Merkel'den flaş Türkiye açıklaması

Alman hükümetinin Berlin'de geleneksel olarak her yaz düzenlediği basın toplantısına katılarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye politikaları hakkında açıklamalarda bulundu. Merkel, 20 Temmuz'da açıkladıkları Türkiye politikalarında bir değişiklik olmadığını yineledi.

SİYASET, 29 Ağustos 2017 Salı, 19:00
Merkel'den flaş Türkiye açıklaması

Merkel, Türkiye ile ilişkilerde iyileşmenin hukuk alanındaki gelişmelere bağlı olduğunu belirterek, "Ben de Türkiye ile daha iyi ilişkilere sahip olmak isterim. Ama gerçekleri göz önünde bulundurmak zorundayız" dedi.

Türkiye ile ilişkilerde "çok karmaşık" bir dönem yaşandığını belirten Merkel, Türkiye'de Alman vatandaşlarının "gerekçesiz" bir şekilde tutuklu bulunduğunu öne sürerek serbest bırakılmalarını talep etti.

Türkiye ile Gümrük Birliği'nin genişletilmesi için görüşmelere başlanmasını mevcut koşullar altında mümkün görmediğini belirten Merkel, bunu AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile yarın Berlin'e yapacağı ziyarette de görüşeceğini söyledi. Gümrük Birliği modernizasyonu görüşmelerinin başlayabilmesi için AB Komisyonunun oybirliğiyle karar alması gerektiğine değinen Merkel, "Biz Alman hükümeti olarak önümüzdeki aylarda bu tür bir yetki verebileceğimizi düşünmüyoruz" açıklamasında bulundu.

Merkel, mülteci mutabakatı çerçevesinde AB'nin Türkiye'ye vereceğini vaat ettiği 3 milyar euronun büyük bölümünün projelere bağlandığını ve bu projelerin bir bölümünün henüz hayata geçirilmediğini, bundan dolayı da Türkiye'ye AB tarafından ödeme yapılmadığını belirtti. Türklere yönelik vize serbestisi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Merkel, Türkiye'nin bu konuda koşulların bir kısmını henüz yerine getirmediğini söyledi. 

GÜNDEM
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
DÜNYA
Wizz Air, insan dışkısından üretilen jet yakıtı için 1 milyar dolarlık anlaşma imzaladı
Macar havayolu şirketi Wizz Air, insan dışkısından üretilen sürdürülebilir jet yakıtı satın almak...
EKONOMİ
Tarım ve balıkçılık sektöründe üreticiye destek başvuruları başladı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD III. Dönemi 1. Başvuru Çağrı İlanı içi...
BURSA
Bursalılar türkülerle coştu
Bursa Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Nisan ayı solo ...
EKONOMİ
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
Merkez Bankası toplam rezervleri 5 Nisan ile biten haftada 3 milyar 745 milyon milyon dolar arttı.
BURSASPOR
Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder: "Hata lüksümüz yok"
Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, 25 Nisan Perşembe günü yapılacak olan Divan Kurulu T...