Moskova'da kritik görüşme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın başkenti Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

DÜNYA, 08 Nisan 2019 Pazartesi, 15:32
Moskova'da kritik görüşme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın başkenti Moskova'ya geldi. Erdoğan'ın bulunduğu özel TC-TUR uçağı saat 13.21'de Moskova'daki Vnukovo-II Havalimanı'na indi. Havalimanından ayrılan Erdoğan, Kremlin Sarayına gelerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

İkili ilişkiler ve bölgesel sorunlar hakkında görüşme yapılacağını kaydeden Erdoğan, "Birçok alanlarda gerek siyasi, gerek askeri, stratejik, ekonomi, kültürel görüşmelerimiz olacak. Gerekli ikili ilişkilerimiz, gerek bölgesel konular noktasında yapacağımız görüşmelerle yoğun bir görüşme trafiği olacak. Üç tane anlaşma aramızda imzalanacak. Bunlarla geleceğe yönelik bir adımı atmış oluyoruz. Sizin de ifade ettiğiniz gibi ticaret hacminde yüzde 15 artış söz konusu. Belirlediğimiz bir hedef vardı, hedefimiz 100 milyar dolara yürümek. Aramızdaki Türk akımında deniz kısmı bitmiş durumda. Karadaki adımlar da planlandığı gibi yürümekte. Hedefimiz, takvim içinde bitirmek" ifadelerini kullandı.

Terör eylemleri hakkında birlikte atılan adımların en mühim başlık olduğunun altını çizen Erdoğan, "Bir diğer önemli adım da şu anda bölgedeki terör eylemlerine karşı dayanışma içinde attığımız adımlardır. Özellikle Suriye'deki attığımız, atacağımız adımlar büyük önem arz ediyor. Bugünkü Üst Düzey Stratejik Konseyin bu bakımdan da önem arz ettiğine inanıyorum" dedi.

"Ticaret hacmimiz 35 milyar dolar seviyesine ulaştı"

Putin, görüşmede çok fazla konunun görüşüleceğini ve karara varılacağını belirterek, ticaret hacminin arttırılmasından, 2023'te Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili görüşme yapılacağını açıkladı. İkili Ticaret hacminde yüzde 15'lik artış olduğunu kaydeden Putin, "Ticaret hacmimiz 35 milyar dolar seviyesine ulaştı" dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile baş başa görüşecek olan Erdoğan, görüşmenin ardından Üst Düzey İşbirliği Konseyi VIII. Toplantısı'na başkanlık edecek. Türk ve Rus iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek Erdoğan ve Putin, anlaşmaların imza töreninden sonra Kremlin Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, MİT Başkanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir eşlik ediyor.  

BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...
BURSA
Nefes Dağyenice Doğada misafirlerini bekliyor!
İnsanların tabiat ile buluşabilmesi için eşsiz imkanlar ve harika manzaralar sunan Nefes Dağyenic...
SPOR
A Milli Kadın Hentbol Takımı, Karadağ ve Sırbistan maçı hazırlıklarına başladı
2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanan A ...
DÜNYA
Putin: "Ukrayna'ya verilen F-16'lar nerede olursa olsun meşru hedefimiz olacak"
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın herhangi bir NATO ülkesine yönelik saldırı planı b...