Mercedes'in 39 yıllık geleneği

Alman otomotiv devi Mercedes'in 'bakir' modeli G serisinin yeni üyesi

TEKNOLOJİ, 01 Nisan 2018 Pazar, 12:48
Mercedes'in 39 yıllık geleneği

İlki 39 yıl önce piyasaya sürülen Mercedes G, Alman markanın koleksiyon modellerinden biri oldu. Çıktığı dönemde büyük yankı uyandıran, hatta SUV'lerin atası sayılan Mercedes G, bu yıl da küçük makyajlarla asfalta indi. Yeni Mercedes G'ye baktığınızda bir önceki jenerasyonuyla aynı görüntüye bakıyor gibi hissetseniz de aslında bu gösterişli SUV'de değişmeyen tek şey kapı kolları!

Ön tamponda yer alan hava girişleri artık daha kısa ve genişletilmiş şekliyle geçmişi selamlayan yeni G, bu tasarım dokunuşuyla daha geniş bir görünüme sahip olmuş. Selefinde ön farların altında yer alan gündüz farları, yeni versiyonda halka şeklinde ön farların içine entegre edilmiş. Bu da yeni G'ye mevcut halinden daha agresif bir görünüm kazandırmış. Köşeli dikiz aynaları, biraz daha yumuşatılarak 'lüks SUV' izlenimi yaratılmış. Esasında bu 'yumuşatma' işleminin, yeni G'de hemen hemen her parçaya yansıdığını söylemek yanlış olmaz.

Son dönemde tüm marka ve modellerde olduğu gibi Mercedes G serisinde de iç mekan teknolojik donanımlarla yenilendi. Artık çok daha şık, çok daha ferah ve çok daha donanımlı olan iç mekan, Mercedes'in G serisinde muhafazakar kalamadığı tek kısım olabilir.

Yeni G'de kadranlarla tümleşik hale getirilen multimedya ekranı, ön konsolu tam bir bütün haline getiriyor. Önceki versiyona oranla çok daha büyük halde gelen bu ekran, aracın bir çok teknik donanımının kontrolünü de eline geçiriyor. Tıpkı vatandaşı Volkswagen'de olduğu gibi analog düğmelerden yavaş yavaş arınan Mercedes, bu tutumunu yeni G serisinde de sürdürüyor.

Köşeli havalandırma çıkışlarını, yeni modellerde olduğu gibi G serisinde de oval hale getiren Mercedes mühendisleri, oldukça başarılı bir iş çıkarmış. Bu yeni havalandırma çıkışları aracın iç ambiyansına ayrı bir 'hava' getirmiş.

Mercedes'in, tüm çirkinliğine rağmen hala vazgeçmediği ön konsolda yolcunun önünde yer alan tutma kolu, yeni G'de de yerli yerinde duruyor.

Yeni G serisi, 4,0 litre hacme sahip V8 motorla yollarda olacak. 420 beygir gücünde olan bu şaşaalı motor, 610 Nm tork değerine sahip. Bu değerler, yeni G'nin otobanda olduğu kadar arazide de bir canavara dönüşeceğini açıkça gösteriyor. Mercedes, V8 ile tam uyumlu 9 ileri otomatik şanzımanla aracı desteklemiş. Yeni G serisi ülkemizde de yakın zamanda satışa sunulacak. Fiyat olarak, yurtdışı fiyatlarına vergileri de ekleyince ortalama 1,2 - 1,3 milyon lira aralığında bir rakama tekabül ediyor.

BURSA
Karacabey Boğazı'nda deniz suyu kalitesi artacak
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin BUSKİ marifetiyle Karacabey Boğazı'ndaki su kalitesinin artırılma...
DÜNYA
Mescid-i Aksa'da cuma namazında 125 bin Müslüman saf tuttu
İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdürürken, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki Filistinli...
SPOR
Süper Lig'de 31. haftanın hakemleri açıklandı
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler açıklandı.
BURSA
Mudanya sporda da öncü olacak
Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, ilçeye kazandıracakları tes...
BURSA
Bursa'daki villada dehşet! Bir kişi öldü, yaralı bahçıvan alevler içinde kaldı
Bursa'da Uludağ'ın eteklerindeki İnkaya Mahallesi'nde bir villada yangın ve patlama yaşandı. Bir ...
BURSA
AK Parti ve CHP adayları iftarında bir araya geldi
Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı ...