Kar yağdı, ihale karıştı!

Yargıtay, emsal bir karara imza atarak, ihaleye katılım yönünden fiili imkansızlık varsa, bu durumun ihaleye katılımı azalttığı gözetilerek ihalenin feshi gerektiğine hükmetti. Bir köyde icra müdürlüğü kanalıyla yapılan ihaleye, katılımcılar yoğun kar yağışı sonrası kapanan köy yolu sebebiyle katılamadı. Satışa çıkarılan gayri menkul, alıcı çıkmayınca değerinin altında satıldı. Yargıya taşınan olayda son sözü Yargıtay söyledi; "ihaleye yerine yollar kapalı olduğundan ulaşılamama durumunda ihalenin fesh olunması gerekir"

YAŞAM, 28 Kasım 2017 Salı, 09:32
Kar yağdı, ihale karıştı!

Bir köyde ikamet eden bir grup vatandaş, borcunu ödeyemeyince devreye icra müdürlüğü girdi. Borçlulara ait taşınmazların icra kanalıyla yapılacak ihaleyle satılmasına karar verildi. İhale ihale günü yoğun kar yağışı nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı. Bu sebeple çok sayıda alıcı adayının katılması beklenen ihaleye oldukça az sayıda kişi katıldı. İhalede, söz konusu taşınmazlar piyasa değerinin oldukça altında bir fiyatla satıldı. Mahkemenin yolunu tutan borçlular, taşınmazlarının köy yolunun ulaşıma kapalı olması sebebiyle yeterli katılımın gerçekleşmediği ihaleyle satılmasına itiraz etti. İcra Hukuk Mahkemesi, davacı borçlularının 'ihalenin feshi' talebini reddetti. Hukuk mücadelesini bırakmayan borçlu köylüler bu kez Yargıtay'ın kapısı çaldı. Temyiz edilen mahkeme kararını inceleyen Yargıtay 12. Hukuk Dairesi, emsal bir karara imza attı.
Yoğun kar yağışı sebebiyle yolu kapanan köyde gerçekleşen ihalenin feshedilmesi gerektiğinin vurgulandığı Yargıtay 12. Hukuk Dairesi kararında, "Mahkemece, ihale günü köy yolunun kapalı olup olmadığının tespiti için Uzunköprü Kaymakamlığı'na yazılan müzekkereye verilen yazı cevabında yoğun kar yağışı nedeniyle köy yolunun kapalı olduğu bildirilmiştir. Mahkeme huzurunda dinlenen tanık beyanlarıyla da ihale günü köy yolunun kapalı olduğunu dile getirmişlerdir. O halde mahkemece, ihale günü ihalenin yapılacağı köy yolunun kapalı olması nedeniyle ihaleye katılım yönünden fiili imkansızlık olduğu, bu durumun ihaleye katılımı azalttığı gözetilerek ihalenin feshine karar verilmesi gerekirken istemin reddi yönünde hüküm tesisi isabetsizdir. Borçluların temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının bozulmasına oy birliğiyle karar verildi." denildi.

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...