Kosova'da 'milli irade' yürüyüşü

Kosova'nın Mamuşa şehrinde Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 'Uluslararası Domates Festivali'nde, Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla 'Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü' yapıldı.

DÜNYA, 27 Temmuz 2017 Perşembe, 11:36
Kosova'da 'milli irade' yürüyüşü

Kosova'nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa'daki yürüyüş ve festivale katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, belediye olarak nasıl Bursa'daki hizmet ediyorlarsa, aynı sorumlulukta gönül coğrafyasında olan Balkanlar'da da hizmet ettiklerini belirtti.
Kosova'nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa'da bu yıl 9'uncusu düzenlenen 'Uluslararası Domates Festivali, Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla 'Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü'yle başladı. Belediye binasından başlayan 'Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü', Çanakkale ve Kosova Şehitler Anıtı'nda son buldu. 'Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü'ne Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kosova Diyalog Bakanı Edita Tahiri, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Topçu Kurmay Albay M. İhsan Tavazar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Yunus Emre TKM Müdürü Mehmet Ülker de katıldı. Ardından Anadolu İlköğretim Okulu'nda düzenlenen festival törenine geçildi. Mamuşa Belediyesi Başkanı Arif Bütüç, Kosova'nın her zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olduğunu vurguladı. Büyükelçi Kılıç da Kosova ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerin geçmişe dayandığını hatırlattı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık da Avrupa'nın en genç ülkesi Kosova'yı ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu ifade ederek, "Çünkü Kosova bizim kardeşimiz, Kosova bizim canımız. Bu yüzden Bursa olarak da Kosova'yı çok önemsiyoruz. Nasıl Bursa'ya hizmet ediyorsak tüm bu gönül coğrafyamıza da aynı sorumluluk içerisinde hizmet ediyoruz. Çünkü Bursa'mız bir payitaht. Osman Gazi'nin, Orhan Gazi'nin, Murad-ı Hüdavendigar'ın şehri, bir Balkan şehri. Bütün Bursalı hemşehrilerimizin Balkanlarla akrabalık bağları var. Bu dostlukların, kardeşliğin pekişmesi açından güzel köprüler atılıyor. Daha güçlü bir Kosova için bizler de elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan Düzce Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisi büyük ilgi gördü. Gece, Rumeli Ekrem ve Yavuz Şanlı'nın konserinin ardından havai fişek gösterisiyle sona erdi.

BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...
BURSA
Nefes Dağyenice Doğada misafirlerini bekliyor!
İnsanların tabiat ile buluşabilmesi için eşsiz imkanlar ve harika manzaralar sunan Nefes Dağyenic...
SPOR
A Milli Kadın Hentbol Takımı, Karadağ ve Sırbistan maçı hazırlıklarına başladı
2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanan A ...
DÜNYA
Putin: "Ukrayna'ya verilen F-16'lar nerede olursa olsun meşru hedefimiz olacak"
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın herhangi bir NATO ülkesine yönelik saldırı planı b...