Kendi seçmeni Kılıçdaroğlu'nu başarısız buldu

Bursa'da bir araştırma şirketinin yaptığı ankette, CHP'liler, liderleri Kemal Kılıçdaroğlu'nu başarısız buldu. Yapılan ankette, seçmenin yüzde 53,1'i oyunu Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğini söyledi.

SİYASET, 29 Mart 2018 Perşembe, 18:30
Kendi seçmeni Kılıçdaroğlu'nu başarısız buldu

Referans Araştırma Şirketinin Bursa'da yaptığı sosyal ve siyasi eğilimler araştırmasında farklı sonuçlar ortaya çıktı. Bursa'nın 7 merkez ilçesinde yapılan ankete 1401 kişi katıldı. Her ilçeden en az 100 kişiyle görüşüldü. Yapılan anketle ilgili konuşan araştırma şirketi sahibi Onur Karaduman, "Kemal Kılıçdaroğlu ile kendi siyasi partisinde bir kopma ve uzaklaşma gözüküyor. Kılıçdaroğlu'nu genel olarak başarılı bulan kesim sadece yüzde 9 olarak gözüküyor. Seçmenin yüzde 78'i genel olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu çok başarısız buluyor. CHP'li seçmende yüzde 26'lık kesim Kılıçdaroğlu'nu çok başarılı buluyor. Yüzde 43'lük bir kesim başarısız buluyor. Kendi siyasi partisinde bile Kılıçdaroğlu başarısız bulunuyor. Bu oranlar AK Parti ve MHP'de yüzde 90 oranına çıkıyor. Kendi partisinde yüzde 45'lik kesim Devlet Bahçeli başarısız diyor. Yüzde 30 başarılı diyor. Yüzde 21 ne başarılı, ne de başarısız diyor. Her 3 seçmenin biri Bahçeli'yi başarılı buluyor. Bu oran CHP'de yüzde 3'e iniyor. Yaklaşık yüzde 80 başarısız diyor. Katılımcılara siyasi partilerin başarı seviyesi sorulduğunda, en başarılı siyasi partiler sırası ile yüzde 53,9 ile AK Parti, yüzde 21,5 ile MHP, yüzde 8,8 ile CHP ve yüzde 3,3 ile HDP'dir" dedi. 

"AK Parti'li seçmen partisini başarılı buluyor" 
Partilerin başarı durumunu kendi seçmenlerini esas alarak değerlendirdiklerini ifade eden Karaduman, "AK Parti'li seçmen partisini yüzde 83,3 başarılı, yüzde 5 civarında ise başarısız bulmaktadır. CHP'li seçmen partisini yüzde 33 oranında başarılı yüzde 46 civarında ise başarısız bulmaktadır. Katılımcılara siyasi parti liderlerinin başarı durumu sorulduğunda, en başarılı liderler sırası ile yüzde 62,5 ile Recep Tayyip Erdoğan, 43,5 ile Binali Yıldırım, 23,8 ile Devlet Bahçeli, 14,8 ile Meral Akşener, 8,8 ile Kemal Kılıçdaroğlu ve 4,9 ile Selahattin Demirtaş çıkmıştır. Bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa oyunuzu hangi adaya ya da parti adayına verirsiniz sorusuna yüzde 53,1 Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 11,1 ile CHP adayı yüzde 10,1 İYİ Parti adayı, yüzde 19,7 karar vermediğini söyledi. CHP seçmeni incelendiğinde, partisine tepkisi açık olarak görülmektedir. CHP seçmeninin sadece yüzde 39'u CHP adayına oy vereceğini ifade etmiştir. Yüzde 20'si İYİ Parti adayına, yüzde 34'ü ise karar vermek için erken cevabını vermiştir. Katılımcılardan vatana ihanet, darbe kalkışması, tecavüz suçlarına idam cezasının uygulanmasına destek yüzde 85 oranında çıkmıştır. Geçmiş çalışmalarımızla değerlendirdiğimizde ilk defa bu oran yüzde 80'in üstüne çıkmıştır" şeklinde konuştu. 

GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...
BURSA
Nefes Dağyenice Doğada misafirlerini bekliyor!
İnsanların tabiat ile buluşabilmesi için eşsiz imkanlar ve harika manzaralar sunan Nefes Dağyenic...
SPOR
A Milli Kadın Hentbol Takımı, Karadağ ve Sırbistan maçı hazırlıklarına başladı
2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanan A ...
DÜNYA
Putin: "Ukrayna'ya verilen F-16'lar nerede olursa olsun meşru hedefimiz olacak"
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın herhangi bir NATO ülkesine yönelik saldırı planı b...
BURSA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitingi için bu kente geldi.