Kan stokları yetersiz! Bursa bilgilendirilmeli...

Kızılay Bursa Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Orhan Latif, kan ve kök hücre bağışlarının artırılması için Bursa'da toplumu bilgilendirme çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

SAĞLIK, 10 Mart 2017 Cuma, 11:42
Kan stokları yetersiz! Bursa bilgilendirilmeli...

Basın İlan Kurumu tarafından Bursa'da devam eden Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı bünyesinde oluşturulan haber atölyesi ilk çalışmasını Kızılay Kan Merkezi ile birlikte yaptı. Geleceğin gazetecileri hem kan bağışında bulundu, hem de kan bağışının toplumda yaygınlaşması için medyaya düşen görevler üzerine bilgilendirildi. Bursa Kent Konseyi salonlarında devam eden Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programında sunum yapan Kızılay Güney Marmara Bölge Kan Merkezi Planlama Sorumlusu Özgür Dündar Gürel, sağlıklı bir bireyin yılda 4 defa kan bağışında bulunabileceğini söyledi. Bölgelerinde yılda 90 bin ile 95 bin ünite kana ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Gürel, buna karşılık kan bağışlarının 70 bin ile 75 bin aralığında kaldığını 20 bin yeni kan bağışçısına daha ihtiyaç duyduklarını belirtti. Kızılay'ın hedeflerine ulaşmasında basın kuruluşlarını önemli bir paydaş olarak gördüklerini anlatan Gürel, "Kan bağışlarını artırarak stoklarımızı ihtiyacımızın seviyesinde ve üzerinde tutmak istiyoruz. Kan bağışını her bireyin topluma karşı sosyal sorumluluğu olarak görmesi için eğitim faaliyetlerinde bulunuyoruz. Sizlerin buradaki eğitiminizin ardından medya kuruluşlarında çalışmaya başladıktan sonra kan bağışı konusunda toplumu bilgilendirici haberler yapmanız çok önemli. Sağlıklıyken kan vermez isek, ihtiyacımız olduğunda kanı bulamayacağımızı unutmamalıyız" dedi.

Kızılay Bursa Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Orhan Latif ise, Kızılay olarak son dönemde kan bağışı kadar kök hücre bağışına da büyük önem verdiklerini söyledi. Latif, "Kök hücreler, insan vücudunda bulunan ve her türlü vücut hücresine dönüşebilen ana hücrelerdir. Sınırsız bir çoğalma ve farklılaşma kapasitesine sahiptirler. Nerede bir zedelenme veya onarım ihtiyacı varsa, oraya giderek gereken hücre tipine dönüşür ve hasarı onarırlar. Hastalıkların tedavisinde önemi giderek arttığı için kök hücre bağışı konusunda toplumun duyarlı olmasını bekliyoruz. Duyarlı Bursalıları gerek kan bağışı, gerekse kök hücre bağışı için merkezlerimize davet ediyoruz."diye konuştu.
Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez, oluşturdukları Haber Atölyesinde haber üretimlerinin devam edeceğini, üretilen haberlerin ajanslar ve medya kuruluşları vasıtasıyla topluma sunulacağı mesajını verdi.

SPOR
Real Madrid ve Bayern Münih yarı finale yükseldi
UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 ...
BURSASPOR
Bursaspor'da Afyonspor hazırlıkları sürüyor
Bursaspor, TFF 2. Lig'in 36. haftasında sahasında konuk edeceği Afyonspor maçı hazırlıklarını akş...
BURSASPOR
Raşit Barışıcı yeniden Bursaspor'a başkan adayı oldu
Raşit Barışıcı, Bursaspor'un 18-26 mayıs tarihlerinde yapılacak Olağan Genel Kurulu'nda başkan ad...
SAĞLIK
Bakan Koca duyurdu! Randevu iptallerine yeni tedbir!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu sorununu çözmek için alınacak olan yeni tedbirlere ilişkin,...
SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez. Kimse sevinmesin, kimse...
BURSA
Evin çatısı alev alev yandı, dumandan 2 kişi etkilendi
Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir evin çatısı alev alev yandı. Dumandan etkilenen 2 kişi hastaneye k...