Mudanya'daki yıkımlar esnafı bezdirdi

CHP'li Mudanya Belediyesi'nin ilçe esnafına yönelik insafsızca uygulamaları vatandaşları canından bezdirdi.

GÜNDEM, 21 Nisan 2015 Salı, 22:27
Mudanya'daki yıkımlar esnafı bezdirdi
Eyüp TURAN/GUNDEMBURSA.COM CHP'li Mudanya Belediyesi'nin göreve gelmesinin üzerinden henüz 1 yıl geçmesine rağmen ilçe esnafına yönelik uygulamaları vatandaşları canından bezdirdi. Yaklaşık bir yıllık süre içinde ilçedeki birçok işletme hakkında yıkım kararı çıkartan ve bu kararları hızla uygulamaya koyan Mudanya Belediyesi, esnafın ve vatandaşların sabrını taşırdı. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın her platformda vurguladığı "Halka ait yerleri halka geri vereceğiz" sloganının yapılan uygulamalarla tamamen çeliştiğini belirten esnaf, "Başkan, halka hizmet veren yerleri ve ilçenin cazibe merkezlerini yıkıp, harabeye çevirmeyi sosyal belediyecilik anlayışı zannediyor. Özellikle yaz mevsiminde Bursa'nın yanı sıra İstanbul ve civar illerden birçok turisti ağırlayan Mudanya'mızda bu gidişle vatandaşların oturup hoşça vakit geçireceği hiçbir yer kalmayacak. Bir şeyi yıkmadan önce yeni imkanlar, yeni projeler ortaya koyulur. Maalesef, Mudanya Belediyesi, göreve geldiği günden beri hiçbir proje ortaya koymadığı gibi, mevcut olan yerleri de yıktı. Bursa'nın sayfiye ilçesinde yapılan bu uygulamalar, Mudanya'nın imajını büyük ölçüde zedeledi. Sahilde gezmek isteyen, ailece vakit geçirmek isteyen vatandaşlarımızın oturabileceği mekanlar tek tek yok ediliyor" diye tepki gösterdi. fotograf 1
 Mudanya Belediyesi'nın yıkım kararından son olarak Altınkum mevkiindeki Kafe Kale nasibini aldı. Kayalıkların üzerinde kurulu olan kafe, geçtiğimiz günlerde belediye ekiplerince yıkıldı. İşletme sahibi Ferit Kaçar, kafeyi Belediye Meclisi'nden onaylatarak açtıklarını ve sahilde herhangi bir işgale sebep olmadıklarını belirterek, "Yıllardır atıl durumda olan kayalık bölgeyi temizledik ve muhteşem deniz manzarasıyla vatandaşlarımıza nezih bir mekan kazandırdık. Sosyal belediyecilik,, halkın yararına olacak işlere teşvik olmaktır. Hiç kimsenin hakkına tecavüz edilmeyen bir mekanı yıkmanın açıklaması izah edilemez. Yıkım kararının uygulanma biçimi de içler acısı. Bu  uygulamalar, nereye kadar devam edecek ? Bu gidişle, Barışın ve Kardeşliğin Başkenti dedikleri Mudanya, yıkımların, harabelerin başkenti olacak" diye konuştu.
  Mudanya Beledyesi'nin şaşırtan uygulamaları sadece esnafın değil vatandaşların evlerine kadar taşındı. Geçtiğimiz hafta, bir binadaki bütün daireler, cam ve PVC balkonlar nedeniyle mühürlenmişti.
BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Türkyılmaz şu ifadelere yer verdi: "Söz konusu haberin içeriğinde yer alan Güzelyalı Burgaz Mahallesi Beyazkayalar Mevkii’nde faaliyet gösteren Kafe Kale’nin bulunduğu yerin Mudanya Belediyesi İmar Planı’na göre yeşil alanda olması ve söz konusu yerin yıkımıyla ilgili kesinleşmiş mahkeme kararının bulunması nedeniyle Kafe Kale’nin yıkımı Mudanya Belediyesi tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu yerle ilgili yasalara uygun olmayan şekilde önceki yönetim döneminde alınan kararlar nedeniyle, ilgili kişiler hakkında Belediye Başkanımız Hayri TÜRKYILMAZ tarafından Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Müfettiş incelemeleri sonucu ilgili kişiler hakkında İçişleri Bakanlığı’nca soruşturma izni verilmiş olup, mahkemece yargılanmaktadırlar. Halka ait alanların halka kazandırılması adına imar planında yeşil alan olan bu yer, park ve dinlenme alanı olarak Mudanyalı hemşerilerimize hizmet verecektir. Tüm kamuoyunun ve Mudanyalı hemşerilerimizin bilgisine önemle duyurulur."
BURSA
BURULAŞ'ın yeni genel müdürü Fahrettin Beşli oldu
BURULAŞ'ın yeni genel müdürü Fahrettin Beşli oldu
SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Ekonomik ilişki hacmini 60 milyara çıkarmayı hedefliyoruz''
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanl...
BURSA
Osmangazi'de metruk bina yıkımları hız kazandı
Osmangazi Belediyesi, vatandaşların can güvenliğini tehdit eden ve sosyal riskler oluşturan metru...
BURSA
Yetenekli ikizlerden ilk resim sergisi
Bursa'daki ikiz kardeşler resim yapmaya olan meraklarını okullarında açtıkları ilk kişisel sergil...
BURSA
Başkan Bozbey'in A Takımı şekilleniyor
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belediye içerisindeki yönetim kademesinde yeni ...
BURSA
Minikler bayram coşkusunu Başkan Özdemir ile paylaştı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Nilüfer Belediyesi'ni ziyaret eden minikl...