Milli projelere Bursa imzası!

Hürkuş, Atak helikopteri, Milli Muharip Uçağı ve Anka projeleriyle Türkiye'nin savunma ve havacılık tarihine damga vuran TAİ-TUSAŞ, Bursalı firmalarla buluştu.

BURSA, 13 Ocak 2018 Cumartesi, 12:02
Milli projelere Bursa imzası!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde düzenlenen TAİ-TUSAŞ Tedarik Günleri, Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi'nde (BUTEKOM) gerçekleştirildi. Programa, BTSO bünyesinde faaliyet gösteren Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi ve Ur-Ge Üyesi firmalar katıldı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Türkiye ekonomisinin lokomotif kentlerinden olan Bursa'nın otomotiv, makine, tekstil ve kimya gibi stratejik sektörlerde büyük bir tecrübeye sahip olduğunu söyledi.
"Milli projelerde yer almak istiyoruz"
BTSO olarak firmaların sektörlerdeki üretim becerilerini farklı sektörlere de kanalize etmeleri amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden İlker Duran, "Sağladığı katma değerle, ihracatta en kritik sektörler arasında yer alan uzay, havacılık ve savuma sektörlerinde firmalarımızı söz sahibi konuma getirmeyi hedefliyoruz. Özellikle otomotiv ve imalatta uluslararası büyük firmalara üretim gerçekleştiren, sertifikasyon ve kalifikasyon konularında önemli aşama kaydetmiş firmalarımızı, savunma ve havacılık sektörlerinde gerçekleştirilecek milli projelerde de etkin paydaşlar olarak konumlandırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.


"Kapımız Bursa'ya her zaman açık"
TAİ-TUSAŞ Tedarik Müdürü Veli Erdoğan, Türkiye'de her kentin sanayi birikimini savunma sanayisine adapte etme noktasında büyük bir heyecan içinde olduğunu söyledi. TUSAŞ olarak Atak, Hürkuş ve Anka gibi milli projelerde yerli sanayicilerin ürün bazında sistemin içerisinde olmasını istediklerini kaydeden Erdoğan, "Kendi özgün projelerimizde Bursa gibi otomotiv endüstrisinde üst seviyede olan bir şehirden firmaları da projelerimizde görmek istiyoruz. Bursa'ya uzun zamandır gelmeyi istiyorduk. Bu buluşma bir başlangıç. Türkiye genelinde birçok şehirden firmalarla işbirliği yapıyoruz. Bursa mevcut potansiyeli ile ilk 3'ü zorlayabilir. Bursalı firmalarımızın savunma sanayisinde daha fazla yer alması için gayret edeceğiz. Kapımız Bursa'ya her zaman açık" dedi.


"Stratejik sektörlerde Bursa'nın payı artıyor"
Bursa Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi Başkanı Dr. Mustafa Hatipoğlu, BTSO'nun 10 Ur-Ge Projesiyle Türkiye'nin en fazla proje yürüten kurumlardan birisi olduğunu söyledi. Oda bünyesinde 5 ayrı kümelenmenin olduğunu da vurgulayan Hatipoğlu, her ay uzay, havacılık ve savunma sektörlerinde marka kurumları Bursalı firmalarla buluşturduklarını kaydetti. Daha önce ROKETSAN, ASELSAN ve OTOKAR gibi kurumları Bursa'da ağırladıklarını kaydeden Hatipoğlu, "Üretim ve ihracat kenti Bursa'mızın farklı sektörlerde ağırlığını artırmak istiyoruz. Bursalı firmalarımız sahip oldukları potansiyelle milli projelerde daha fazla yer alabilir. Bu kümelenme ve Ur-Ge projelerimizle firmalarımız kendi potansiyellerini farklı alanlara yansıtabiliyor" dedi.
Konuşmaların ardından Bursalı firmalar, TAİ-TUSAŞ yetkilileri ile ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

SPOR
Süper Lig'de 31. haftanın hakemleri açıklandı
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler açıklandı.
BURSA
Mudanya sporda da öncü olacak
Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, ilçeye kazandıracakları tes...
BURSA
Bursa'daki villada dehşet! Bir kişi öldü, yaralı bahçıvan alevler içinde kaldı
Bursa'da Uludağ'ın eteklerindeki İnkaya Mahallesi'nde bir villada yangın ve patlama yaşandı. Bir ...
BURSA
AK Parti ve CHP adayları iftarında bir araya geldi
Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı ...
GÜNDEM
Cübbeli Ahmet'ten olay sözler: 'Bu iki partiye oy vermek caiz değil'
Türkiye 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere kilitlenirken, son günlerde İsmailağa Cemaat...
BURSA
Başkan Aktaş: "Biz gençlerimize güveniyoruz"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gençlerin ...