Kadınlarda saç dökülmesine dikkat!

Dr. Emrah Çinik, kadınlarda saç dökülmesine karşı uyardı.

SAĞLIK, 21 Temmuz 2017 Cuma, 10:27
Kadınlarda saç dökülmesine dikkat!

Dr. Emrah Çinik, "Saç dökülmesi sorunu erkeklerde daha sık olmakla beraber erkek ve kadın ayrımı olmadan hemen herkesin ortak sorunudur. Ancak psikolojik olarak olumsuz etki kadınlarda daha belirgindir" dedi.
Saç dökülmelerinin önüne geçmek ancak erken dönemde uygulanacak olan Saç mezoterapisi ve PRP tedavisi ile mümkün olabileceğini kaydeden Dr. Emrah Çinik, "Genetik Kadınların saç dökülme problemlerinin önemli nedeni genetik faktörlerdir. Hormon Dengesizlikleri Kadınlarda görülen saç zayıflama ve dökülmesinin önemli bir nedeni de hormon dengesizlikleri ve hormon tedavileridir. Kullanılan doğum kontrol hapları saç dökülmesine sebep olabilmektedir. Tiroid Hastalığı Tİroid bezinin fazla ve az çalışması ile ilgili yaşanan hormon bozukluğu sırasında saç dökülmesi görülür" ifadelerini kullandı.

"Demir eksikliği saç dökülmesine neden oluyor"

Demir eksikliği anemisinin saç dökülmesine neden olduğunu ifade eden Dr. Çinik, "Ağır adet kanamalarından kaynaklanabilir. Demir eksikliği, kadınların saçlarının zayıf görünümlü olması ve kadınlardaki saç dökülmesinin en önemli nedenlerinden biridir. İlaçlar, Dengesiz Beslenme ve Stres Yetersiz beslenme de saç dökülmesine neden olan etkenlerden biridir. Özellikle bilinçsiz yapılan diyetlerde vitamin, proteinin, minerallerin yeterli düzeyde alınamaması. Stres kaynağı olan her etken, olumsuz etkisini saçlarda da, saç seyrelmesi, saçın zayıflaması ve dökülmesi şeklinde gösterecektir" diye konuştu.

Kadınlarda saç dökülmesinin üç değişik şekilde olabileceğini ifade eden Dr.Emrah Çinik, "Genetik faktörler sıklıkla etkilidir. Başın her tarafında genel bir dökülme ve seyrelme şeklindedir. Başın üst bölgesininde olur. Ön saç çizgisi bölgesi sağlam kalır. Ludwig sınıflamasına göre 3 değişik evrede görülebilir. Hafif derecede bir dökülmeden, ileri derecede tam saç kayıplarına kadar olabilir. Erkeklerde olduğu gibi önlerde olur. Alın genişler. Kadınlarda saç dökülmesi, saç köklerinde artmış hormon etkisine (dihidro-testosteron) bağlıdır. Buna karşı, bu kadınlar genel hormonal yönden sağlıklıdırlar" açıklamalarında bulundu.

Genel ve yaygın saç dökülmesi olan kadınlarda başın arkasındaki saçlarda da dökülme varsa, nakil edilen saçların da dökülmesi riskinin olduğunu belirten Dr. Çinik, "Bu nedenle, kadınlardaki genel ve tepe bölgesindeki saç kayıplarında ilk tedavi yöntemi medikal ilaç tedavisi (minoxidil)ve saç dökülme tedavileridir(saç mezoterapisi ve prp)" şeklinde konuştu. 

SPOR
Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşananlar Avrupa basınında
Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından yaşanan sa...
DÜNYA
Gazze'de can kaybı 31 bin 645'e yükseldi
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin say...
BURSA
Bursa'da muhtarlık binasına saldırı
Bursa'nın İnegöl ilçesi Süleymaniye Mahallesi muhtarlık binasına, kimliği belirsiz kişi ya da kiş...
BURSA
Bursa'ya Osmangazi'den yeni nefes alanı
Osmangazi Belediyesi, depreme karşı dayanıklı konutları, geniş cadde ve kaldırımları, zemin+5 kat...
BURSA
Dündar: "Osmangazi'de 11 farklı noktada kentsel dönüşüm çalışması yapacağız"
Osmangazi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Mustafa Dündar yeni seçim ofisini kentsel dön...
BURSA
Bursa'da kaçak silah imalatçısına operasyon!
Bursa'nın İznik ilçesinde kaçak silah imalatı yaparak satan şahıs, ekiplerin baskını ile yakalana...