Milli ara onlara yaramıyor

Milli maçların ardından ilk 4 sırada yer alan takımlar arasında en büyük sıkıntıyı Fenerbahçe ve Galatasaray çekiyor. İki takım da bu sezon milli maçların ardından çıktıkları 3 lig mücadelesinde 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti.

SPOR, 27 Mart 2017 Pazartesi, 12:41
Milli ara onlara yaramıyor

Dünya Kupası Elemeleri'nin ardından özellikle milli takımlara çok sayıda futbolcu gönderen takımlar, lig maçlarında sıkıntı yaşıyor. Bu sezon 4. kez milli maçlar için liglere ara verilirken, bu araların ardından ilk 4 sıra içindeki takımlar arasında en çok puan kaybeden ekipler olarak Galatasaray ve Fenerbahçe öne çıkıyor. İki takım da milli maçların ardından çıktıkları karşılaşmalarda 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti. Fenerbahçe, milli maç dönüşlerinde elde ettiği tek galibiyeti Galatasaray'a karşı kazandı. İlk 4 sıradaki takımlardan sadece Beşiktaş, milli maç dönüşlerinde kayıp yaşamadı.

Fenerbahçe evinde kaybetti

A Milli Takım, 5 Eylül 2016'da Hırvatistan ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Bu maçın ardından oynanan lig maçlarında Beşiktaş, Karabükspor'u sahasında 3-1 mağlup ederken, Medipol Başakşehir de haftayı kayıpsız atlattı. Başakşehir, taraftarı önünde Kasımpaşa'yı 3-1 yendi. Kayserispor deplasmanına giden Galatasaray, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılırken, Fenerbahçe ise taraftarı önünde Bursaspor'a 1-0 mağlup oldu.

4 takım da zorlandı

Hırvatistan maçının ardından 6 Ekim 2016'da Ukrayna ile iç sahada 2-2 berabere kalan Milli Takımımız, bu maçtan 3 gün sonra ise İzlanda'ya deplasmanda 2-0 kaybetti. 2 milli maçın ardından zirve yarışındaki takımların performansındaki düşüş de dikkatlerden kaçmadı. Kayserispor deplasmanına giden Beşiktaş, çok zorlandığı karşılaşmada Ömer Şişmanoğlu'nun golüyle 1-0 kazanmayı başardı. Medipol Başakşehir, ligin güçlü ekiplerinden Konyaspor'u konuk ederken, mücadele 1-1 berabere bitti. Beşiktaş gibi deplasmana giden Galatasaray da çok zorlandığı maçta Gençlerbirliği'nin Bruma'nın golüyle 1-0 geçti. Fenerbahçe ise taraftarının önünde boy gösterdiği haftada Alanyaspor'la 1-1 berabere kalarak hayal kırıklığı yaşattı.

Beşiktaş fire vermeden yola devam etti

Grupta oynadığı ilk 3 maçta 2 puan toplayan A Milli Takımımız, ilk galibiyetini 12 Kasım 2016'da oynadığı Kosova karşılaşmasında elde etti. Bu maçın ardından oynanan lig mücadelelerinde puan kaybı yaşayan tek ekip Galatasaray oldu. Beşiktaş, deplasmanda Adanaspor'u 2-1'le geçerken, Medipol Başakşehir ise sahasında Rizespor'u 2-1 mağlup etti. Fenerbahçe, taraftarı önünde ezeli rakibi Galatasaray'ı ağırladı. 3 milli aranın ardından da sahasında boy gösteren Fenerbahçe, Kosova ile oynanan mücadelenin ardından ilk galibiyetini elde etti. Sarı-lacivertliler, ezeli rakibi Galatasaray'ı taraftarı önünde 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte, milli maç dönüşlerinde Beşiktaş 3 maçından da galibiyetle ayrılarak fire vermezken, zirve takipçisi Medipol Başakşehir ise 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Galatasaray ve Fenerbahçe ise birbirinin benzeri performans sergiledi. Her iki takım da oynanan 3 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. 

SPOR
Süper Lig'de 31. haftanın hakemleri açıklandı
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler açıklandı.
BURSA
Mudanya sporda da öncü olacak
Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, ilçeye kazandıracakları tes...
BURSA
Bursa'daki villada dehşet! Bir kişi öldü, yaralı bahçıvan alevler içinde kaldı
Bursa'da Uludağ'ın eteklerindeki İnkaya Mahallesi'nde bir villada yangın ve patlama yaşandı. Bir ...
BURSA
AK Parti ve CHP adayları iftarında bir araya geldi
Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı ...
GÜNDEM
Cübbeli Ahmet'ten olay sözler: 'Bu iki partiye oy vermek caiz değil'
Türkiye 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere kilitlenirken, son günlerde İsmailağa Cemaat...
BURSA
Başkan Aktaş: "Biz gençlerimize güveniyoruz"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gençlerin ...