Mahfel'e rekor kiralama teklifi!

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURFAŞ'ın envanterindeki ünlü Mahfel Çay Bahçesi'nin kiralama ihalesine rekor teklif geldi.

BURSA, 20 Şubat 2018 Salı, 15:02
Mahfel'e rekor kiralama teklifi!

Dün sabah BURFAŞ Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ihaleyi biz de izledik. BURFAŞ Genel Müdürü Furkan Banaz'ın da katıldığı ihaleye tam 7 istekli teklif sundu. Son derece şeffaf biçimde, bizim de izlememize fırsat verilen ihalede umulmadık teklif, 200 bin lira artı KDV rakamıyla Oğuzhan Beken'den geldi. Son turda rekor bir artış yapan Beken en yüksek teklifi sunan istekli oldu. Aralarında güvenlik, yemek sanayi, tekstil, inşaat gibi sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin temsilcilerinin de olduğu ihalede verilen rakam herkesi şaşırttı.

Yüzde 18'lik KDV ile birlikte BURFAŞ'a ayda 236 bin lira ödemek durumunda kalacak kiracının burayı hangi konseptte çalıştıracağı bilinmiyor. İhale sonrası ayaküstü konuştuğumz Oğuzhan Beken'in tekstilci olduğu ve daha evvel bu tür işletmesinin bulunmadığını öğrendik. İhaleyi izleyenler arasında BURFAŞ'ın eski yöneticilerinden İsmail Bayrak da vardı. Bayrak, işletmeye aldıkları yerlerin nasıl  değerlere ulaştığını görmek için ihaleyi izlediğini söyledi.

Peki, işletmeci bu rakamı çıkarabilir mi?

İhaleden çekilen isteklilerin çoğu bunun mümkün olmadığını bildirdiler. Alan ismin de sektörde tanınmadığını ve muhtemelen ihalenin yenilenmesi gerektiğini dile getirdiler. Setbaşı Caddesi üzerinde işletmesi olan bir isteklinin, çıkan rakamın gerçekçi olmadığını söylemesi düşündürücüydü. İhalede ilginç bir fiyat artıma yöntemine de tanık olduk. Beken'in en son rakibinin 114 bin 600 liralık teklifini birden 200 bin liraya yükseltmesi herkesi şaşırttı. Sona kalan iki firmadan yazılı bir teklif daha alındıktan sonra Mahfel'in ihalesi netleşecek. Tabii ki, en son BURFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı  Alinur Aktaş'ın onayı ile de kiralama işi kesinlik kazanacak.

İhale iptal olabilir mi?

Orası şimdilik meçhul. Mahfel'i kiralayan firmanın 1,5 milyon liranın üstünde tesis yenileme ve  300 bin liraya yakın demirbaş bedeli ve diğer ödemeleri yapması gerekiyor. Mahfel kiralama ihalesinde sıkı güvenlik önlemleri de alındı. Emniyet Müdürlüğü'nden sivil ve resmi bir ekibin ihale salonu önünde tedbir aldığını gözledik. İhale onaylanırsa BURFAŞ Mahfel'den yıllık kira bedeli olarak 2 milyon 400 bin lira artı KDV alacak. BURFAŞ'a önemli bir kazanç sağlayacak olan Mahfel'de yeme içme bedellerinin de aynı oranda artmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu arada BURFAŞ Genel Müdürlüğü'nün, Mahfel'i özel sektöre devretmeden burada çalışan personeli diğer işletmelerine kaydıracağını da öğrendik.

Kaynak: www.olay.com.tr - İhsan Aydın

BURSASPOR
Diyarbakırspor-Bursaspor maçının günü değişti
Bursaspor Kulübü, 28 Nisan Pazar günü oynanması gereken Diyarbekirspor maçının güvenlik sebebiyle...
MAGAZİN
Nuri Alço'nun kalp pili operasyonu başarıyla tamamlandı
Eskişehir'deki tedavisinin ardından Ankara'ya sevk edilen Nuri Alço'ya kalp pili takıldı. Nuri Al...
DÜNYA
Tahran'da yüzlerce kişi İsrail saldırısını protesto etti
İran'da yüzlerce kişi İsrail'in İsfahan'a yönelik saldırısını Tahran sokaklarında protesto etti.
SİYASET
Dışişleri Bakanlığı: "(İsrail-İran) Tüm tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlar...
Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran olaylarına ilişkin, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol...
GÜNDEM
Aileler okula akın etti! 48 öğrenci tavuklu pilavdan zehirlendi
Aydın'ın Efeler ilçesinde bir okulda yedikleri tavuklu pilavdan sonra rahatsızlanarak hastaneye b...
BURSA
Bursa'da define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazda...