Meteoroloji'den 'Çok Kuvvetli Yağış' uyarısı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Akdeniz bölgesinde kuvvetli yağış beklendiği uyarısında bulundu.

GÜNDEM, 21 Şubat 2016 Pazar, 12:02
Meteoroloji'den 'Çok Kuvvetli Yağış' uyarısı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Akdeniz bölgesinde kuvvetli yağış beklendiğini bildirdi. Oluşması muhtemel riskler, ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar olarak sıralandı. ÖNCE ANTALYA SONRA DOĞU AKDENİZ Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "21.02.2016 Pazar günü Akdeniz Bölgesinde görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların, sabah saatlerinde Antalya çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de (Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde) yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.
 YURTTA HAVA DURUMU
Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin büyük bir bölümünde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tokat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Antalya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ,Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Tokat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli; Mersin, Adana, Hatayve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. SICAKLIK AZALIYOR Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle kuzey yönlerden, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Batı ve Orta Akdeniz'de yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.
GÜNDEM
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
DÜNYA
Wizz Air, insan dışkısından üretilen jet yakıtı için 1 milyar dolarlık anlaşma imzaladı
Macar havayolu şirketi Wizz Air, insan dışkısından üretilen sürdürülebilir jet yakıtı satın almak...
EKONOMİ
Tarım ve balıkçılık sektöründe üreticiye destek başvuruları başladı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD III. Dönemi 1. Başvuru Çağrı İlanı içi...
BURSA
Bursalılar türkülerle coştu
Bursa Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Nisan ayı solo ...
EKONOMİ
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
Merkez Bankası toplam rezervleri 5 Nisan ile biten haftada 3 milyar 745 milyon milyon dolar arttı.
BURSASPOR
Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder: "Hata lüksümüz yok"
Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, 25 Nisan Perşembe günü yapılacak olan Divan Kurulu T...