Meral Akşener'den Kirazlıyayla mesajı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2000 bin yeni üyeye rozet takmak için bugün Bursa'ya geldi. Akşener, maden şirketine karşı direnişte olan Kirazlıyayla halkına yanınızdayız mesajı verdi. 

SİYASET, 14 Kasım 2020 Cumartesi, 15:55
Meral Akşener'den Kirazlıyayla mesajı

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı bugün rozet takma töreni düzenledi.

Düzenlenen törende yeni üyelerin rozetlerini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taktı. 

Tören kapsamında 2000 yeni üyeye rozet takıldı. 

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, "Tarihi buluşmalar bir milletin istikrarını var eder. Türkiye yeni bir buluşmaya gebedir. Bu gebeliğin sancılarını çekmektedir. Yani bu millet artık demokrasi istiyor.  Genel Başkan Meral Akşener ile bu demokrasi yakındır" ifadelerine yer verdi. 

"BU YOLDA HER TÜRLÜ TEHDİDE VE HAKARETE BOYUN EĞDİK" 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Yeni iyi ve cesur kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Biz bu salonlara giremezdik, konuşma yapamazdık. Çok zor günler yaşadık. Sonunda iyi ve cesur insanlar bir araya geldiler. Herkes rızkını bir araya topladı ve 81 ilde örgütlendik. Her birimizin ayrı ayrı hikayesi var. Dolayısıyla biz dünyada bir ilki başarmış bir partiyiz. Bu yolculuğu başardık. Ne olursa olsun, bütün engelleri aşıp var olmaya devam edeceğiz. Biz partimizi bu ülkede yanlış giden milletin aleyhine olan  pek çok yanlışı düzeltmek için kurduk. Bizim seçmenimizde partimize karşı çok duyarlı ve partimize sahip çıkıyor. Bugünün bu çarpık düzenine hukuku, demokrasiyi getirmeyi amaçlayan siyasi hareketiz. Geri adım atmamız mümkün değil. Biz kısa sürede çok yol kat ettik. Bu yolda her türlü tehdide ve hakarete boyun eğdik. Yapılan bütün anketlerde önümüzün açık olduğuna dair kanaatlarımız var. Bursa'da şubat ayında esnafla konuştuk. Esnafı dinledik. O günden bugüne bir bakalım. Esnaf dükkanların kiralarından, kiraların spotajından şikayet ediyordu. O günden bugüne stopaj 10 puan düştü. Bu şikayetler kamu oyuna arz edildikten sonra düşmeye başladı. Alım gücü düştü, girdi maliyetleri düştü dediler. Dükkanı çevirmemiz düştü, çalışanlarımızın maaşı değil ama sigortalarında zorlanıyoruz dediler. Bunların yanı sıra çiftçilerle konuştuk. Köyülünün değerini kaybettiğini gördük. Tarlalara sahip çıkan yok. Çiftçiye yardımcı olunması gerektiğini söyledik. Sonra pandemi ortaya çıktı. Kütahya'da bir dükkanda siftah yaptın mı dediğimde siftah yapmadım dedi. Kaç kere et aldığını sordum. Bana bağırdı. Kayseri'de bir et dükkanına aynı müşteri kaça alıyor diye sordum. Kurban eti ya da kurbanda et gönderilenler çektiriyor o kadar dedi. Artık gittiğim her yerde kişiler dertlerini anlatırken kendilerini kaybediyorlar. Böyle bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Biz bu sorunları kamu oyuna taşıyoruz. Bunu sağlayan İyi Parti'dir. Bir damat bakanın ayrılmasıyla dolar 1 lira düştü. Peki, toptan ayrılsalar neler olur, düşünün. Biz milletimizin refahını, zenginliğini sağlamak istiyoruz. Biz milletimizi veli nimet yapmaya çalışıyoruz. Bunu da başarıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

"KİRAZLIYAYLA SAHİPSİZ DEĞİL" 

"Türkiye'de suni gündemler tutmuyor" diyen Meral Akşener, "Bizi milletin sorunu ilgilendiriyor. Bir hareketle dolar 1 liraya düştü. İş sahipleri bana teşekkür etti. Bizim yaptığımız hareket millet tarafından anlaşıldı. Bugün ailemize yeni katılan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bize güç verdiler. Pandemide emek verdiler. Bir diğer önemli sorun da Kirarzlıyayla. Kirazlıyayla'nın yaynındayız. Orada yaşayanların yanındayız. Kirazlıyayla sahipsiz değil. Sayın Erdoğan'a sesleniyorum. Biz madenciliğe karşı değiliz. Bu ülkenin tabiatının zarar görmesine izin vermeyeceğiz. Eğer o bu konuyu durdurmazsa size söz ben durduracağım. O duymazsa sizi ben duyacağım. Kirazlıyayla'nın adalete ihtiyacı var. Adaleti onlar yapmıyorsa eğer herkese söz veriyorum biz yapacağız. En objektif şekilde yapacağız, olduracağız. Burada olduğum için çok mutluyum. Gurur duyuyorum" dedi.

BURSA
Osmangazi zabıtasından pide gramajı denetimi
Ramazan ayında ilçede faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetimlerini sıklaştıran Osmangazi Bel...
BURSA
NOSAB'dan eşitlik politikası
Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tüm çalışanlarına adil ve eşit çalışma ortamını sağlamak ...
BURSA
Şadi Özdemir: Kentsel Dönüşüm Bölgesel yapılmalı
Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, İMSİAD'ı ziyaret etti. Kentsel dönüşüm çalışmalarını ...
EKONOMİ
Sosyla Güvenlik Başuzmanı açıkladı! "1 milyondan fazla EYT'li daha emekli olabilir"
Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK'lı çalışanların yararlandığ...
BURSA
Bursa'da kopan elektrik kablosu mahalleliyi ayağa kaldırdı
Bursa'da kopan elektrik kablosu mahalleliyi ayağa kaldırdı. O anlar kameraya yansıdı.
EKONOMİ
Aylık ortalama iş gücü maliyeti 11 bin 602 TL oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2022 yılına ait İşgücü Maliyeti İstatistiklerini açıkladı. 2022 ...