe aldık. Türkiye'de kadının iş ve çalışma hayatındaki yerini yüzde 23'lerden bugün yüzde 33'lere taşıdık. İstihdamdaki kadının yeri, yüzde 33'lere geldi. 2023'te hedefimiz, yüzde 43'lere gelebilmek. Önümüzdeki dönemlerde, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe yürürken kadınımızla beraber yürüyeceğiz" diye konuştu.

"Bu medeniyet yolculuğunda hep beraber başaracağız"
Müezzinoğlu, "Tek ayakla yürünemez, tek ayakla yürüme, topal yürüyüştür. Ancak zıplaya zıplaya 10-20 adım gidersin ama bir süre sonra tıkanırsın. O nedenle sağ ve sol ayağın güçlü olduğu, burada bir ayak erkekse diğer ayak, kadındır, her ikisinin de güçlü olduğu bir yürüyüşü bu medeniyet yolculuğunda hep beraber başaracağız. Esnaf kadınların hak ve hukukunu, onların daha güçlü olmasını, esnaflıkla ilgili girişimlerini her zaman destekleyeceğiz. Kadının emeğini korumanın ve bu emeğin yarınlara bereket olarak dönmesini sağlamanın herkesin görevidir" dedi.
Referandum seçimlerinde desteği, AK Parti ve Cumhurbaşkanı için değil Türkiye için istediklerini belirten Müezzinoğlu, "1Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o büyük hedefe istikrarlı, güvenli yürüsün, birileri milletin ümüğünü ikide bir sıkamasın, ipin ucu milletin elinde olsun diye bir dönüşüme ihtiyaç var. Millet, geleceğiyle ilgili kararı 16 Nisan'da verecek. İnşallah 17 Nisan'dan itibaren güçlü, istikrarlı ve güvenli bir Türkiye olacak" şeklinde konuştu.
Konuşmaların sonunda Müezzinoğlu, başarılı olan esnaf kadınlara plaket takdim etti.

BURSA
Bursa'da define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazda...
EĞİTİM
Mudanya Üniversitesi'nde 13 yeni bölüme daha onay
Bursa'nın tek vakıf üniversitesi olan Mudanya Üniversitesi, bünyesine kattığı yeni bölümler ile g...
BURSA
Contitech işçilerinden 'keyfi işten çıkarma' eylemi
Bir arkadaşlarının iş sözleşmesindeki müeyyideler yerine keyfi uygulama sonucu işten çıkarıldığın...
BURSA
Kafa kafaya çarpıştılar: 4 yaralı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde kafa kafaya çarpışan 2 otomobilde 4 kişi yaralandı.
BURSA
NKT'nin çocuk oyunu 23 Nisan'da ücretsiz
Nilüfer Kent Tiyatrosu tarafından sahne taşınan 'O taraf bu taraf şu taraf' adlı çocuk oyunu 21-2...
BURSA
Bursa'da polis uyuşturucuya göz açtırmıyor
Bursa'da polisin şüphe üzerine durdurduğu araçta 13 paket halinde satışa hazır metamfetamin ele g...